ORDRE TES/291/2011, de 27 d'octubre, per la qual es crea el fitxer comú d'inspeccions tècniques dels edificis d'habitatges de l'Agència de l'Habitatge de Catalunya.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament de Territori i Sostenibilitat
Rango de LeyOrdre

ORDRE

TES/291/2011, de 27 d'octubre, per la qual es crea el fitxer comú d'inspeccions tècniques dels edificis d'habitatges de l'Agència de l'Habitatge de Catalunya.

La competència executiva en matèria de protecció de dades correspon a la Generalitat de Catalunya, per aplicació de l'article 156 de la Llei orgànica 6/2006, de 19 de juliol, de l'Estatut d'autonomia de Catalunya. Aquesta competència executiva s'exerceix respecte a la competència exclusiva que l'article 137.1 del mateix Estatut atribueix a la Generalitat de Catalunya en matèria d'habitatge.

La creació, la modificació o la supressió dels fitxers de les administracions públiques s'han de dur a terme mitjançant una disposició general publicada al BOE o al diari oficial que correspongui, d'acord amb el que estableix l'article 20 de la Llei orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal.

La disposició final tercera de la Llei 32/2010, d'1 d'octubre, de l'Autoritat Catalana de Protecció de Dades, habilita els consellers i les conselleres de la Generalitat, dins l'àmbit de les seves competències, per crear mitjançant ordre els fitxers dels seus departaments o dels ens públics vinculats o que en depenguin.

La Llei 18/2007, de 28 de desembre, del dret a l'habitatge, configura el marc normatiu pel qual s'ha de regir la inspecció tècnica dels edificis d'habitatges i, especialment, el foment de la conservació i rehabilitació dels habitatges i el control periòdic de l'estat dels edificis d'habitatges, com una mesura que permeti adoptar mesures preventives i correctives per al manteniment del parc immobiliari.

Amb aquesta finalitat, el Decret 187/2010, de 23 de novembre, sobre la inspecció tècnica dels edificis d'habitatges, ha desplegat l'article 28 de la Llei del dret a l'habitatge, pel que fa als continguts i vigència de les inspeccions tècniques dels edificis d'habitatges, i ha desplegat el programa d'inspeccions aprovat pel Govern.

De conformitat amb el que disposa l'article 17.1 del Decret 187/2010, de 23 de novembre, citat, correspon crear un fitxer comú on hi figurin les dades dels informes de la inspecció tècnica dels edificis d'habitatges, les de les inspeccions administratives realitzades i les dades relatives als certificats d'aptitud emesos.

L'òrgan administratiu responsable d'aquest fitxer comú de la inspecció tècnica dels edificis d'habitatges és l'Agència de l'Habitatge de...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR