DECRET 113/2013, de 12 de febrer, de creació del Consell Assessor per a la Transició Nacional.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament de la Presidencia
Rango de LeyDecret

Preàmbul

Davant del propòsit compromès pel president de la Generalitat en el debat d’investidura, de dur a terme el procés de transició nacional i l’exercici del dret a decidir, així com també de la necessitat de complir amb els principis de diàleg i legalitat a l’hora de desenvolupar aquest procés, el Govern creu oportú dotar-se del millor assessorament jurídic i polític possible en aquesta matèria, en la línia d’altres consells assessors ja existents sobre aspectes principals de l’acció política de Catalunya.

De conformitat amb el que estableixen els articles 21 i següents de la Llei 13/1989, de 14 de desembre, d’organització, procediment i règim jurídic de l’Administració de la Generalitat, els articles 39 i següents de la Llei 13/2008, de 5 de novembre, de la presidència de la Generalitat i del Govern, i els articles 59 i següents de la Llei 26/2010, de 3 d’agost, de règim jurídic i de procediment de les administracions públiques de Catalunya.

Per tot això, a proposta conjunta de la vicepresidenta del Govern i del conseller de la Presidència, i d’acord amb el Govern,

Decreto:

Article 1

Creació

Es crea el Consell Assessor per a la Transició Nacional configurat com a òrgan col·legiat de suport al Govern per a l’assessorament en relació amb aquells aspectes del Pla de Govern com la identificació i l’impuls d’estructures d’estat i/o aspectes necessaris per dur a terme la consulta, amb la composició, funcions i règim jurídic previst en aquest Decret.

Article 2

Funcions

Són funcions del Consell Assessor per a la Transició Nacional

Analitzar i identificar totes les alternatives jurídiques disponibles sobre el procés de transició nacional.

Assessorar el Govern sobre la identificació de les estructures estratègiques per al funcionament futur del Govern i de les institucions catalanes, i optimitzar-ne els recursos disponibles.

Proposar actuacions i impulsar la difusió del procés de transició nacional entre la comunitat internacional i identificar-ne suports.

Assessorar el Govern per desplegar les relacions institucionals a Catalunya per tal de garantir el conjunt del procés.

Article 3

Composició

3.1 El Consell Assessor per a la Transició Nacional està compost per persones de reconegut prestigi en les diferents disciplines vinculades amb el procés.

3.2 Està integrat per un/a president/a...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR