RESOLUCIÓ SLT/427/2014, de 25 de febrer, sobre la implantació de la taxa per a la renovació i reposició de la targeta sanitària individual del CatSalut.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament de Salut
Rango de LeyResolució

Exposició de motius

L’article 89 de la Llei 2/2014, de 27 de gener, de mesures fiscals, administratives, financeres i del sector púbic, addiciona el capítol XXV, Taxa per a la renovació i reposició de la targeta sanitària individual, al títol XXI del Text refós de la llei de taxes i preus públics de la Generalitat de Catalunya, aprovat pel Decret legislatiu 3/2008, de 25 de juny.

El capítol XXV esmentat estableix i regula una taxa per a la renovació i reposició de la targeta sanitària individual (TSI). L’article 21.25 regula el fet imposable (apartat 1), el subjecte passiu (apartat 2), l’acreditació (apartat 3), la quota (apartat 4), les exempcions (apartat 5) i la gestió del cobrament de la taxa (apartat 6). La disposició final tretzena, lletra c, de la Llei esmentada preveu que l’article 89 entra en vigor l’1 de març de 2014.

Es fa necessari establir actuacions per a la implantació de l’esmentada taxa, així com establir interpretacions específiques i aclariments relatius a determinats elements amb relació a l’aplicació de la taxa.

Per tot això, i per tal de donar compliment al mandat legal esmentat.

D’acord amb el conseller de Salut, i en exercici de les facultats que m’atorguen els articles 16 i 17 de la Llei 15/1990, de 9 de juliol, d'ordenació sanitària de Catalunya, dicto la Resolució següent.

Resolució

  1. Objecte

    Aquesta Resolució té per objecte:

    - Establir les actuacions per a la implantació de la taxa.

    - Establir interpretacions específiques i aclariments relatius a determinats elements amb relació a l’aplicació de la taxa.

  2. Interpretacions específiques i aclariments relatius a determinats elements amb relació a l’aplicació de la taxa

    2.1. Pel que fa al fet imposable

    D’acord amb l’article 21.25-1, constitueix el fet imposable de la taxa la renovació i reposició de la targeta sanitària individual per causes no imputables a l’Administració, com són els casos de pèrdua, robatori o deteriorament.

    No subjecció a la taxa

    No estan subjectes a la taxa les sol·licituds d’emissió de la primera targeta sanitària individual, és a dir:

    – les sol·licituds d’emissió de persones assegurades al CatSalut en cas de tenir la condició d’assegurades o beneficiàries del Sistema Nacional de Salut, i

    – les sol·licituds d’emissió de la targeta sanitària individual en format Cuida’m i format Braille.

    2.2. Pel que fa a l’acreditació

    D’acord amb l’article 21.25-3, la taxa s’acredita en el moment de sol·licitar la TSI.

    2.3. Pel que fa a les exempcions

    ...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR