ORDRE PTO/362/2008, d'11 de juny, per la qual es crea un fitxer que conté dades de caràcter personal gestionades per l'Institut Cartogràfic de Catalunya.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament de Politica Territorial i Obres Publiques
Rango de LeyOrdre

ORDRE

PTO/362/2008, d'11 de juny, per la qual es crea un fitxer que conté dades de caràcter personal gestionades per l'Institut Cartogràfic de Catalunya.

La Llei 16/2005, de 27 de desembre, de la informació geogràfica i de l'Institut Cartogràfic de Catalunya, configura aquest Institut com a entitat de dret públic de la Generalitat, amb personalitat jurídica pròpia i plena capacitat d'obrar per al compliment de les seves finalitats, que ajusta principalment la seva activitat a l'ordenament jurídic privat. De conformitat amb l'article 5 de la Llei esmentada, l'Institut Cartogràfic de Catalunya és adscrit al Departament de Política Territorial i Obres Publiques de la Generalitat.

D'acord amb l'article 6 de la Llei 16/2005, correspon a l'Institut Cartogràfic de Catalunya l'exercici de les competències de la Generalitat sobre geodèsia i cartografia i sobre la infraestructura de dades espacials de Catalunya, i, a aquest efecte, l'article esmentat enumera un seguit de funcions que pertoquen a l'Institut.

L'Institut Cartogràfic de Catalunya requereix, per a l'exercici de llurs funcions i per complir les seves obligacions legals, tractar dades de caràcter personal de les persones que s'hi relacionen.

L'Ordre PTO/458/2004, de 16 de desembre, va regular els fitxers que contenen dades de caràcter personal de l'Institut Cartogràfic de Catalunya.

L'impuls en l'ús de les noves tecnologies per part de l'Institut Cartogràfic de Catalunya per tal de difondre informació mitjançant la xarxa oberta Internet planteja la necessitat de crear un nou fitxer amb dades de caràcter personal que s'afegiria als creats per l'Ordre PTO/458/2004, de 16 de desembre.

De conformitat amb l'article 20 de la Llei orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal, la creació de fitxers de les administracions públiques només pot fer-se mitjançant una disposició general publicada al diari oficial corresponent.

Pel que fa a la regulació dels fitxers mitjançant una ordre departamental, la disposició addicional tercera de la Llei 5/2002, de 19 d'abril, de l'Agència Catalana de Protecció de Dades, habilita els consellers i les conselleres de la Generalitat, dins l'àmbit de les competències respectives, per a la creació, la modificació i la supressió, mitjançant una ordre, dels fitxers que siguin pertinents.

Pel que fa a la seguretat de les dades personals, el Reial decret 1720/2007, de 21 de desembre, pel qual s'aprova el Reglament de desenvolupament de la Llei orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal, recull les mesures de seguretat en el tractament de les dades de caràcter personal i n'estableix tres nivells: bàsic, mitjà i alt.

L'article 156 de l'Estatut d'autonomia de Catalunya, aprovat mitjançant la Llei orgànica 6/2006, de 19 de juliol, disposa que...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR