DECRET 55/1987, de 20 de febrer, de remodelatge del Consell del Patrimoni Cultural de Catalunya.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament de Cultura
Rango de LeyDecret

Per tal de donar una major fluidesa a la tramitació dels expedients de projectes d'obres a realitzar en immobles declarats d'interès cultural o que tinguin incoat expedient de declaració, es considera necessari dotar el Consell del Patrimoni Cultural d'una nova estructura que permeti una actuació més dinàmica als òrgans encarregats d'examinar els projectes.

A proposta del Conseller de Cultura i d'acord amb el Consell Executiu,

Decreto:

Article 1

L'article 3 del Decret 188/1981, de 10 de juliol, de creació del Consell del Patrimoni Cultural de Catalunya, queda redactat de la manera següent: "Per tal de dur a terme les seves funcions, el Consell del Patrimoni Cultural de Catalunya comptarà amb els òrgans següents: "

  1. Ple "

  2. Ponències Territorials "

  3. Comissions Tècniques Territorials "

  4. Comissió Tècnica de Catalunya".

Article 2

Les Comissions Tècniques Territorials tindran les funcions següents: 2.1 Dictaminar sobre els projectes d'obres a efectuar en béns immobles declarats monuments, conjunts, llocs històrics o zones arqueològiques, tots ells com a béns d'interès cultural, o bé que tinguin incoat expedient de declaració en alguna de les categories esmentades. 2.2 Emetre els informes preceptius previs a l'aprovació dels catàlegs municipals de monuments, d'acord amb el Decret 30/1984. 2.3 Emetre els informes a què fa referència l'article 20 de la Llei del Patrimoni Històric per a l'aprovació dels Plans Especials de Protecció. 2.4 Atendre les consultes que els siguin formulades en relació amb les matèries de la seva competència. Els acords aprovatoris dels expedients examinats seran executius immediatament, sempre que hagin estat adoptats per unanimitat i sense condicions. L'acta de la reunió haurà de ser tramesa a la Direcció General del Patrimoni Artístic. Els acords denegatoris, els presos per majoria o els que introdueixin condicions, tindran el valor d'informe- dictamen per al seu debat a la Comissió Tècnica de Catalunya.

Article 3

Les Comissions Tècniques Territorials tindran la seva seu a cadascun dels Serveis Territorials del Departament de Cultura. Seran formades per: 3.1 El president, que serà el Director General del Patrimoni Artístic, que podrà delegar les seves funcions en el vice-president. 3.2 El vice-president, que serà el Coordinador Territorial. 3.3 Els vocals, que seran: Un representant del Servei...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR