DECRET 20/2005, de 8 de febrer, pel qual es determina la composició del Consell Escolar Municipal de Barcelona.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament D'Educacio
Rango de LeyDecret

DECRET

20/2005, de 8 de febrer, pel qual es determina la composició del Consell Escolar Municipal de Barcelona.

La Llei 25/1985, de 10 de desembre, dels consells escolars, va crear els consells escolars municipals i en desplegament d'aquesta Llei s'aprovà el Decret 404/1987, de 22 de desembre, regulador de les bases generals d'organització i de funcionament dels consells escolars municipals.

La Llei 22/1998, de 30 de desembre, de la Carta municipal de Barcelona, ha establert un règim específic per al Consell Escolar Municipal de Barcelona atès que l'article 127 disposa que aquest Consell Escolar, pel que fa al funcionament i a les competències, es regeix per l'ordenament aplicable als consells escolars territorials, i amb la mateixa finalitat, el règim dels consells escolars de districte és el que l'ordenament esmentat estableix per als consells escolars municipals.

Per tal d'atendre la singularitat del Consell Escolar Municipal de Barcelona, la Llei 7/2004, de 16 de juliol,de mesures fiscals i administratives, ha modificat la Llei 25/1985, de 10 de desembre, dels consells escolars, per tal d'afegir-hi una disposició addicional segona, que disposa que aquest Consell Escolar tindrà la composició específica que es determini per decret.

D'acord amb el que s'ha exposat, a proposta de la consellera d'Educació, amb l'informe del Consell Escolar de Catalunya, amb el dictamen de la Comissió Jurídica Assessora i amb la deliberació prèvia del Govern,

Decreto:

Article únic

Composició del Consell Escolar Municipal de Barcelona

El Consell Escolar Municipal de Barcelona és presidit per l'alcalde o alcaldessa de Barcelona.

Les administracions educativa i municipal nomenaran sengles vicepresidents o vicepresidentes.

A més de les persones que ostentin la presidència i les vicepresidències, formaran part del Consell Escolar Municipal de Barcelona:

a) Vuit representants per cadascun dels sectors de professorat, alumnat i pares i mares d'alumnes, la meitat elegits pels representants dels consells escolars dels centres docents de titularitat pública i de titularitat privada als consells escolars de districte, d'entre ells mateixos, i l'altra meitat designats per les corresponents associacions sindicals, associacions o federacions.

b) Quatre representants del personal d'administració i serveis, la meitat elegits pels representants dels consells escolars dels centres docents de titularitat pública i de titularitat privada als consells escolars...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR