DECRET 55/1990, de 5 de març, de regulació de l'extensió de la cobertura de l'assistència sanitària de la Seguretat Social a les persones sense recursos econòmics suficients.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament de Salut
Rango de LeyDecret

El Reial Decret 1088/1989, de 8 de setembre, reconeix el dret a les prestacions de l'assistència sanitària de la Seguretat Social a les persones sense recursos econòmics suficients que no en gaudeixin per qualsevol dels seus règims.

Als efectes de desplegar el Reial Decret esmentat pel que fa a l'àmbit territorial de Catalunya;

A proposta del conseller de Sanitat i Seguretat Social i d'acord amb el Consell Executiu,

Decreto:

Article 1

L'assistència sanitària a què fa referència el Reial Decret 1088/1989, de 8 de setembre, pel qual s'estén la cobertura de l'assistència sanitària de la Seguretat Social a les persones sense recursos econòmics suficients, es prestarà, en l'àmbit territorial de Catalunya, per mitjà de l'Institut Català de la Salut.

Article 2

El reconeixement del dret es farà d'ofici pel que fa a aquelles persones que percebin pensions assistencials de la Generalitat de Catalunya en aplicació de la Llei 45/1960, de 21 de juliol, i el Reial Decret 2620/1981, de 24 de juliol. A aquests efectes, l'Institut Català d'Assistència i Serveis Socials comunicarà a l'Institut Català de la Salut la relació de beneficiaris de les pensions esmentades per tal que aquest procedeixi de conformitat amb els articles 4 i 5 d'aquest Decret.

Article 3

Per al reconeixement del dret a instància de part, els interessats podran presentar la sol·licitud corresponent, que s'haurà d'ajustar al model oficial que s'estableixi, en les unitats administratives i assistencials de l'Institut Català de la Salut que es designin mitjançant una ordre.

Article 4

L'Institut Català de la Salut expedirà a favor de les persones que sol·licitin el reconeixement del dret un document individual provisional per a l'accés a l'assistència sanitària de la Seguretat Social, que serà efectiu posteriorment, una vegada aquest dret sigui reconegut.

Article 5

L'Institut Català de la Salut elevarà les sol·licituds a l'Institut Nacional de la Seguretat Social, als efectes que aquesta mateixa entitat gestora procedeixi, si escau, al reconeixement del dret a l'assistència en favor de les persones per a les quals s'ha sol·licitat.

Disposició addicional

La integració en aquesta nova prestació de les persones que actualment reben assistència sanitària benèfica per part de les corporacions locals catalanes es...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR