ORDRE EDU/332/2007, de 18 de setembre, per la qual s'aproven les bases reguladores per a la concessió de subvencions als ajuntaments, per al foment de la participació en activitats extraescolars, dels centres educatius sufragats amb fons públics, i s'obre la convocatòria per al curs escolar 2007-2008.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartamento de Agricultura, Ganadería y Pesca
Rango de LeyOrdre

ORDRE

EDU/332/2007, de 18 de setembre, per la qual s'aproven les bases reguladores per a la concessió de subvencions als ajuntaments, per al foment de la participació en activitats extraescolars, dels centres educatius sufragats amb fons públics, i s'obre la convocatòria per al curs escolar 2007-2008.

D'acord amb el que estableix l'article 2 de la Llei orgànica 2/2006, de 3 de maig, d'educació, una de les finalitats del sistema educatiu és el ple desenvolupament de la personalitat i de les capacitats de l'alumnat. Així mateix, la Llei orgànica d'educació es refereix a la cooperació i col·laboració de les administracions educatives amb les corporacions locals en la planificació i implementació de la política educativa i, en aquest sentit, es determina que totes elles coordinaran les seves actuacions, en l'àmbit de les seves respectives competències, per tal d'assolir una més gran eficàcia dels recursos destinats a l'educació i contribuir a les finalitats que fixa la pròpia llei.

D'altra banda, fent-se ressò dels principis de la Llei 18/2003, de 4 de juliol, de suport a les famílies, el Departament d'Educació vol afavorir la conciliació de la vida laboral i familiar de les famílies de Catalunya, destinant subvencions per a l'organització d'activitats extraescolars, les quals alhora que amplien els camps d'educació i socialització de l'alumnat, faciliten que aquest estigui atès i ocupat en unes franges horàries en les quals els pares i les mares eventualment encara no han finalitzat les seves dedicacions laborals i professionals. Mitjançant les activitats extraescolars es posa a disposició de l'alumnat i dels centres uns espais i uns professionals responsables dels infants durant el temps que dura l'activitat, per tal de desplegar capacitats i competències complementàries a les dels plans d'estudi i enriquir l'oferta de formació integral.

En sintonia amb aquests principis, el Pacte Nacional per a l'Educació, signat el 20 de març de 2006, entre el Govern de la Generalitat i les principals organitzacions que formen la comunitat educativa a Catalunya, reconeix l'important paper de les activitats més enllà de l'horari lectiu amb finalitats educatives i de cohesió social, i preveu l'establiment d'una línia d'ajuts per a la seva realització, amb la qual, entre d'altres objectius, s'ha de garantir la participació de l'alumnat de famílies amb menys recursos. Amb aquesta finalitat el Pacte Nacional per a l'Educació planifica destinar dotacions pressupostàries durant els propers exercicis per tal que els ajuntaments, mitjançant el compromís amb les Associacions de Mares i Pares d'Alumnes, i amb la participació de les famílies en el seu finançament, puguin implantar aquests serveis en els centres educatius.

En aquest sentit, es pronuncia el Decret 218/2001, de 24 de juliol, pel qual es regula l'ús social dels edificis dels centres educatius per a la realització de les activitats socioculturals, més enllà del seu ús escolar, i sense interferir en l'activitat docent.

D'acord amb l'objectiu del Pla de Govern 2007-2010 d'impuls de la presentació telemàtica de documentació, i amb la voluntat d'assolir una major eficiència en la tramitació del procediment de les subvencions convocades s'adopta com a preferent la tramitació via telemàtica, mitjançant l'extranet de les administracions públiques de Catalunya, el portal eaCat.

Per tot això, de conformitat amb el que estableix la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions, i el capítol IX del Text refós de la Llei de finances públiques de Catalunya, aprovat pel Decret legislatiu 3/2002, de 24 de desembre, i a proposta de la Direcció General d'Atenció a la Comunitat Educativa,

Ordeno:

Article 1

S'aproven les bases reguladores que consten a l'annex d'aquesta Ordre, per a l'atorgament de subvencions als ajuntaments, per al foment de la participació en activitats extraescolars amb finalitats educatives i de cohesió social dels centres educatius sufragats amb fons públics, que imparteixen ensenyaments d'educació infantil de segon cicle i/o ensenyaments obligatoris, organitzades pels ajuntaments o per les associacions de mares i pares d'alumnes, i amb la participació de les famílies en el seu finançament.

Article 2

S'obre convocatòria de concurs públic per a la concessió de subvencions als ajuntaments, per a les activitats extraescolars realitzades durant el curs escolar 2007-2008, la qual es regeix per les bases que es publiquen com a annex d'aquesta Ordre.

Article 3

Es destina a la concessió d'aquestes subvencions un import total de 4.118.000,00 euros, dels quals 1.565.000,00 euros seran imputables a l'any 2007, amb càrrec a la partida EN04 D/4600000100/4250 dels pressupostos de la Generalitat de Catalunya per a 2007, i 2.553.000,00 al 2008, amb càrrec a la partida corresponent d'aquell exercici.

De l'import assenyalat per al 2007, 940.000,00 euros es destinaran a minorar el cost de les activitats de forma universal, i els restants 625.000,00 euros, a la concessió d'ajuts entre les famílies d'alumnat amb menys recursos, d'acord amb el que estableix l'article següent. Pel que fa al 2008, la distribució entre aquestes dues modalitats serà d'1.532.000,00 euros i 1.021.000,00 euros, respectivament.

No obstant això, la distribució entre les dues modalitats esmentades podrà ser diferent del que s'ha indicat, en funció de les sol·licituds que presentin els ajuntaments.

Aquestes...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR