DECRET 216/1989, de 28 d'agost, pel qual s'estableix una línia d'ajuts per als titulars d'explotacions agràries afectades per les pedregades dels mesos de juny, juliol i agost de 1989.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament de la Presidencia
Rango de LeyDecret

Un dels objectius del Departament d'Agricultura, Ramaderia i Pesca és el de pal·liar els efectes negatius que sobre l'economia de les explotacions agrícoles tenen els fenòmens meteorològics, per tal que aquestes puguin reemprendre les seves activitats i recuperar, en la mesura que es pugui, el valor dels danys soferts.

L'estabilitat econòmica de les explotacions familiars agràries vindrà reforçada, però, per l'extensió de la cobertura dels riscos d'aquesta mena. D'aquí la necessitat d'impulsar una major utilització de les assegurances agràries per part d'aquestes explotacions.

Atesa la gravetat dels danys produïts per les pedregades que van tenir lloc durant els mesos de juny, juliol i agost d'enguany, es considera necessari establir uns ajuts especials de caràcter financer, a més de les obres de reconstrucció i condicionament d'infrastructures que el Departament d'Agricultura, Ramaderia i Pesca pugui dur a terme directament a les zones afectades;

En conseqüència, a proposta dels consellers d'Economia i Finances i d'Agricultura, Ramaderia i Pesca, i d'acord amb el Consell Executiu,

Decreto:

Article 1

S'estableix una línia d'ajuts amb càrrec a la partida núm. 10.01.741.01 per als titulars d'explotacions agràries, que ho siguin a títol principal, afectades per les pedregades dels mesos de juny, juliol i agost, als municipis de:

Lleida: Aitona, els Alamús, Albatàrrec, Albesa, Alcoletge, Alfés, Anglesola, Arbeca, Artesa de Lleida, Barbens, Belianes, Bellcaire, Bell-lloc d'Urgell, Bellpuig, Bellvís, les Borges Blanques, Camarasa, Castelldans, Castellnou de Seana, Ciutadilla, Fondarella, la Fuliola, Golmés, Guimerà, Ivars de Noguera, Ivars d'Urgell, Juneda, Lleida, Maldà, Menàrguens, Miralcamp, Mollerussa, Nalec, el Palau d'Anglesola, Penelles, el Poal, Preixana, Puiggròs, Puigverd de Lleida, Sant Martí de Riucorb, Serós, Sidamon, Soses, Sudanell, Tàrrega, Térmens, Tornabous, Torregrossa, Torrelameu, Torres de Segre, Vallfogona de Balaguer, Verdú, Vilagrassa, Vilanova de la Barca, Vilanova de Bellpuig i Vila-sana.

Girona: Armentera, Palau de Santa Eulàlia, Sant Joan de les Abadesses, Sant Miquel de Fluvià, Sant Pau de Seguries, Sant Pere Pescador, Siurana, Torroella de Fluvià, Ventalló, Viladamat i Vilamacolum.

Barcelona: Castellolí, la Llacuna, Mediona, Òdena i Santa Maria de Miralles.

Tarragona: Bonastre, Forès, el Perelló, Rasquera...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR