ORDRE PTO/179/2009, de 6 d'abril, d'aplicació a les persones membres de famílies nombroses de bonificacions sobre els preus de determinats serveis de transport de viatgers.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament de Politica Territorial i Obres Publiques
Rango de LeyOrdre

ORDRE

PTO/179/2009, de 6 d'abril, d'aplicació a les persones membres de famílies nombroses de bonificacions sobre els preus de determinats serveis de transport de viatgers.

El Departament de Política Territorial i Obres Públiques, mitjançant l'Ordre PTO/530/2008, de 2 de desembre, ha fixat les tarifes dels serveis regulars de transport de viatgers per carretera dependents de la Generalitat de Catalunya que han de ser aplicades l'any 2009.

La Llei 18/2003, de 4 de juliol, de suport a les famílies, preveu a l'article 19.1 uns beneficis de suport a les famílies en els preus per a la prestació, d'entre altres serveis públics, del de transport.

La disposició addicional tercera de la Llei esmentada determina que en el seu desplegament reglamentari s'ha de tenir en compte, entre d'altres, la problemàtica específica de les famílies nombroses, per tal de fer efectiu el principi d'igualtat.

En compliment d'aquesta previsió s'escau fixar, mitjançant aquesta Ordre, d'una banda, les condicions d'aplicació d'aquests descomptes sobre les tarifes dels serveis regulars de transport de viatgers per carretera, i d'altra, la seva aplicació al conjunt dels serveis ferroviaris de competència de la Generalitat de Catalunya.

Per últim, atesa l'existència de diversos sistemes tarifaris integrats a l'entorn de les poblacions de Barcelona, Girona, Lleida i Tarragona, als quals estan adherides les empreses concessionàries dels serveis regulars de transport de viatgers per carretera esmentats, s'escau establir les condicions en què s'han d'aplicar aquests descomptes en relació amb els títols de transport integrats.

Per tot això,

Ordeno:

Article 1

Serveis regulars de transport de viatgers per carretera

1.1 Les empreses concessionàries de serveis regulars de transport de viatgers per carretera dependents de la Generalitat de Catalunya han d'aplicar a les persones membres d'una família nombrosa les bonificacions següents sobre el preu del bitllet senzill:

  1. Famílies nombroses de categoria general: reducció del 20%.

  2. Famílies nombroses de categoria especial: reducció del 50%.

1.2 Les bonificacions establertes en aquest article s'han d'aplicar també sobre el preu dels abonaments mensuals o trimestrals personalitzats que, en el seu cas, tinguin establerts les empreses concessionàries de serveis regulars de transport de viatgers per carretera dependents de la Generalitat de Catalunya.

Article 2

Serveis ferroviaris de transport...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR