ORDRE CLT/47/2014, de 21 de febrer, de modificació de l'Ordre CLT/4/2013, de 2 de gener, per la qual s'aprova la tramitació telemàtica obligatòria dels procediments de concessió, justificació, modificació i revocació d'ajuts de concurrència pública.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament de Cultura
Rango de LeyOrdre

En els darrers anys el Departament de Cultura ha dut a terme un procés per garantir que totes les persones sol·licitants d’ajuts puguin presentar la sol·licitud i relacionar-se amb l’Administració per mitjans telemàtics.

L’article 27.6 de la Llei estatal 11/2007, de 22 de juny, d’accés electrònic dels ciutadans als serveis públics i l’article 43.2 de la Llei 26/2010, del 3 d’agost, de règim jurídic i procediment de les administracions públiques de Catalunya preveuen que les administracions públiques puguin establir per reglament l’obligatorietat de comunicar-s’hi utilitzant només mitjans electrònics, quan els interessats siguin persones jurídiques o col·lectius de persones físiques que, amb motiu de llur capacitat econòmica o tècnica, dedicació professional o altres motius acreditats, tinguin garantits l’accés als mitjans tecnològics necessaris i llur disponibilitat.

L’article 13 del Decret 56/2009, de 7 d’abril, per a l’impuls i el desenvolupament dels mitjans electrònics a l’Administració de la Generalitat estableix que es pot imposar, mitjançant ordre del conseller competent en la matèria, a les persones jurídiques o col·lectius de persones físiques l’obligació d’utilitzar només mitjans electrònics per a la comunicació amb l’Administració de la Generalitat i les entitats vinculades o dependents, sempre que es compleixin els requisits previstos en les lleis esmentades.

Mitjançant l’Ordre CLT/4/2013, de 2 de gener, es va aprovar la tramitació telemàtica obligatòria dels procediments de concessió, justificació, modificació i revocació d’ajuts de concurrència pública adreçats a les persones següents: les persones jurídiques, públiques i privades; les persones físiques empresàries; les persones físiques que opten a ajuts per als quals és necessari disposar d’una formació acadèmica que hagi implicat l’ús habitual dels mitjans electrònics i les agrupacions de les persones esmentades sense personalitat jurídica.

Aquesta Ordre té per objecte modificar l’Ordre CLT/4/2013, de 2 de gener, per continuar aprofundint en el procés de tramitació telemàtica dels ajuts amb l’objectiu de continuar millorant l’eficiència interna, l’eficàcia pública i les relacions de l’Administració amb la ciutadania, les empreses i les organitzacions. La modificació consisteix a ampliar l’obligatorietat de la tramitació telemàtica dels ajuts aplicant-la també a persones físiques que opten a ajuts per als quals és necessari disposar d’una trajectòria...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR