RESOLUCIÓ INT/305/2011, de 2 de febrer, de convocatòria de proves selectives per a l'ingrés a la categoria de mosso/a del cos de mossos d'esquadra de la Generalitat (núm. de registre de la convocatòria 46/11).

SecciónCàrrecs i Personal
EmisorDepartament D'Interior
Rango de LeyResolució

RESOLUCIÓ

INT/305/2011, de 2 de febrer, de convocatòria de proves selectives per a l'ingrés a la categoria de mosso/a del cos de mossos d'esquadra de la Generalitat (núm. de registre de la convocatòria 46/11).

Atès el que disposen els articles 17, 20 i següents de la Llei 10/1994, d'11 de juliol, de la policia de la Generalitat-mossos d'esquadra, i d'acord amb el que estableix el Decret legislatiu 1/1997, de 31 d'octubre, pel qual s'aprova la refosa en un text únic dels preceptes de determinats textos legals vigents a Catalunya en matèria de funció pública, i la restant normativa de general aplicació;

Atès l'Acord GOV/13/2011, d'1 de febrer, pel qual s'aprova l'oferta pública d'ocupació de places del cos de mossos d'esquadra de la Generalitat de Catalunya per a l'any 2011;

Atès el que estableix l'article 20.2 de la Llei 10/1994, d'11 de juliol, de la policia de la Generalitat-mossos d'esquadra, així com l'article 1.i), de la Resolució INT/81/2011, de 18 de gener, de delegació de competències del conseller d'Interior en el secretari general del Departament d'Interior,

Resolc:

Article 1

Convocar les proves selectives per cobrir 600 places de la categoria de mosso/a de l'escala bàsica del cos de mossos d'esquadra (núm. de registre de la convocatòria 46/11).

Article 2

Les funcions que han de realitzar les persones aspirants que siguin nomenades són les atribuïdes als mossos d'esquadra a l'article 12 de la Llei 10/1994, d'11 de juliol, de la policia de la Generalitat-mossos d'esquadra i d'acord amb el que s'estableix als apartats 1.d) i 2 de l'article 19 de la Llei 10/1994, d'11 de juliol, de la policia de la Generalitat-mossos d'esquadra en la redacció donada per l'article 2 de la Llei 2/2008, d'11 d'abril.

Article 3

Les proves de selecció es faran d'acord amb les bases i les especificacions que figuren als annexos d'aquesta Resolució.

Article 4

Contra aquesta Resolució de convocatòria i les seves bases, que exhaureixen la via administrativa, les persones interessades poden interposar, potestativament, d'acord amb l'article 116 de la Llei 30/1992, de 26 de novembre, de règim jurídic de les administracions públiques i del procediment administratiu comú, recurs de reposició davant el secretari general del Departament d'Interior, en el termini d'un mes que preveu l'article 117 de la Llei esmentada, o bé recurs contenciós administratiu, d'acord amb l'article 46 de la Llei 29/1998, de 13 de juliol, reguladora de la jurisdicció contenciosa administrativa, en el termini de dos mesos, davant la Sala Contenciosa Administrativa del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, d'acord amb el que preveu l'article 10 de la Llei esmentada. Aquests terminis es comptaran a partir de l'endemà de la publicació d'aquesta Resolució al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya .

Igualment, les persones interessades poden interposar qualsevol altre recurs que considerin convenient per a la defensa dels seus interessos.

Barcelona, 2 de febrer de 2011

P. D. (Resolució INT/81/2011, DOGC de 24.1.2011)

Xavier Gibert i Espier

Secretari general

Annex 1

Bases

—1 Normes generals

1.1 S'obre la convocatòria per cobrir 600 places de la categoria de mosso/a de l'escala bàsica del cos de mossos d'esquadra.

1.2 L'àmbit de destinació de les persones que ocupin els llocs de treball és el comprès a tot el territori de Catalunya.

—2 Requisits per a la participació a la convocatòria

2.1 Per prendre part en aquesta convocatòria, les persones aspirants han de complir els requisits següents:

  1. Tenir la nacionalitat espanyola.

  2. Posseir el títol de graduat/ada en educació secundària, de graduat/ada escolar, formació professional de primer grau o equivalent, o qualsevol altre de nivell superior. Si es tracta d'un títol obtingut a l'estranger, cal disposar de l'homologació corresponent del Ministeri d'Educació.

  3. Haver complert 18 anys i no haver complert els 35 anys.

  4. Tenir una alçada mínima d'1,65 m els homes i d'1,60 m les dones.

  5. No estar inclòs en cap causa d'exclusió mèdica de que estableix l'annex 5 d'aquesta convocatòria.

  6. No haver estat condemnat/ada per cap delicte o, en cas d'haver-ho estat, tenir extingida la responsabilitat penal i cancel·lats els antecedents penals, o si correspon la seva cancel·lació, haver-ho sol·licitat, i no estar inhabilitat/ada per a l'exercici de les funcions públiques, ni estar separat/ada mitjançant expedient disciplinari del servei de cap Administració pública. Serà aplicable, tanmateix, el benefici de la rehabilitació, sempre que la persona aspirant ho acrediti mitjançant el corresponent document oficial.

  7. Satisfer la taxa establerta a l'apartat 3.5 d'aquestes bases.

  8. Prendre el compromís de portar armes mitjançant una declaració jurada.

  9. Posseir el permís de conduir vehicles de la classe B, en vigor, o permisos equivalents d'acord amb la normativa aplicable.

    2.2 Els requisits dels apartats de la a) a la h) han de complir-se dins del termini de presentació de sol·licituds i s'han de continuar complint fins a la presa de possessió com a funcionaris/àries de carrera llevat del requisit previst a l'apartat c).

    El requisit de l'apartat i) s'ha de complir dins del termini de presentació de la documentació acreditativa dels requisits, previst a la base 8.1.1, termini que es farà públic en el moment de publicar la relació de persones convocades al curs selectiu a l'Institut de Seguretat Pública de Catalunya.

    —3 Sol·licituds

    3.1 Llocs on obtenir els impresos de sol·licitud.

    Aquests documents estan a disposició de les persones interessades: al Departament d'Interior, a la Direcció General de la Policia, als Serveis Territorials del Departament d'Interior a Barcelona, Girona, Lleida, Tarragona, les Terres de l'Ebre, Catalunya Central i l'Alt Pirineu i Aran, a totes les comissaries del cos de mossos d'esquadra i a l'adreça d'internet: http://www.gencat.cat/mossos.

    Les sol·licituds per prendre part en la convocatòria s'han d'adreçar al secretari general del Departament d'Interior i s'han de formalitzar utilitzant el model normalitzat (DAD18) que figura a l'annex 6 d'aquesta convocatòria.

    3.2 Llocs on presentar les sol·licituds.

    Les sol·licituds per prendre part en aquesta convocatòria es podran presentar als registres següents:

    Registre del Departament d'Interior, carrer de la Diputació, 355, 08009 Barcelona.

    Registre de la Direcció General de la Policia, travessera de les Corts, 319-321, 08029 Barcelona.

    Registre del Servei Territorial del Departament d'Interior a Barcelona, carrer d'Almogàvers, 119-123, 08018 Barcelona.

    Registre del Servei Territorial del Departament d'Interior a Girona, plaça de Pompeu Fabra, 1, 17002 Girona.

    Registre del Servei Territorial del Departament d'Interior a Lleida, carrer de Vallcalent, 1, 25006 Lleida.

    Registre del Servei Territorial del Departament d'Interior a Tarragona, carrer del Comte de Rius, 2-8, 43003 Tarragona.

    Registre del Servei Territorial del Departament d'Interior a les Terres de l'Ebre, carrer de Lluís Canalda, 2, 43500 Tortosa.

    Registre del Servei Territorial del Departament d'Interior a la Catalunya Central, carrer d'Àngel Guimerà, 14, 08241 Manresa.

    Registre del Servei Territorial del Departament d'Interior a l'Alt Pirineu i Aran, carrer del Comtat d'Urgell, 10, 25700 la Seu d'Urgell.

    Així mateix, es poden presentar en qualsevol dels llocs i pels mitjans que estableix l'article 38.4 de la Llei 30/1992, de 26 de novembre, de règim jurídic de les administracions públiques i del procediment administratiu comú.

    En el cas que s'opti per presentar la sol·licitud en una oficina de correus, es farà en sobre obert per tal que la sol·licitud sigui datada i segellada per la persona funcionària de correus abans de ser certificada.

    3.3 Termini de presentació.

    El termini de presentació de sol·licituds és de 20 dies naturals, comptats a partir de l'endemà de la publicació de la convocatòria al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya .

    3.4 Documentació necessària.

    Juntament amb la sol·licitud, i dins el termini que estableix el punt 3.3 anterior, les persones aspirants han d'adjuntar:

  10. Dues fotografies en format de carnet.

  11. Dues fotocòpies del document nacional d'identitat. Si el DNI s'ha extraviat o s'està renovant cal adjuntar-hi dues fotocòpies del resguard i dues fotocòpies del passaport o del permís de conduir.

  12. Als efectes de l'exempció de la realització de la prova de coneixements de llengua catalana establerta a la base 6.1.1.3, les persones aspirants hauran de presentar un dels documents següents:

    1. Fotocòpia compulsada de la documentació acreditativa d'estar en possessió del nivell intermedi de català (B) o superior de la Secretaria de Política Lingüística, o equivalent.

    2. Certificat del/de la secretari/ària general del departament corresponent, o de l'òrgan en el qual delegui, on consti de manera clara i expressa el procés de selecció per accedir a l'Administració de la Generalitat de Catalunya en què hagi participat la persona aspirant i amb indicació del número de registre de la convocatòria, el nivell de coneixements de la llengua catalana requerit a la convocatòria i l'especificació que ha obtingut plaça. Si es tracta d'algun dels processos selectius convocats i resolts pel Departament d'Interior no serà necessària l'acreditació documental esmentada.

    3. Certificat de l'òrgan convocant o l'òrgan en el qual delegui, pel que fa a les persones aspirants que hagin superat una prova del mateix nivell o superior en altres processos de l'oferta pública d'ocupació de l'any 2010, on consti de manera clara i expressa el procés de selecció per accedir a l'Administració de la Generalitat de Catalunya en el qual han participat, l'any de l'oferta pública d'ocupació de la convocatòria, el nivell de coneixements de la llengua catalana requerit a la convocatòria i l'especificació que han superat la prova. Si es tracta d'algun dels processos selectius convocats i resolts pel Departament d'Interior no...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR