RESOLUCIÓ TRE/4200/2008, d'1 de desembre, per la qual es disposa la inscripció i la publicació del Conveni col·lectiu de treball del sector de magatzemistes, exportadors, envasadors, magatzems de destí d'olis comestibles i estacions de descàrrega de la província de Barcelona per als anys 2008-2010 (codi de conveni núm. 0802845).

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament de Treball
Rango de LeyResolució

RESOLUCIÓ

TRE/4200/2008, d'1 de desembre, per la qual es disposa la inscripció i la publicació del Conveni col·lectiu de treball del sector de magatzemistes, exportadors, envasadors, magatzems de destí d'olis comestibles i estacions de descàrrega de la província de Barcelona per als anys 2008-2010 (codi de conveni núm. 0802845).

Vist el text del Conveni col·lectiu de treball del sector de magatzemistes, exportadors, envasadors, magatzems de destí d'olis comestibles i estacions de descàrrega de la província de Barcelona, subscrit per Gremio de Aceiteros, CCOO i UGT, el dia 22 d'octubre de 2008, i de conformitat amb el que disposen l'article 90.2 i 3 del Reial decret legislatiu 1/1995, de 24 de març, pel qual s'aprova el Text refós de la Llei de l'Estatut dels treballadors; l'article 2.b) del Reial decret 1040/1981, de 22 de maig, sobre registre i dipòsit de convenis col·lectius de treball; el Decret 326/1998, de 24 de desembre, de reestructuració de les delegacions territorials del Departament de Treball, modificat pel Decret 106/2000, de 6 de març, de reestructuració parcial del Departament de Treball; el Decret 199/2007, de 10 de setembre, de reestructuració del Departament de Treball, i altres normes d'aplicació,

Resolc:

.1 Disposar la inscripció del Conveni col·lectiu de treball del sector de magatzemistes, exportadors, envasadors, magatzems de destí d'olis comestibles i estacions de descàrrega de la província de Barcelona per als anys 2008-2010 (codi de conveni núm. 0802845) al Registre de convenis dels Serveis Territorials del Departament de Treball a Barcelona.

.2 Disposar que el text esmentat es publiqui al DOGC.

Barcelona, 1 de desembre de 2008

Elisenda Giral i Masana

Directora dels Serveis Territorials

a Barcelona

Traducció del text original signat per les parts

CONVENI

col·lectiu de treball de magatzemistes, exportadors i envasadors d'olis comestibles i del personal de magatzems de destinació i d'estacions de descàrrega de la província de Barcelona per als anys 2008-2010

Capítol 1

Disposicions generals

Article 1

Àmbit territorial

Aquest Conveni col·lectiu de treball afecta les empreses i els treballadors que pertanyen al sector de magatzemistes, exportadors i envasadors d'olis comestibles i el personal de magatzems de destinació i d'estacions de descàrrega de la província de Barcelona.

Article 2

Àmbit funcional

Les condicions que conté aquest Conveni, pactades d'acord amb les disposicions vigents en la matèria, són de caràcter obligatori pel que fa a les relacions a què es refereix l'article anterior. Així mateix, obliguen totes les empreses els centres de treball de les quals estiguin inclosos en l'àmbit territorial esmentat, encara que el domicili social de l'empresa radiqui en una altra província. Aquest Conveni no pot concórrer amb cap altre conveni.

Article 3

Àmbit personal

Comprèn la totalitat dels treballadors que presten servei a les empreses incloses als àmbits territorial i funcional, amb les exclusions que conté l'Estatut dels treballadors.

Article 4

Durada

La durada d'aquest Conveni és de 3 anys, és a dir de l'1 gener de 2008 al 31 de desembre de 2010. Es pot prorrogar any rere any per reconducció tàcita si cap de les parts no el denuncia en el moment del seu venciment o del de qualsevol de les seves pròrrogues.

Article 5

Vigència i condicions econòmiques

Aquest Conveni entra en vigor en la data en què sigui signat, i les condicions econòmiques regeixen des del dia 1 de gener de 2008.

Els endarreriments salarials que dimanen de les condicions econòmiques han de ser satisfets dins el termini de 30 dies naturals a comptar de l'endemà de la data de la signatura de les parts deliberants.

Article 6

Denúncia i revisió

La denúncia que proposi la revisió d'aquest Conveni en la data del seu venciment o del venciment de qualsevol de les seves pròrrogues ha de ser efectuada amb 1 mes d'antelació com a mínim per qualsevol de les parts, la qual ho ha de fer avinent a l'altra part i també a l'autoritat laboral. Cal adjuntar a la denúncia un escrit que contingui les matèries que es volen revisar.

Capítol 2

Llocs de treball

Article 7

Personal d'activitats complementàries

  1. Es concreta que les tasques i els serveis que efectua el personal són complementaris de les indústries de l'oli i els seus derivats; les categories professionals que es detallen al quadre salarial que segueix aquest enunciat només ho són, doncs, a l'efecte de tipificar una tasca professional. La categoria d'auxiliar equival a la que estableix l'article 11, subgrup D, apartat k) de la derogada Ordenança laboral de les indústries de l'oli i els seus derivats, i es defineix així: és el treballador que efectua una feina que no requereix cap aprenentatge previ, com ara la neteja d'ampolles, l'etiquetatge, l'empaquetatge de productes elaborats i altres feines d'una naturalesa similar.

    Es mantenen amb caràcter .ad personam. les situacions anteriors que tinguin una denominació de categoria o lloc de treball diferent i més entitat que les descrites.

  2. Corredor de plaça: és l'empleat al servei d'una sola empresa que efectua d'una manera habitual les funcions de visita a establiments del ram o similars de la mateixa plaça on s'ubica aquesta empresa, al servei de la qual pren nota de les comandes, informa els clients, transmet els encàrrecs que rep i vetlla perquè es compleixin.

    Capítol 3

    Absorció

Article 8

Absorció

Els increments salarials que comporta aquest Conveni a favor dels treballadors no es poden absorbir amb les quantitats que les empreses estiguin satisfent per qualsevol altre concepte i que no estiguin previstes en aquest Conveni.

Capítol 4

Règim econòmic

Article 9

Retribució

Amb efectes 1 de gener de 2008 s'ha efectuat un increment a la taula de l'annex del Conveni del 4%, arribat el 31 de desembre de 2008 i sigui conegut l'IPC real nacional d'aquest any 2008, s'ha fer una revisió amb efectes d'1 de gener de 2008 entre la diferència de l'augment efectuat i l'IPC real + 0,50, amb la finalitat de garantir per a l'any 2008 un augment de l'IPC real nacional + 0,50. L'esmentat 4% d'avançament es considera a tots els efectes mínim garantit d'augment.

A partir de l'1 de gener de l'any 2009, la taula salarial de l'annex 1 una vegada actualitzada, en el seu cas, amb la possible revisió assenyalada anteriorment, s'ha d'incrementar en un percentatge equivalent a l'IPC real d'aquell any 2009 + 0,50 si bé i fins que no es conegui l'esmentat IPC real i amb caràcter provisional s'ha d'efectuar un increment de l'IPC previst per a l'esmentat any més 0,50.

A partir del primer de gener de l'any 2010 la taula salarial de l'annex 1 una vegada actualitzada, en el seu cas, amb la possible revisió assenyalada anteriorment s'ha d'incrementar en un percentatge equivalent a l'IPC real d'aquell any 2010 + 0,50, si bé, i fins que no es conegui l'esmentat IPC real i amb caràcter provisional s'ha d'efectuar un increment de l'IPC previst per a l'esmentat any més 0,50.

A l'acabament de present Conveni cap categoria ha d'estar en les seves percepcions de conveni per sota dels 1.000 euros mensuals.

Article 10

Complement de conveni

La retribució que figura a la segona columna de la taula salarial de l'article anterior està condicionada per l'assistència, la puntualitat i l'interès per la feina. Aquest complement és retribuïble en dies festius, recuperables o no, llevat del diumenge, però no s'ha de pagar si la vigília del dia festiu el treballador no acudeix al lloc de treball per una altra causa que les que donen dret a la retribució.

Aquest complement s'ha de considerar en la paga de vacances.

Els treballadors també han de percebre aquest complement, si avisen tan aviat com puguin, en el cas que hagin de complir un deure inexcusable de caràcter públic i en el cas que ocupin càrrecs sindicals i hagin d'assistir a actes o reunions arran d'una citació formal. Es considera que el dia en què s'interromp el treball per causa d'una malaltia o d'un accident dóna dreta a aquest complement.

Article 11

Plus de conductors

El plus establert per als conductors és de 34,80 euros setmanals durant la vigència d'aquest Conveni, com a compensació per les feines complementàries pròpies de la funció específica que duen a terme. Pel que fa a l'absorció, aquest plus només pot ser absorbit per una quantitat de la mateixa naturalesa que les empreses atorguin voluntàriament. Les empreses han de mantenir el plus en el cas que estiguin pagant una quantitat superior al treballador, independentment de la data d'atorgament.

Així mateix, ha de percebre aquest plus el treballador que acompleix les funcions i les tasques definides per a aquesta categoria.

Article 12

Complements de venciment periòdic (pagues extres)

Les gratificacions de juliol i Nadal són de 30 dies cadascuna, calculades a raó del salari base de conveni, si s'escau l'antiguitat i el 10% sobre el total en concepte de participació en els beneficis. Es fixen com a dates de pagament el 15 de juliol i el 20 de desembre, respectivament, o el dia hàbil immediatament anterior en el cas que els dies assenyalats siguin festius.

Article 13

Gratificació extraordinària

Es concreta una gratificació extraordinària de 30 dies per a l'1 de maig, calculada a raó del salari base de conveni, si s'escau l'antiguitat i el 10% sobre...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR