ORDRE PTO/127/2005, de 4 d'abril, sobre els fitxers que contenen dades de caràcter personal gestionats per Ports de la Generalitat.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament de Politica Territorial i Obres Publiques
Rango de LeyOrdre

ORDRE PTO/127/2005, de 4 d'abril, sobre els fitxers que contenen dades de caràcter personal gestionats per Ports de la Generalitat.

El Decret 326/1994, de 16 de novembre, pel qual es fan públics els fitxers automatitzats que contenen dades de caràcter personal gestionats pel Departament de Política Territorial i Obres Públiques i organismes adscrits, va adequar a la Llei orgànica 5/1992, de 29 d'octubre, de regulació del tractament automatitzat de dades de caràcter personal, els fitxers existents abans de l'entrada en vigor de la Llei.

La Llei orgànica 15/1999, de 13 de desembre, estableix al seu article 20 que la creació, modificació o supressió de fitxers de les administracions públiques només es pot fer mitjançant disposició general publicada al Boletín Oficial del Estado o al diari oficial que correspongui.

Per la seva part, la disposició addicional 3 de la Llei 5/2002, de 19 d'abril, de creació de l'Agència Catalana de Protecció de Dades, disposa que els consellers de la Generalitat, dins l'àmbit de les competències respectives, resten habilitats per a la creació, modificació i supressió mitjançant ordre dels fitxers que siguin pertinents. D'acord amb el que disposa l'article 3.1 de la Llei esmentada, l'Agència té atribuïdes les competències per exercir les funcions de control sobre els tractament de dades de Ports de la Generalitat.

Pel que fa a la seguretat de les dades personals, el Reial decret 994/1999, d'11 de juny, aprova el Reglament de mesures de seguretat dels fitxers automatitzats que continguin dades de caràcter personal i n'estableix tres nivells: bàsic, mitjà i alt.

En aquests moments es planteja la conveniència d'adequar els fitxers que contenen dades de caràcter personal gestionats per Ports de la Generalitat del Departament de Política Territorial i Obres Públiques al marc jurídic regulador de la protecció de dades personals, de manera que es garanteixi la màxima transparència en el tractament de les dades de caràcter personal i així assegurar a la ciutadania l'exercici dels seus legítims drets.

En conseqüència, de conformitat amb el que disposa l'article 20 de la Llei orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal, atesa la disposició addicional 3 de la Llei 5/2002, de l'Agència Catalana de Protecció de Dades, d'acord amb l'article 4 del Reglament de mesures de seguretat dels fitxers automatitzats que continguin dades de caràcter personal, aprovat pel Reial decret 994/1999, d'11 de juny, i d'acord amb el dictamen de la Comissió Jurídica Assessora,

Ordeno:

Article 1

1.1 Els fitxers que contenen dades de caràcter personal gestionats per Ports de la Generalitat del Departament de Política Territorial i Obres Públiques són els que figuren a l'annex 1 d'aquesta Ordre i que es relacionen a continuació:

Gestió econòmica: persones proveïdores i clientela.

Òrgans col·legiats de Ports de la Generalitat.

Gestió de recursos humans.

Sistema de contractació.

Expedients de recursos.

Expedients sancionadors.

Expedients de concessions i autoritzacions.

1.2 Aquests fitxers es regeixen per la Llei orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal, la Llei 5/2002, de l'Agència Catalana de Protecció de Dades, i la resta de normativa aplicable en matèria de protecció de dades de caràcter personal

Article 2

A l'annex 1 d'aquesta Ordre s'estableix per a cada fitxer la seva denominació, la finalitat i els usos previstos; les persones i els col·lectius afectats o obligats a subministrar dades de caràcter personal; el procediment de recollida de les dades de caràcter personal; l'estructura bàsica del fitxer i la descripció dels tipus de dades de caràcter personal que conté; les cessions de dades previstes i, si s'escau, les transferències de dades que es prevegin a països tercers; l'òrgan responsable dels fitxers davant el qual es poden exercir els drets d'accés, rectificació i oposició; i les mesures de seguretat amb indicació del nivell exigible: bàsic, mitjà o alt.

Article 3

Queden suprimits els fitxers automatitzats que contenen dades de caràcter personal, creats pel Decret 326/1994, de 16 de novembre, pel qual es fan públics els fitxers automatitzats que contenen dades de caràcter personal gestionats pel Departament de Política Territorial i Obres Públiques i organismes adscrits, que es detallen a l'annex 2 d'aquesta Ordre, per integració de la informació que contenen al fitxer de nova creació de Ports de la Generalitat denominat Gestió econòmica: persones proveïdores i clientela.

Article 4

L'òrgan responsable de cada fitxer que conté dades de caràcter personal especificats a l'annex 1 d'aquesta Ordre ha d'adoptar les mesures tècniques, de gestió i organitzatives necessàries per tal de garantir la confidencialitat, la seguretat de conformitat amb el nivell assignat i la...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR