ORDRE ENS/55/2013, de 3 d'abril, per la qual s'aproven les bases reguladores per a la selecció de projectes de centres educatius públics d'educació primària per a la realització d'activitats extraescolars o complementàries dins d'un Pla integrat de llengües estrangeres (PILE), i s'obre la convocatòria pública per a l'any 2013.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament D'Ensenyament
Rango de LeyOrdre

El Departament d’Ensenyament té com a objectiu l’èxit escolar de tots els alumnes i estableix entre els seus objectius prioritaris la millora en el domini i l’aprenentatge de les llengües estrangeres, ja que són un requisit imprescindible per a l’accés al món laboral i perquè milloren les estratègies de l’alumnat per a l’aprenentatge al llarg de la vida.

L’ensenyament de les llengües és també una prioritat de la Unió Europea pel seu impacte en el desenvolupament de les competències transversals d’escoltar, llegir, conversar, parlar i escriure, d’acord amb el Marc europeu comú de referència per a l’aprenentatge, l’ensenyament i l’avaluació de les llengües. El tractament integrat de les llengües en els centres educatius, en el marc d’un projecte lingüístic plurilingüe, pot ajudar a la millora de la formació de la ciutadania europea pel seu paper facilitador de la mobilitat internacional. El domini de les llengües pot ampliar les possibilitats d’aprendre a aprendre i també les habilitats d’autonomia personal. La millora que se’n deriva en les competències de comunicació, interculturalitat i convivència és essencial en un món plural.

En el marc de les accions vers el plurilingüisme eficient, el Departament d’Ensenyament vol afavorir el desenvolupament integral de projectes plurilingües de qualitat en els centres educatius que promoguin accions interdisciplinàries i transversals per ampliar el temps d’exposició de l’alumnat a les llengües estrangeres en situació de comunicació activa. En especial, es vol afavorir la realització d'activitats extraescolars i/o complementàries que facilitin l'ús de les llengües en contextos reals i significatius i que, alhora, incentivin una millora en l'ensenyament-aprenentatge d'aquestes llengües.

En aquest sentit, el Departament d’Ensenyament convoca la selecció de centres que vulguin realitzar activitats extraescolars i/o complementàries durant l'any 2013, integrant-les en un Pla integrat de llengües estrangeres amb projectes que incideixen favorablement en el tractament integral de les llengües durant els dos cursos escolars següents. Els projectes han de tenir per objecte impulsar la participació de l'alumnat més desafavorit en les accions extraescolars i/o complementàries en llengua estrangera i volen desenvolupar un Pla integrat de llengües estrangeres en el centre. La finalitat educativa és consolidar el projecte plurilingüe del centre per desenvolupar les competències audiovisuals i multimèdia, i d’emprenedoria per a l’aprenentatge al llarg de la vida i per al creixement personal.

Per això, en el marc del Programa de Cooperació Territorial, Millora de l'aprenentatge de llengües estrangeres 2013, amb el finançament del Ministeri d’Educació, Cultura i Esport i, si escau, del Fons Social Europeu i de conformitat amb el que preveuen el Text refós de la Llei de finances públiques de Catalunya, aprovat pel Decret legislatiu 3/2002, de 24 de desembre, i els preceptes bàsics de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions, i a proposta de la Subdirecció General de Llengua i Plurilingüisme de la Secretaria de Polítiques Educatives,

Ordeno:

Article 1

Bases generals

Aprovar les bases reguladores que consten a l'annex d'aquesta Ordre, per a la selecció de projectes de centres educatius públics, de titularitat de la Generalitat de Catalunya o de titularitat municipal, que incorporin la realització d’activitats extraescolars i/o complementàries adreçades a l’alumnat dels primers cursos d'educació primària, com a activitat inicial d'un Pla integrat de llengües estrangeres (PILE) en el marc d’un projecte lingüístic plurilingüe.

Article 2

Convocatòria

Obrir convocatòria pública per seleccionar, durant l’any 2013, centres que organitzin activitats extraescolars i/o complementàries adreçades a l’alumnat dels primers cursos d'educació primària, com a activitat inicial d'un Pla integrat de llengües estrangeres, la qual es regeix per les bases generals que aprova aquesta Ordre.

Article 3

Beneficiaris

Poden participar en aquesta convocatòria els centres educatius públics, de titularitat de la Generalitat de Catalunya o de titularitat municipal, que imparteixin l’educació primària i realitzin activitats extraescolars i/o complementàries en aquest nivell educatiu durant l'any 2013. Les activitats hauran d’estar finalitzades abans del 31 de desembre de 2013.

Article 4

Import i partida pressupostària

La despesa màxima prevista és de 315.000,00 euros, dels quals 294.000,00 euros aniran a càrrec de la posició pressupostària D/226003700/4240/0072 i 21.000,00 euros aniran a càrrec de la posició pressupostària D460000100/4240/0072 del centre gestor EN07 del pressupost de la Generalitat de Catalunya per al 2012 prorrogat per al 2013.

Aquests imports es podran redistribuir en funció dels projectes seleccionats d'una o altra tipologia de centre.

Aquesta actuació està finançada pel Ministeri d'Educació, Cultura i Esport i també podrà ser cofinançada pel Fons Social Europeu.

Article 5

Sol·licituds

Els centres educatius interessats a participar en aquesta convocatòria han de formalitzar una sol·licitud electrònica adreçada a la Subdirecció General de Llengua i Plurilingüisme del Departament d’Ensenyament, d’acord amb el formulari que està disponible a les pàgines web següents:

Per als centres públics de la Generalitat de Catalunya:

http://educacio.gencat.cat/portal/page/portal/EducacioIntranet/Inici/PortalCentres

Per als centres de titularitat municipal:

http://educacio.gencat.cat/portal/page/portal/Educacio/PCentrePrivat/PCPInici

La sol·licitud s’ha d’imprimir, signar i lliurar amb registre d’entrada d’acord amb les bases generals, juntament amb la documentació que s’hi preveu.

El termini de presentació de sol·licituds és de 20 dies hàbils, comptats des de l’endemà de la publicació d’aquesta Ordre al DOGC.

A efectes de còmput de terminis la data a tenir en compte és la del lliurament de la sol·licitud signada i segellada en el registre d'entrada corresponent.

Article 6

Resolució

El secretari de Polítiques Educatives resoldrà per delegació aquesta convocatòria en un termini màxim de 6 mesos a comptar des de l’endemà de la data de finalització del termini de presentació de sol·licituds.

La resolució indicarà si exhaureix o no la via administrativa, els recursos que s’hi podran interposar, els òrgans davant els quals es podrà recórrer i el termini per fer-ho.

La resolució de la convocatòria es notificarà als centres educatius que hagin participat i se’n donarà publicitat al tauler d’anuncis de la seu central del Departament d’Ensenyament i als dels serveis territorials corresponents, així com a les pàgines web següents:

Per als centres de la Generalitat de Catalunya:

http://educacio.gencat.cat/portal/page/portal/EducacioIntranet/Inici/PortalCentres

Per als centres de titularitat municipal:

http://educacio.gencat.cat/portal/page/portal/Educacio/PCentrePrivat/PCPInici

Les subvencions concedides per un import igual o superior a 3.000,00 euros es publiquen també al DOGC.

Article 7

Consorci d'Educació de Barcelona

Quan les bases es refereixen genèricament als serveis territorials del Departament d'Ensenyament, aquesta referència s’ha d’entendre realitzada al Consorci d'Educació de Barcelona pel que fa al territori de la ciutat de Barcelona, d'acord amb el règim d’assumpció de funcions per part del Consorci esmentat.

Article 8

Règim

Les assignacions atorgades a centres educatius de titularitat de la Generalitat de Catalunya no tenen el tractament de subvenció.

Article 9

Caràcter

Les subvencions no tenen caràcter recurrent.

Contra aquesta Ordre, que exhaureix la via administrativa, les persones interessades poden interposar recurs contenciós administratiu davant la Sala Contenciosa Administrativa del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, en el termini de dos mesos a comptar de l’endemà de la seva publicació al DOGC, de conformitat amb el que preveu l’article 46.1 de la Llei 29/1998, de 13 de juliol, reguladora de la jurisdicció contenciosa administrativa.

Així mateix, poden interposar potestativament recurs de reposició, previ al recurs contenciós administratiu, davant l’òrgan que dicta aquest acte en el termini d’un mes a comptar de l’endemà de la seva publicació al DOGC, segons el que disposen l’article 77 de la Llei 26/2010, del 3 d’agost, de règim jurídic i de procediment de les administracions públiques de Catalunya, i els articles 116 i 117 de la Llei 30/1992, de 26 de novembre, de règim jurídic de les administracions públiques i del procediment administratiu comú, o qualsevol altre recurs que considerin convenient per a la defensa dels seus interessos.

Barcelona, 3 d’abril de 2013

Irene Rigau i Oliver

Consellera d’Ensenyament

Annex

Bases reguladores

—1 Objecte

L’objecte d’aquesta convocatòria és seleccionar centres educatius públics de Catalunya, de titularitat de la Generalitat de Catalunya o de titularitat municipal, que realitzin activitats extraescolars i/o complementàries durant el 2013, adreçades a l'alumnat dels primers cursos d'educació primària en el marc d’un projecte lingüístic plurilingüe, coherent amb el compromís d'iniciar un Pla integrat de llengües estrangeres que els doni continuïtat al llarg de dos cursos escolars, i de consolidar en el projecte de centre els beneficis organitzatius i metodològics obtinguts.

—2 Beneficiaris i requisits de participació

2.1 Poden participar en aquesta convocatòria els centres públics de titularitat de la Generalitat de Catalunya o de titularitat municipal que imparteixin ensenyaments d’educació primària i que realitzin activitats extraescolars i/o complementàries durant el 2013 adreçades a l'alumnat dels primers cursos de l'educació primària. Aquestes activitats extraescolars hauran d’estar finalitzades abans del 31 de desembre de 2013.

2.2 No...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR