DECRET 196/1982, de 15 de juny, que regula la tramitació dels expedients d'exportacions de béns mobles de valor històric, artístic, arqueològic, etnològic i paleontològic.

SecciónConcursos i Anuncis
EmisorDepartament de Cultura
Rango de LeyDecret

Atès el Reial Decret 1010/1981, de 27 de febrer, pel qual es traspassaven funcions i serveis del Ministerio de Cultura a la Generalitat de Catalunya, i segons el qual les exportacions de béns mobles de valor històric, artístic, arqueològic, etnològic i paleontològic hauran de ser tramitades pels òrgans competents de la Generalitat de Catalunya;

Ateses les facultats que em confereixen el Reglament de Règim Interior de la Generalitat de Catalunya, de 18 de març de 1978, i el Decret de 18 de setembre del mateix any, sobre organització i competències dels òrgans dels Departaments;

A proposta del Conseller de Cultura i Mitjans de Comunicació i d'acord amb el Consell Executiu,

Decreto:

Article primer

- L'òrgan competent a Catalunya per tramitar

les exportacions de béns mobles de valor històric, artístic, arqueològic, etnològic i paleontològic és la Direcció General del Patrimoni Cultural, sense perjudici de les competències que corresponguin a l'Administració de l'Estat.

Article segon

- Es crea la Junta de Qualificació, Valoració

i Exportació d'Obres d'Importància Històrica o Artística de Catalunya, que dependrà de la Direcció General del Patrimoni Cultural del Departament de Cultura i Mitjans de Comunicació.

Article tercer

- Serà competència de la Junta d'emissió

d'informes en els expedients que es tramitin a la Direcció General del Patrimoni Cultural per a l'exportació de béns mobles de valor històric, artístic, arqueològic, etnològic i paleontològic.

Article quart 1

Formen la Junta el President, els vocals.

i el secretari. 2. N'és President el Director General del Patrimoni Cultural, que podrà delegar, en cas d'absència, les seves funcions en qualsevol dels altres membres de la Junta. 3. Els vocals de la Junta són els següents:

- Un representant del Servei de Biblioteques i del Patrimoni Bibliogràfic.

- Un representant del Servei d'Arxius.

- Un representant del Servei de Museus.

- Els quatre Caps dels Serveis Territorials del Departament de Cultura i Mitjans de Comunicació.

- Vuit vocals lliurement designats pel Conseller de Cultura i Mitjans de Comunicació, a proposta del Director General del Patrimoni Cultural. 4. El Secretari és designat pel Director General del Patrimoni Cultural d'entre els membres de la Junta.

Article cinquè

- La Junta podrà constituir Seccions en el

seu si compostes, com a mínim, de tres dels seus...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR