ORDRE AAR/303/2010, de 21 de maig, per la qual s'aproven les bases reguladores dels ajuts al sector dels farratges dessecats i es convoquen les corresponents a la campanya de comercialització 2010-2011.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament D'Agricultura, Alimentacio i Accio Rural
Rango de LeyOrdre

ORDRE a.link { text-decoration: none; color: #006699; font-size: 11px; font-family: Arial; font:bold}a.link:hover { text-decoration: underline; color: #006699; font-size: 11px;font-family: Arial;}a.document { text-decoration: none; color: #FFFFFF; font-size: 13px; font-family: Arial;}a.document:hover { text-decoration: underline; color: #666666; font-size: 13px; font-family: Arial;}a.text_document { text-decoration: underline; color: #006699; font-size: 12px; font-family: Arial; font:bold}a.text_document:visited {color: purple; text-decoration: underline;font-size:12px;font-family: Arial; font:bold}DIV.cap { text-decoration: none; color: #000000; font-size: 22px; font-family: Arial; font:bold}DIV.titol { text-decoration: none; color: #990000; font-size: 15px; font-family: Arial; font:bold}DIV.sumari { text-decoration: none; color: #990000; font-size: 14px; font-family: Arial; font:bold}DIV.departament { text-decoration: none; color: #990000; font-size: 14px; font-family: Arial; font:bold}DIV.text_document { text-decoration: none; color: #000000; font-size: 12px; font-family: Arial;} Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya DOGC núm. 5638 - 28/05/2010 var now = new Date(); var i=0;i = NumDiari.indexOf('5638');if (i>=0) {document.write(" Imatge del document en format PDF ");} [ Sumari || Índex del sumari || Diaris Oficials disponibles || Inici ] DEPARTAMENT D'AGRICULTURA, ALIMENTACIÓ I ACCIÓ RURAL ORDRE AAR/303/2010, de 21 de maig, per la qual s'aproven les bases reguladores dels ajuts al sector dels farratges dessecats i es convoquen les corresponents a la campanya de comercialització 2010-2011. (Pàg. 41514) ORDRE

AAR/303/2010, de 21 de maig, per la qual s'aproven les bases reguladores dels ajuts al sector dels farratges dessecats i es convoquen les corresponents a la campanya de comercialització 2010-2011.

El règim d'ajuts al sector dels farratges dessecats que preveu la normativa comunitària es troba fixat en el Reglament (CE) 1234/2007 del Consell de 22 d'octubre de 2007, que crea una Organització Comuna de Mercats i en el Reglament CE 382/2005, de la Comissió, de 7 de març, pel qual s'estableixen les disposicions d'aplicació del Reglament CE 1786/2003.

Dins d'aquest marc normatiu és convenient adaptar diversos aspectes de les normes que han de regir el desenvolupament de les activitats que preveu aquest règim d'ajuts a l'àmbit territorial de Catalunya.

Conseqüentment, valorada la conveniència de donar suport al sector dels farratges dessecats mitjançant un ajut econòmic, d'acord amb l'article 92 del Decret legislatiu 3/2002, de 24 de desembre, pel qual s'aprova el Text refós de la Llei de finances públiques de Catalunya, a proposta de la Direcció General d'Alimentació, Qualitat i Indústries Agroalimentàries, i en ús de les atribucions que m'han estat conferides,

Ordeno:

Article 1

Aprovar les bases reguladores dels ajuts destinats als farratges dessecats que es publiquen a l'annex.

Article 2

2.1 Convocar els ajuts destinats als farratges dessecats d'acord amb les bases reguladores aprovades en l'article 1 precedent.

2.2 El termini de presentació de sol·licituds és de 45 dies naturals a comptar des de l'últim de cada mes a què es refereix cada sol·licitud.

2.3 Els ajuts d'aquesta Ordre aniran a càrrec íntegrament del pressupost dels Fons Europeus Agrícoles de Garantia (FEAGA).

2.4 L'òrgan instructor dels expedients d'ajut és el Servei de Regulació de Mercats Agroalimentaris.

2.5 L'òrgan competent per a emetre la resolució sobre les sol·licituds és la persona titular de la Direcció General d'Alimentació, Qualitat i Indústries Agroalimentàries.

2.6 El termini màxim per emetre la resolució i notificar-la per escrit a la persona sol·licitant és de 90 dies hàbils des de la data de presentació de la sol·licitud. A la resolució s'ha de fer constar que l'ajut té naturalesa de finançat al 100% pel FEAGA. En cas de manca de resolució expressa la sol·licitud es considera desestimada per silenci administratiu.

2.7 Contra la resolució del director o la directora general d'Alimentació, Qualitat i Indústries Agroalimentàries, que no exhaureix la via administrativa, es pot interposar recurs d'alçada davant el conseller o consellera d'Agricultura, Alimentació i Acció Rural en el termini d'un mes a comptar a partir de l'endemà de la notificació de la resolució, sense perjudici que es pugui interposar qualsevol altre que es consideri adient.

En cas de silenci administratiu el recurs d'alçada davant el conseller o la consellera d'Agricultura, Alimentació i Acció Rural es pot interposar en el termini de tres mesos a comptar a partir de la data en què s'exhaureixi el termini per a resoldre i notificar tal com estableix l'apartat anterior.

2.8 Els ajuts concedits es faran públics en el web http://www.gencat.cat/dar/ajuts/, fent ús dels mitjans electrònics establerts, i s'exposaran en el tauler d'anuncis de les dependències del DAR. Els ajuts que superin els 3.000,00 euros es publicaran, a més, al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (DOGC).

Disposició final

Aquesta Ordre entrarà en vigor l'endemà de la seva publicació al DOGC.

Barcelona, 21 de maig de 2010

Joaquim Llena i Cortina

Conseller d'Agricultura, Alimentació i Acció Rural

Annex

Bases reguladores

—1 Objecte dels ajuts

1.1 Els ajuts que estableix l'Ordre s'apliquen als producte següents:

  1. Codi NC ex 1214 1000:

    Farina o grànuls d'alfals dessecat artificialment.

    Farina o grànuls d'alfals dessecat per altre procediment i mòlt.

    Codi NC ex 1214 9090:

    L'alfals, la trepadella, el trèvol, els tramussos, les veces, les lleguminoses herbàcies, les gramínies herbàcies i els cereals esmentats a la secció I de l'annex IX del Reglament CE 1782/2003, que s'han recollit verds, amb la planta sencera i les llavors immadures, dessecats artificialment.

    L'alfals, la trepadella, el trèvol, els tramussos, les veces, l'almegó (trèvol d'olor), la guixa i la serradella dessecats per altre procediment i mòlts,

  2. ex2309 9099:

    1. Concentrats de proteïnes obtinguts a partir de suc d'alfals i d'herba.

    2. Productes deshidratats obtinguts exclusivament a partir de residus sòlids i sucs resultants de la preparació dels concentrats esmentats anteriorment.

    1.2 Per rebre l'ajut, els productes que hagin sortit de la planta de transformació han de complir els requisits següents:

    Presentar un contingut màxim d'humitat del 14% en el cas de farratges en paques o del 12% en la resta de casos, i un contingut mínim de proteïna bruta del 15% sobre la matèria seca en el cas dels productes de la lletra a) i del segon guió de la lletra b) de l'apartat 1 o del 45% en els dels enumerats en el primer guió de la lletra b).

    Ésser de qualitat sana, cabal i comercial.

    —2 Persones beneficiàries

    Es concedeix un ajut per la transformació de farratges dessecats a les empreses transformadores dels productes esmentats en l'apartat 1.1 d'aquestes bases reguladores, que reuneixin els requisits relacionats a l'apartat 4 d'aquestes bases reguladores i que es proveeixin dels farratges per a transformar mitjançant, al menys, alguna d'aquestes formes:

  3. La formalització de contractes amb productors de farratges. Quan el contracte correspongui a una petició especial per a la transformació de farratges subministrats per un productor, ha d'incloure una clàusula per la qual l'empresa transformadora s'obligui a abonar al productor l'ajut que rebi per les quantitats transformades en virtut del contracte;

  4. La transformació de la pròpia producció; o, en el cas d'agrupacions, la dels seus membres.

  5. el subministrament de persones físiques o jurídiques que hagin formalitzat contractes amb productors de farratges.

    —3 Tipus i quantia dels ajuts

    L'ajut s'aplicarà directament a les quantitats de farratges dessecats que surtin de la planta de transformació i que compleixin els requisits establerts en el Reglament (CE) 382/2005, de la Comissió.

    L'import final de l'ajut serà de 33,00 euros per tona de farratge transformat, però aquest import serà reduït proporcionalment en el cas que superi la quantitat màxima garantida per a tota la Unió Europea i la quantitat màxima garantida per a l'Estat espanyol, les quals són, respectivament, 4.960.723 i 1.325.000 tones de farratge dessecat.

    Les empreses transformadores rebran una bestreta mensual de 19,80 euros/t de farratge dessecat; o de 26,40 euros/t, si constitueixen una garantia de 6,60 euros/t.

    —4 Requisits per obtenir l'autorització d'empreses transformadores

    4.1 Per poder ser beneficiàries de l'ajut, les empreses de transformació han de ser autoritzades pel Departament d'Agricultura, Alimentació i Acció Rural (DAR). A tal efecte han de presentar una sol·licitud d'autorització, segons el model normalitzat que es podrà descarregar des de l'adreça http://www.gencat.cat/dar/ajuts/. Les sol·licituds s'han d'adreçar al director general d'Alimentació, Qualitat i Indústries Agroalimentàries i es presentaran, preferentment, als serveis territorials del DAR corresponents a la ubicació de les seves plantes industrials, 15 dies abans de l'inici de la campanya, sense perjudici de fer ús de la resta de mitjans establerts en la Llei 30/1992, de 26 de novembre. Les sol·licituds s'acompanyaran de l'expedient que preveu l'article 5 del Reglament CE 382/2005...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR