DECRET 84/2002, de 5 de febrer, de constitució del Consorci d'Educació de Barcelona.

SecciónDisposicions Generals
EmisorInstitut Per a la Promoció i Formació Cooperatives
Rango de LeyDecret

DECRET

84/2002, de 5 de febrer, de constitució del Consorci d'Educació de Barcelona.

La Carta municipal de Barcelona, aprovada per la Llei 22/1998, de 30 de desembre, ha creat el Consorci d'Educació de Barcelona com un ens associatiu, entre la Generalitat de Catalunya i l'Ajuntament de Barcelona, que pot exercir les potestats que li atribueix l'article 61.1 de la Llei esmentada per a la gestió conjunta de les funcions, les activitats i els serveis establerts en els articles 123 i 124 de la Carta municipal en matèria d'educació, dins el territori municipal.

Les administracions consorciades han convingut que les funcions, les activitats i els serveis en matèria educativa que corresponen al Consorci, especificades en la Carta municipal de Barcelona, seran desenvolupats de manera progressiva; s'assumeixen inicialment les funcions referents a la planificació i a la programació. L'assumpció de les funcions de gestió per part del Consorci s'efectuarà posteriorment, a instància d'aquest i per acord de les administracions consorciades.

Així mateix, l'article 61.2 de la Llei 22/1998, de 30 de desembre, preveu la possibilitat que l'Ajuntament, en relació amb els serveis que gestioni en el moment de la creació del Consorci, opti per integrar-los al Consorci amb la forma de gestió que aquest acordi, o bé creï un ens personalitzat per dur a terme aquesta gestió.

Atès el que disposen l'article 15 de l'Estatut d'autonomia de Catalunya i l'article 55 de la Llei 13/1989, de 14 de desembre, d'organització, procediment i règim jurídic de l'Administració de la Generalitat de Catalunya;

A proposta de les conselleres de Governació i Relacions Institucionals, d'Ensenyament i de Benestar Social, d'acord amb el dictamen de la Comissió Jurídica Assessora i d'acord amb el Govern,

Decreto:

Article 1

Aprovar la constitució del Consorci d'Educació de Barcelona, creat per la Llei 22/1998, de 30 de desembre, de la Carta municipal de Barcelona, integrat per la Generalitat de Catalunya i l'Ajuntament de Barcelona.

Article 2

Aprovar els Estatuts que han de regir el Consorci esmentat, que es publiquen a l'annex d'aquest Decret.

Disposicions addicionals

Primera. La Generalitat de Catalunya, en relació amb tot el seu personal, tant docent com d'administració i serveis, manté plenes competències en les matèries següents: procediments d'adquisició i pèrdua de la condició de funcionari, declaració de les situacions administratives, aprovació de les plantilles dels centres docents de la seva titularitat gestionats pel Consorci, definició i provisió de llocs de treball d'aquests centres i imposició de sancions per la comissió de faltes molt greus.

Segona. El Consorci d'Educació de Barcelona, dins de les matèries que són pròpies del seu objecte, haurà de consultar el Consell Escolar de Barcelona, el qual, dins les previsions de l'article 127 de la Carta municipal de Barcelona, es constitueix com un consell escolar territorial, en les matèries en què segons l'article 13 de la Llei 25/1985, de 10 de desembre, dels consells escolars, és preceptiu de consultar els consells esmentats.

Tercera. Les despeses derivades del funcionament del Consorci seran a càrrec dels pressupostos corresponents de les administracions consorciades.

Disposicions finals

-1 El Consell de Direcció del Consorci es constituirà en el termini d'un mes a comptar de la publicació d'aquests Estatuts al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya.

-2 Aquest Decret entrarà en vigor l'endemà de la seva publicació al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya.

Barcelona, 5 de febrer de 2002

Jordi Pujol

President de la Generalitat de Catalunya

Núria de Gispert i Català

Consellera de Governació

i Relacions Institucionals

Carme-Laura Gil i Miró

Consellera d'Ensenyament

Irene Rigau i Oliver

Consellera de Benestar Social

Annex

Estatuts del Consorci d'Educació de Barcelona

Capítol 1

Disposicions generals

Article 1

Denominació, naturalesa i administracions participants

El Consorci d'Educació de Barcelona és un ens públic de caràcter associatiu, creat per l'article 61.7 de la Llei 22/1998, de 30 de desembre, de la Carta municipal de Barcelona, integrat per la Generalitat de Catalunya i l'Ajuntament de Barcelona per a la gestió conjunta de les funcions, les activitats i els serveis en matèria educativa establerts en els articles 123 i 124 de la Llei esmentada.

Article 2

Àmbit territorial i potestats

2.1 El Consorci exerceix les seves competències en el territori municipal de Barcelona.

2.2 En qualitat d'ens que exerceix competències generals en tot el territori municipal, pot exercir les potestats reglamentàries, planificadores i, si s'escau, sancionadores que li atribueix l'article 61.1 de la Llei 22/1998, de 30 de desembre, en relació amb les funcions, activitats i serveis que, en matèria d'educació, s'estableixen en els articles 123 i 124 de la Carta municipal de Barcelona.

Article 3

Finalitat

3.1 El Consorci té com a finalitat la planificació, la programació i la gestió de les funcions, les activitats i els serveis en matèria educativa dins l'àmbit territorial de Barcelona, d'acord amb el que estableix l'article 1 d'aquests Estatuts.

3.2 El Consorci és competent en les àrees d'actuació en matèria educativa següents:

  1. La programació i la distribució territorial dels centres docents compresos en les lleis d'ordenació educativa vigents, llevat dels universitaris, d'acord amb el que estableix l'article 61 de la Llei 22/1998, de 30 de desembre.

  2. La creació, en el marc de la planificació general, la construcció i les obres de reforma, d'ampliació i millora dels centres docents públics, llevat dels universitaris, d'acord amb el que estableix l'article 61 de la Llei 22/1998, de 30 de desembre.

  3. La gestió de tots els centres públics d'educació infantil, d'educació primària i d'educació secundària obligatòria i postobligatòria.

  4. La gestió dels programes de garantia social, de la formació professional específica, dels centres d'ensenyaments de règim especial i de l'educació de persones adultes.

  5. L'educació complementària i extraescolar.

  6. La creació, en el marc de la planificació general, i la gestió de centres pedagògics i de recursos, de serveis de suport, assessorament i investigació psicopedagògica i la formació del personal docent.

  7. L'execució dels programes d'educació compensatòria.

  8. La vigilància del compliment de l'escolaritat obligatòria.

  9. La reglamentació i la gestió del transport, del menjador i d'altres serveis escolars.

  10. L'aplicació a Barcelona de la normativa de matriculació d'alumnes i qualsevol altra d'anàloga que necessiti una adaptació específica.

    3.3 La competència sobre la conservació, el manteniment i la vigilància dels edificis destinats a centres docents públics d'educació secundària obligatòria i postobligatòria, educació primària, educació infantil i educació d'ensenyaments de règim especial i d'educació d'adults s'ha d'exercir en funció de l'Administració a la qual correspongui la titularitat patrimonial del centre, sens perjudici dels acords que es puguin establir en el futur.

    3.4 Corresponen també al Consorci, en el marc de la legislació aplicable, les funcions següents:

  11. Instar l'actuació de la inspecció tècnica educativa i emetre informe preceptiu en tots els expedients instruïts en l'àmbit del municipi de Barcelona.

  12. Emetre informe preceptiu de les sol·licituds relatives a l'establiment de centres concertats a la ciutat de Barcelona.

    3.5 El Consorci exercirà les competències que, si s'escau, li deleguin les administracions consorciades.

    3.6 El Consorci vetlla especialment perquè en tots els centres docents, i dins del marc de l'ordenació curricular, es presti una atenció especial a l'ensenyament de continguts referits als drets humans reconeguts i protegits en normes internacionals i en la Constitució, i també a l'organització i l'activitat de les organitzacions internacionals l'objectiu principal de les quals sigui el foment de la pau, la cooperació i la solidaritat.

Article 4

Domicili

El Consorci té la seu a la ciutat de Barcelona.

Article 5

Personalitat jurídica

El Consorci té personalitat jurídica pròpia i independent de la dels seus membres i plena capacitat d'actuar per al compliment dels seus fins, i pot, en conseqüència, realitzar actes d'administració i disposició de béns, formalitzar contractes, assumir obligacions...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR