ORDRE AAM/43/2014, de 20 de febrer, per la qual s'aproven les bases reguladores del Premi a la Innovació Tecnològica Agroalimentària i es convoca la XIII edició, corresponent a l'any 2014.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDEPARTAMENT D'AGRICULTURA, RAMADERIA, PESCA, ALIMENTACIÓ I MEDI NATURAL
Rango de LeyOrdre

Per tal que el sector agrari sigui capaç de donar respostes a les necessitats de la nostra societat, que està orientada a la demanda de productes de qualitat, segurs i produïts d’una manera respectuosa amb el medi ambient i el benestar animal, cal que el teixit agroalimentari esdevingui capdavanter en la innovació.

Mitjançant l’Ordre de 31 de maig de 2001 (DOGC núm. 3424, de 5.7.2001), el Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural va crear i convocar el Premi a la Innovació Tecnològica Agrària amb la finalitat de fomentar el sector agrorural i incentivar-lo a realitzar actuacions innovadores i capdavanteres que signifiquin una novetat tecnològica per a l’empresa, mitjançant la representació d’un nou producte o procés independentment de la seva existència en el mercat.

En aquesta convocatòria s’estableixen tres modalitats de premi: el premi a l’empresa agrària, el premi a l’agroindústria, i el premi al/a la jove emprenedor/a innovador/a en l’empresa agrària o en l’agroindústria.

Conseqüentment, valorada la conveniència de donar suport a aquest sector agroalimentari mitjançant un ajut econòmic, d’acord amb l’article 92 del Decret legislatiu 3/2002, de 24 de desembre, pel qual s’aprova el Text refós de la Llei de finances públiques de Catalunya, i a proposta de la Direcció General d’Alimentació, Qualitat i Indústries Agroalimentàries, en ús de les atribucions que m’han estat conferides,

Ordeno:

Article 1

Aprovar les bases que regulen la concessió del Premi a la Innovació Tecnològica Agroalimentària, creat per l’Ordre de 31 de maig de 2001, que figuren a l’annex d’aquesta Ordre.

Article 2

2.1 Convocar, per a l’any 2014, la XIII edició del Premi a la Innovació Tecnològica Agroalimentària d’acord amb les bases reguladores aprovades en l’article 1 precedent.

2.2 El termini de presentació de candidatures és d’un mes a comptar des de l’endemà de la publicació d’aquesta Ordre en el DOGC.

2.3 Els premis i nominacions d’aquesta Ordre van a càrrec de la partida pressupostària AG06 D/483000100/5740 dels pressupostos del DAAM per a l’any 2014, dotada amb una quantia màxima de 24.000,00 euros.

S’estableixen tres tipus de premis, un per a l’empresa agrària, un per a l’agroindústria i un per al/a la jove emprenedor/a innovador/a, dotats amb 6.000,00 euros cadascun, així com tres nominacions amb una dotació econòmica de 2.000,00 euros cadascuna.

2.4 L’òrgan instructor de les candidatures presentades és la persona titular de la Direcció General d’Alimentació, Qualitat i Indústries Agroalimentàries.

2.5 L’òrgan competent per emetre la resolució sobre la concessió de premis i de nominacions és la persona titular del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural. A aquests efectes estarà assistit pel jurat, la composició del qual es detalla a l’apartat 7 de les bases reguladores a què fa referència l’apartat 1 d’aquest article.

2.6 El termini màxim per resoldre la concessió dels premis és l’1 de novembre de 2014 i es publicarà al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya .

2.7 Contra la resolució del conseller o la consellera d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural, que posa fi a la via administrativa, es pot interposar recurs contenciós administratiu en el termini de dos mesos a comptar a partir de l’endemà de la publicació al DOGC de la resolució de concessió, sense perjudici que es pugui interposar qualsevol altre que es consideri adient.

2.8 El premi i la nominació concedits es faran públics en el web http://gencat.cat/agricultura/premipita fent ús dels mitjans electrònics establerts, i s’exposaran al tauler d’anuncis de les dependències del Departament.

Disposició addicional

En tot el que aquestes bases no preveuen serà aplicable la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions, d’acord amb el que estableix la seva disposició addicional desena, i el Decret legislatiu 3/2002, de 24 de desembre, pel qual s’aprova el Text refós de la Llei de finances públiques de Catalunya, especialment pel que fa al reintegrament de quantitats percebudes indegudament.

Disposició final

Aquest disposició entra en vigor l’endemà de la seva publicació en el Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya .

Barcelona, 20 de febrer de 2014

Josep Maria Pelegrí i Aixut

Conseller d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural

Annex

Bases reguladores

–1 Objecte de la convocatòria

L’objecte d’aquesta convocatòria és atorgar el Premi a la Innovació Tecnològica Agroalimentària, que distingeix les empreses agràries i les agroindústries que hagin incorporat innovacions que representin un nou producte, procés o gestió per a l’empresa orientats a millorar-ne la competitivitat i la sostenibilitat...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR