DECRET 47/1996, de 6 de febrer, de creació i d'estructuració del Museu d'Història de Catalunya.

SecciónConcursos i Anuncis
EmisorDepartament de Cultura
Rango de LeyDecret

La Llei 17/1990, de 2 de novembre, de museus, defineix el concepte de museu, n'estableix els objectius i les funcions i els classifica.

Per Acord del Consell Executiu de 28 de juny de 1993 es creà el càrrec de comissari del projecte del Museu d'Història de Catalunya.

Actualment, es fa necessària la fixació de l'objecte i les funcions del Museu d'Història de Catalunya i la regulació de la seva estructura orgànica.

En conseqüència, d'acord amb l'article 35.i) de la Llei 17/1990, de 2 de novembre, de museus, amb l'article 62.4 de la Llei 9/1993, de 30 de setembre, de patrimoni cultural català, amb el Decret 239/1992, de 13 d'octubre, de gestió desconcentrada de museus, i amb la Llei 13/1989, de 14 de desembre, d'organització, procediment i règim jurídic de l'Administració de la Generalitat, a proposta del conseller de Cultura i d'acord amb el Govern,

Decreto:

Article 1

Creació Es crea el Museu d'Història de Catalunya, la gestió del qual correspon al Departament de Cultura.

Article 2

Objecte i funcions 1. El Museu d'Història de Catalunya té per objecte conservar, exposar i difondre la història de Catalunya com a patrimoni col·lectiu, i enfortir la identificació dels ciutadans amb la història nacional. 2. En compliment de les seves finalitats, el Museu d'Història de Catalunya s'articula com a museu narratiu, amb les funcions següents:

  1. Acollir i conservar objectes relatius a la història de Catalunya com a suport de la narració històrica.

  2. Incentivar i organitzar activitats de difusió i promoció de la història de Catalunya i cooperar en la seva divulgació i estudi.

Article 3

Estructura orgànica El Museu d'Història de Catalunya s'estructura en els òrgans següents:

  1. Direcció

  2. Àrea de Gestió Econòmico-Administrativa

  3. Àrea de Gestió Museogràfica

  4. Àrea de Gestió de Documentació i Difusió

Article 4

Direcció 1. La Direcció del Museu d'Història de Catalunya té les funcions que preveu l'article 2.1 del Decret 239/1992, de 13 d'octubre, de gestió desconcentrada de museus. També corresponen a la Direcció les funcions següents:

  1. Exercir el comandament del personal adscrit al Museu i emetre informe previ al nomenament dels caps de les àrees de gestió del Museu.

  2. Visar els documents emesos per les àrees de gestió del Museu i aprovar i impulsar el control de qualitat dels diferents serveis.

  3. Aprovar el...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR