ACORD GOV/16/2013, de 12 de febrer, pel qual s'aproven els Estatuts de Vallter, SA.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament de la Presidencia
Rango de LeyAcord

La mercantil Vallter, SA, va ser constituïda el 3 de novembre de 1968, i és la propietària de l’estació d’esquí i muntanya Vallter 2000, ubicada al municipi de Setcases (Girona).

El 16 d’octubre de 2012, el Govern de la Generalitat de Catalunya va autoritzar l’entitat de dret públic Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya a adquirir una participació majoritària del capital social de Vallter, SA, en la forma i les condicions que s’especifiquen en el corresponent Acord, entre les quals es fixava, com a termini d’execució dels acords, la data límit de 31 de desembre de 2012.

La complexitat de les operacions que es van autoritzar mitjançant l’Acord del Govern de 16 d’octubre de 2012, i la necessària coordinació entre totes elles van fer evident que el termini d’execució fixat era insuficient, per la qual cosa, mitjançant l’Acord de Govern de 27 de desembre de 2012, es va prorrogar el termini esmentat fins al 28 de febrer de 2013.

El 12 de novembre de 2012, la Junta General de Vallter, SA, va acordar, entre altres qüestions, la modificació dels Estatuts que regien Vallter, SA.

La imminent entrada majoritària de capital públic en aquesta mercantil comporta la necessitat de modificar aquests Estatuts, que hores d’ara regeixen la societat, als efectes de recollir les peculiaritats inherents a aquesta participació, circumstància que s’aprofitarà per ajustar la redacció del text estatutari a l’ordenament jurídic vigent. La modificació afectarà, per tant, la redacció dels articles 3, 7, 8, 16, 18, 19, 22, 27, 28, 33 i 39 dels Estatuts aprovats en la Junta General d’Accionistes de 12 de novembre de 2012, i la redacció definitiva del text estatutari és la que figura a l’annex d’aquest Acord i que serà efectiva i, per tant, regirà l’entitat des del moment en què, arran de l’entrada de capital públic, la Junta General d’Accionistes n’aprovi la modificació.

D’acord amb el que estableix l’article 35 del Text refós de la Llei 4/1985, de 29 de març, de l’Estatut de l’Empresa Pública Catalana, aprovat pel Decret legislatiu 2/2002, de 24 de desembre;

Per tot això, a proposta dels consellers d’Economia i Coneixement i de Territori i Sostenibilitat, el Govern

Acorda:

—1 Aprovar els Estatuts de Vallter, SA, que s’adjunten a l’annex d’aquest Acord, els quals seran efectius i, per tant, regiran la societat des del moment en què, arran de l’entrada de capital públic, la Junta General d’Accionistes aprovi la modificació dels Estatuts actualment vigents.

—2 Disposar la publicació d’aquest Acord al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya.

Barcelona, 12 de febrer de 2013

Jordi Baiget i Cantons

Secretari del Govern

Annex

Estatuts de Vallter, SA

Títol I

Denominació, objecte, domicili i durada

Article 1

Denominació

La societat es denomina Vallter Societat Anònima i es regirà pels presents Estatuts, per les disposicions sobre règim jurídic de les societats anònimes que estableix el Reial decret legislatiu 1/2010, de 2 de juliol, pel que s’aprova el Text refós de la Llei de societats de capital, i per la resta de normes aplicables.

Article 2

Objecte social

Constitueixen l’objecte social de la societat la promoció, construcció, muntatge, arrendament i explotació d’edificis, instal·lacions i serveis esportius turístics, així com les activitats que siguin preparatòries, auxiliars, o complementàries.

Article 3

Desenvolupament de les activitats

Les activitats que integren l’objecte social podran ser desenvolupades, totalment o parcialment, directament o indirectament, mitjançant l’adquisició o tinença d’accions, valors o participacions en societats amb objecte idèntic o anàleg al de la societat, i poden establir associacions i administracions amb particulars i societats, així com constituir, detentar i administrar societats de capital i agrupacions temporals, participar en la formació d’altres i constituir filials.

La societat té la condició d’empresa pública de la Generalitat de Catalunya i resta subjecta a la normativa pròpia del sector públic de la Generalitat de Catalunya, entre d’altres, el Text refós de la Llei 4/1985, de 29 de març, de l’Estatut de l’Empresa Pública Catalana, aprovat pel Decret legislatiu 2/2002, de 24 de desembre; el Text refós de la Llei de patrimoni de la Generalitat de Catalunya, aprovat mitjançant el Decret legislatiu 1/2002, de 24 de desembre, i el Text refós de la Llei de finances públiques de Catalunya, aprovat pel Decret legislatiu 3/2002, de 24 de desembre.

Article 4

Domicili

El domicili social es fixa a l’Estació d’Esquí Vallter-2000, al terme municipal de Setcases (Girona).

Correspon al Consell d’Administració l’adopció de l’acord relatiu al trasllat del domicili social dins del mateix terme municipal, així com la creació, supressió o trasllat de sucursals, agencies o delegacions, tant al territori nacional com estranger, que el desenvolupament de l’empresa faci necessari o convenient.

Article 5

Durada

La durada de la societat s’estableix per temps indefinit.

Això no obstant, la Junta General d’Accionistes, en compliment dels requisits previstos a la Llei i als presents Estatuts, podrà acordar-ne en qualsevol moment la dissolució i liquidació, així com la fusió amb d’altres o l’escissió en una altra o altres societats.

Article 6

Inici d’activitats

La societat va iniciar les seves activitats el dia d’atorgament de l’escriptura fundacional.

Títol II

Capital social i accions

Article 7

Capital social

El capital social és la xifra de tres milions nou-cents cinquanta-quatre mil tres-cents vuitanta-tres euros (3.954.383,00 euros), dividit en 3.954.383 accions ordinàries, nominatives, d’un euro (1,00 euro) de valor nominal cadascuna d’elles, numerades correlativament del número 1 al 3.954.383, ambdues incloses.

Les accions són totes d’una mateixa classe i sèrie i confereixen els mateixos drets i obligacions als seus propietaris.

Les accions estaran dipositades a la Caixa de la Societat, la qual lliurarà resguard de titularitat a favor dels accionistes.

Article 8

Llibre registre d’accions

Les accions figuraran en un llibre registre que portarà la societat, degudament legalitzat pel Registre Mercantil, en el qual s’inscriuran les successives transferències de les accions, amb expressió de les mencions exigides a la Llei, així com els drets reals i resta de gravàmens legalment constituïts.

La societat només reputarà accionista qui es trobi inscrit al llibre esmentat. Qualsevol accionista que ho sol·liciti podrà examinar el llibre d’accions nominatives. La societat només podrà rectificar les inscripcions que reputi falses o inexactes quan hagi notificat als interessats la seva intenció de procedir en tal sentit i aquests no hagin manifestat la seva oposició en el termini d’un mes des de la notificació.

Article 9

Representació de les accions

Les accions estaran representades per títols, que podran ser unitaris o múltiples, i s’estendran en llibres talonaris, i inclouran necessàriament, com a mínim, les mencions assenyalades a la Llei.

Les disposicions d’aquest article s’observaran, en tot allò que resultin aplicables per als resguards provisionals si s’expedissin abans de l’emissió dels títols.

Article 10

Condicions d’accionista

L’acció confereix al seu titular legítim la condició d’accionista, i implica per a aquest el ple i total acatament de tot allò disposat en aquests Estatuts i en els acords vàlidament adoptats pels òrgans rectors de la societat, alhora que li atribueix, en els termes establerts a la Llei, els següents drets:

  1. El de participar en el repartiment dels guanys socials i en el patrimoni resultant de la liquidació.

  2. El de subscripció preferent en l’emissió de noves accions o d’obligacions convertibles en accions.

  3. El d’assistir i votar a les juntes generals.

  4. El d’informació.

Article 11

Indivisibilitat de les accions

Les accions són indivisibles. Els copropietaris d’una acció responen solidàriament davant de la societat de totes aquelles obligacions que es derivin de la condició d’accionista, i hauran de designar una sola persona perquè exerciti en nom seu els drets inherents a la condició d’accionista. La mateixa regla s’aplicarà a la resta de supòsits de cotitularitat de drets sobre les accions.

Article 12

Usdefruit d’accions

En el cas d’usdefruit d’accions, la qualitat d’accionista resideix en el nu propietari, però l’usufructuari tindrà dret en tot cas als dividends acordats per la societat durant l’usdefruit. La resta de relacions entre l’usufructuari i el nu...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR