ORDRE de 7 de desembre de 2001, per la qual es modifiquen les bases reguladores de les mesures extraordinàries d'ajut per pal·liar els danys catastròfics produïts per adversitats climàtiques o incendis, i es convoquen els ajuts per cobrir les necessitats financeres de les explotacions agràries afectades pels danys catastròfics produïts pel temporal del mes de novembre de 2001.

SecciónDisposicions Generals
Rango de LeyOrdre

de 7 de desembre de 2001, per la qual es modifiquen les bases reguladores de les mesures extraordinàries d’ajut per pal·liar els danys catastròfics produïts per adversitats climàtiques o incendis, i es convoquen els ajuts per cobrir les necessitats financeres de les explotacions agràries afectades pels danys catastròfics produïts pel temporal del mes de novembre de 2001.

L’Ordre de 28 de setembre de 2001 (DOGC núm. 3487, de 5.10.2001) estableix les bases reguladores de les mesures extraordinàries d’ajut per pal·liar els danys catastròfics produïts per adversitats climàtiques o incendis.

Durant els dies 11 a 15 de novembre de 2001, Catalunya i, en especial, les comarques del litoral van patir els efectes d’un temporal de llevant amb pluges i forts vents. Les comarques que van resultar més afectades van ser el Baix Llobregat, el Maresme, la Selva, el Vallès Occidental i el Vallès Oriental que van patir les conseqüències de vents sostinguts de més de 100 km/h, acompanyats de pluja. Aquestes adversitats climàtiques van afectar greument moltes explotacions agràries, i les va deixar en una situació molt difícil. Per aquest motiu es considera convenient establir uns ajuts específics amb la finalitat de garantir la continuïtat de les explotacions agràries, ja que els danys en collites, instal·lacions i camins han estat molt importants.

El Programa de desenvolupament rural de Catalunya (PDR) 2000-2006, aprovat per la Comissió Europea el 14 de setembre de 2000, preveu entre les mesures incloses al programa específic de Catalunya, la recuperació de la capacitat de producció agrària danyada per desastres naturals i l’establiment dels mètodes de prevenció adequats (mesura U).

La disposició addicional 36 de la Llei 14/2000, de 29 de desembre, de pressupost de la Generalitat de Catalunya, preveu que en l’àmbit d’aplicació del Programa de desenvolupament rural i de l’Instrument financer d’orientació de la pesca, i per les línies d’ajut que s’hagin d’executar en l’exercici 2002, es poden tramitar anticipadament les convocatòries d’ajut de les mesures incloses en els programes, si bé la resolució de la concessió s’ha de produir en el moment en què es disposi del crèdit adequat i suficient.

Valorada la conveniència de modificar determinats aspectes de les bases reguladores aprovades per l’Ordre de 28 de setembre de 2001 i d’establir ajuts per tal de pal·liar els danys soferts per les explotacions agràries per aquest temporal;

D’acord amb l’article 92 del Decret legislatiu 9/1994, de 13 de juliol, pel qual s’aprova el text refós de la Llei de finances públiques de Catalunya i en ús de les atribucions que m’han estat conferides,

Ordeno:

Article 1

Modificar les bases reguladores de les mesures extraordinàries d’ajut per pal·liar els danys catastròfics produïts per adversitats climàtiques o incendis, aprovades per l’article 1 de l’Ordre de 28 de setembre de 2001, en els apartats següents:

1.1 Es modifica l’apartat 2.1 de les bases reguladores aprovades per l’Ordre de 28 de setembre de 2001, el qual queda redactat de la manera següent:

"2.1 S’estableix una línia d’ajut amb l’objecte de pal·liar els danys catastròfics produïts a les explotacions agràries, les cooperatives agràries i les societats agràries de transformació afectades per adversitats climàtiques o incendis, que s’haurà de...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR