DECRET 55/1993, de 23 de febrer, de creació del Consell d'Organitzacions Representatives de l'Economia Social de Catalunya.

SecciónConcursos i Anuncis
EmisorDepartament de Treball, Indústria, Comerç i Turisme
Rango de LeyDecret

Les entitats d'economia social catalanes són presents en els més diversos rams d'activitats, fruit, d'una banda, de les transformacions econòmiques dels darrers anys i, de l'altra, de la tradició associativa i solidària a Catalunya. La major part actuen en els sectors agrari i industrial i en determinats tipus de serveis, constituïdes generalment com a cooperatives i més recentment també com a societats anònimes laborals.

D'altres actuen, amb un paper destacat, en el camp de l'economia social i adopten la forma jurídica de mutualitats de previsió social. Aquestes entitats es dediquen especialment a l'assegurança de riscos sobre les persones, però també en molts casos a altres activitats de caire social. No tenen ànim de lucre i també es regeixen per principis de gestió democràtica.

La importància econòmica i associativa del sector de l'economia social i l'interès creixent que des de la Comunitat Econòmica Europea es dóna a aquestes entitats fan convenient l'establiment, en l'àmbit català, d'un marc comú de relació dels diversos sectors de l'economia social, entre ells i amb l'Administració de la Generalitat de Catalunya, on es debatin els problemes comuns de tots els seus agents, es coordinin actuacions i es facin arribar opinions i propostes a la Generalitat de Catalunya i a altres administracions.

Per aquest motiu, i d'acord amb el que estableix la Llei 13/1989, de 14 de desembre, d'organització, procediment i règim jurídic de l'Administració de la Generalitat de Catalunya, a proposta del conseller de Treball i d'acord amb el Govern,

Decreto:

Article 1

Es crea el Consell d'Organitzacions Representatives de l'Economia Social de Catalunya (CORESC), adscrit al Departament de Treball, com a òrgan consultiu i assessor en matèries relacionades amb l'economia social a Catalunya.

Article 2

Són funcions del Consell d'Organitzacions Representatives de l'Economia Social de Catalunya:

  1. Actuar com a òrgan consultiu de la Generalitat de Catalunya en matèria d'economia social.

  2. Promoure i fomentar les activitats d'economia social i difondre els seus valors.

  3. Estudiar aquells assumptes que li encomani el Govern de la Generalitat de Catalunya, en especial pel que fa a projectes de disposicions legals referents o que afectin el sector de l'economia social, i emetre'n informes.

  4. Emetre dictàmens, informes o proposicions sobre qualsevol aspecte que afecti l'economia social i traslladar-los a les instàncies oportunes.

  5. Promoure les relacions entre els diversos sectors de l'economia social i estimular les entitats a assolir la competitivitat necessària.

  6. Assumir qualsevol altra funció que li pugui ser conferida per la legislació vigent aplicable.

Article 3

El Consell d'Organitzacions...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR