ORDRE BEF/34/2003, de 28 de gener, per la qual s'obre convocatòria i s'aproven les bases per a la concessió d'ajuts de suport a les famílies amb infants menors de tres anys i per a famílies nombroses amb infants menors de sis anys.

SecciónDisposicions Generals
EmisorPresidència de la Generalitat
Rango de LeyOrdre

ORDRE BEF/34/2003, de 28 de gener, per la qual s'obre convocatòria i s'aproven les bases per a la concessió d'ajuts de suport a les famílies amb infants menors de tres anys i per a famílies nombroses amb infants menors de sis anys.

Atesa la Llei 30/2002, de 30 de desembre, de pressupostos de la Generalitat de Catalunya per a l'any 2003, la qual preveu en la disposició addicional 58 la dotació d'ajuts a famílies amb fills amb edats compreses entre zero i tres anys i a famílies nombroses amb fills en el tram d'edat comprès entre els zero i els sis anys;

Atès el Decret 324/2001, de 4 de desembre, relatiu a les relacions entre els ciutadans i l'Administració de la Generalitat de Catalunya a través d'Internet, i l'Acord del Govern de la Generalitat de 13 de juliol de 1999, mitjançant el qual es va endegar el projecte d'Administració Oberta de Catalunya, amb la finalitat d'apropar els seus serveis al ciutadà mitjançant la utilització de les noves tecnologies de la informació i de la comunicació, que s'incardinen dins el pla d'actuació e-Europe 2002, de les Comunitats Europees;

Vist l'informe del Centre de Telecomunicacions i Tecnologies de la Informació sobre l'adequació tècnica dels programes i aplicacions i l'informe de l'Assessoria Jurídica del Departament de Benestar i Família;

En ús de les facultats que m'atorga la Llei 13/1989, de 14 de desembre, d'organització, procediment i règim jurídic de l'Administració de la Generalitat de Catalunya,

Ordeno:

Article1

Objecte

1.1 S'obre la convocatòria per a la concessió d'ajuts de suport a les famílies amb infants menors de tres anys i per a les famílies nombroses amb fills menors de sis anys, i s'aproven les bases que han de regir aquesta convocatòria, les quals figuren a l'annex 1 d'aquesta Ordre.

1.2 Per a la concessió d'aquests ajuts no es tindran en compte els ingressos econòmics de la unitat familiar.

Article 2

Posició pressupostària i quantia

2.1 Les ajudes atorgades van a càrrec de la posició pressupostària 2105 D/480210200/3132 del pressupost de la Generalitat per a l'any 2003.

2.2 La quantia inicial disponible és de 49.444.580 euros.

2.3 El crèdit inicial disponible indicat a l'apartat anterior es podrà ampliar, amb subjecció a la normativa vigent.

Article 3

Termini

El termini de presentació de les sol-licituds finalitza el 31 de desembre de 2003.

Article 4

Tramitació

4.1 La gestió de l'ajut l'efectua la Direcció General d'Acció Cívica i la resolució de les sol-licituds correspon a l'òrgan tècnic de suport a la família.

4.2 El termini màxim per emetre i notificar la resolució és de sis mesos a comptar de l'endemà de la data de presentació de les sol-licituds.

4.3 Transcorregut el termini fixat sense que s'hagi notificat resolució expressa, s'entendrà desestimada la sol-licitud d'atorgament de l'ajut.

4..4 Aquests ajuts es poden tramitar telemàticament d'acord amb el procediment establert a l'annex 2.

Article 5

Resolució i notificació

La resolució es notificarà als interessats per correu certificat. Contra la resolució, que no exhaureix la via administrativa, es pot interposar un recurs d'alçada en el termini d'un mes davant l'òrgan que ha dictat l'acte, en els termes que estableixen els articles 114 i següents de la Llei 30/1992, de règim jurídic de les administracions públiques i del procediment administratiu comú.

Els recursos que es puguin presentar els resoldrà la persona titular de la Secretaria de la Família.

Disposicions addicionals

-1 Les ajudes que preveu aquesta Ordre únicament es podran demanar en el marc que s'hi estableix i d'acord amb les bases que l'han de regir.

-2 Al final de l'exercici es donarà publicitat de les subvencions atorgades exposant-les als taulers d'anuncis de la seu central del Departament de Benestar i Família i de les delegacions territorials, d'acord amb el que preveu l'article 94.7 del Text refós de la Llei de finances públiques de Catalunya, Decret legislatiu 3/2002, de 24 de desembre.

-3 Els recursos presentats contra les resolucions dels ajuts de la convocatòria de l'any 2002 es pagaran, si escau, a càrrec de la partida pressupostària corresponent a aquesta convocatòria durant l'any 2003.

-4 S'estableix la tramitació telemàtica del procediment de concessió d'aquests ajuts i s'aproven els programes i les aplicacions mitjançant els quals es tramita telemàticament el procediment de concessió d'ajuts de suport a les famílies amb infants menors de tres anys i per a famílies nombroses amb infants menors de sis anys, els quals estan disponibles en el Centre de Telecomunicacions i Tecnologies de la Informació de la Generalitat de Catalunya.

Disposicions finals

-1 Es faculten els titulars de la Secretaria de la Família i la persona titular de la direcció general d'Acció Cívica per adoptar les mesures necessàries per a l'aplicació d'aquesta disposició.

-2 Aquesta Ordre entrarà en vigor l'endemà de la seva publicació en el DOGC.

Barcelona, 28 de gener de 2003

Irene Rigau i Oliver

Consellera de Benestar i Família

Annex 1

Bases per a la concessió d'ajuts de suport a les famílies amb infants menors de tres anys i per a les famílies nombroses amb infants menors de sis anys

-1 Objecte

L'objecte d'aquests ajuts de suport a les famílies és el de contribuir a fer compatibles les responsabilitats familiars amb les obligacions laborals de la família.

-2 Destinataris

2.1 Els destinataris d'aquesta línia d'ajuts econòmics són les unitats familiars residents a Catalunya que tinguin a càrrec seu infants menors de tres anys nascuts entre el 30 de juny de 2000 i el 31 de desembre de 2003 (ambdues dates incloses), i les famílies nombroses amb infants menors de sis anys nascuts entre el 30 de juny de 1997 i el 31 de desembre de 2003 (ambdues dates incloses). També s'adreça a les...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR