ORDRE JUS/86/2007, de 10 d'abril, per la qual es regulen els fitxers que contenen dades de caràcter personal gestionats pel Departament de Justícia.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament de Justícia
Rango de LeyOrdre

ORDRE

JUS/86/2007, de 10 d'abril, per la qual es regulen els fitxers que contenen dades de caràcter personal gestionats pel Departament de Justícia.

El Decret 54/2002, de 19 de febrer, regula els fitxers automatitzats que contenen dades de caràcter personal gestionats pel Departament de Justícia.

Pels decrets 321/2004, de 6 de juliol i 176/2005, de 30 d'agost, es va reestructurar la Secretaria General del Departament de Justícia, pel Decret 425/2004, de 9 de novembre, es va reestructurar parcialment el Departament de Justícia, i pel Decret 12/2007, de 16 de gener, s'ha reestructurat el Departament de Justícia, modificacions aquestes que comporten la necessitat de revisar i actualitzar els fitxers gestionats pel Departament.

L'article 20 de la Llei orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal, disposa que la creació, la modificació o la supressió dels fitxers de les administracions públiques només pot fer-se mitjançant una disposició general publicada al diari oficial corresponent.

La Llei 5/2002, de 19 d'abril, de l'Agència Catalana de Protecció de Dades, preveu, a la disposició addicional tercera , que els consellers de la Generalitat, dins l'àmbit de les competències respectives, resten habilitats per a la creació, modificació i supressió, mitjançant una ordre, dels fitxers que siguin pertinents.

El Reial decret 994/1999, d'11 de juny, pel qual s'aprova el Reglament de mesures de seguretat del fitxers automatitzats que continguin dades de caràcter personal, estableix els diferents nivells de seguretat en funció del tipus de dades que es continguin als fitxers i la seva aplicació: bàsic, mitjà i alt.

En conseqüència, a fi de fer efectiu el mandat legal de dur a terme, mitjançant disposició general, la creació, la modificació o la supressió de fitxers que contenen dades de caràcter personal gestionats per aquest Departament; fixar el nivell de seguretat exigible a cada fitxer; garantir la màxima transparència en el tractament automatitzat de dades de caràcter personal, i assegurar, d'aquesta manera, a la ciutadania de Catalunya l'exercici dels seus drets legítims; en ús de les facultats que m'atorga la Llei 13/1989, de 14 de desembre, d'organització, procediment i règim jurídic de l'Administració de la Generalitat de Catalunya, atès que s'ha emès l'informe preceptiu que estableix l'article 5.1.j) de la Llei 5/2002, de 19 d'abril, i d'acord amb el dictamen de la Comissió Jurídica Assessora,

Ordeno:

Article 1

Àmbit d'aplicació

1.1 Es fa pública la relació dels fitxers que contenen dades de caràcter personal gestionats pel Departament de Justícia, que són els que es detallen en l'annex 1 d'aquesta Ordre, i que estan dins de l'àmbit d'aplicació de la Llei orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal, la Llei 5/2002, de 19 d'abril, de l'Agència Catalana de Protecció de Dades, i la resta de normativa d'aplicació en matèria de protecció de dades de caràcter personal.

En el mateix annex 1 s'estableix, per a cada fitxer, la seva denominació, la finalitat i els usos previstos; les persones i els col·lectius afectats o obligats a subministrar les dades de caràcter personal; els procediments de recollida de dades; l'estructura bàsica del fitxer i la descripció del tipus de dades de caràcter personal que contenen; les cessions de dades i les transferències de dades que es prevegin a països tercers, l'òrgan administratiu responsable i davant el qual es poden exercir els drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició, i les mesures de seguretat aplicables amb indicació del nivell bàsic, mitjà o alt exigible.

1.2 En l'annex 2 s'especifiquen quins dels fitxers gestionats pel Departament de Justícia detallats a l'annex 1 s'hi preveien al Decret 54/2002, de 19 de febrer, pel qual es regulen els fitxers automatitzats que contenen dades de caràcter personal gestionats pel Departament de Justícia, els quals han estat objecte de modificacions. La resta de fitxers que regula aquesta Ordre, els quals s'especifiquen a l'annex 3, són de nova creació.

Article 2

Supressió de fitxers

Se suprimeixen els fitxers que contenen dades de caràcter personal gestionats pel Departament de Justícia que consten a l'annex 4.

Article 3

Mesures de gestió i organització

Les persones titulars dels òrgans administratius responsables de cada fitxer que conté dades de caràcter personal, especificats a l'annex 1, han d'adoptar, sota la direcció i supervisió de la Secretaria General del Departament de Justícia, les mesures tècniques, jurídiques, de gestió i organitzatives necessàries recollides en el Document de Seguretat del Departament de Justícia per tal de fer efectius els drets de la ciutadania reconeguts per la Llei orgànica 15/1999, de 13 de desembre, i en la resta de normativa d'aplicació.

Disposició derogatòria

Es deroga el Decret 54/2002, de 19 de febrer, pel qual es regulen els fitxers automatitzats que contenen dades de caràcter personal gestionats pel Departament de Justícia.

Disposició final

Aquesta Ordre entra en vigor l'endemà de la seva publicació al DOGC.

Barcelona, 10 d'abril de 2007

Montserrat Tura i Camafreita

Consellera de Justícia

Annex 1

Fitxers que contenen dades de caràcter personal gestionats pel Departament de Justícia

Secretaria General

Nom del fitxer: Gestió d'adaptacions i accidentalitat laboral.

Finalitat i usos previstos:

La finalitat del fitxer és conèixer i preveure el fenomen de l'accidentalitat laboral entre el personal del Departament de Justícia i gestionar les mesures necessàries per fer adaptacions de llocs de treball del personal que ho necessiti.

Els usos previstos són les mesures de prevenció de riscos laborals, la gestió de recursos humans, la tramitació d'actuacions correctores i la generació d'estadística interna.

Persones i col·lectius afectats o obligats a subministrar les dades:

Personal al servei del Departament de Justícia que sol·licita adaptació de lloc de treball o que ha sofert un accident laboral.

Procediment de recollida de les dades:

Informes mèdics que hi presenti el personal funcionari i laboral, transmissió des de les bases de dades de personal i formularis de sol·licitud.

Estructura bàsica del fitxer i tipus de dades de caràcter personal:

Dades identificatives (DNI/NIF, nom i cognoms), dades de característiques personals (edat i sexe), dades d'ocupació laboral (cos, categoria i lloc de treball), tipus d'incapacitat o accident laboral i adaptacions que s'ha de fer al lloc de treball.

Cessions de dades:

No hi ha cessions de dades.

Transferències internacionals:

No es preveuen transferències de dades a tercers països.

Òrgan administratiu responsable:

Secretaria General.

Unitats administratives per exercir els drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició:

Secretaria General.

Pau Claris, 81.

08010 Barcelona.

Nivell de seguretat:

Alt.

Nom del fitxer: Borsa de treball de personal laboral.

Finalitat i usos previstos:

La finalitat del fitxer és disposar d'un grup de persones capacitades per realitzar substitucions en les unitats del Departament, amb la informació suficient per seleccionar candidats en funció dels perfils dels llocs de treball.

Els usos previstos son la gestió de recursos humans en allò referent als àmbits de la selecció, provisió, promoció i ocupació.

Persones i col·lectius afectats o obligats a subministrar les dades:

Persones que sol·liciten formar part de la borsa de treball o que han format part de processos selectius sense obtenir destinació.

Procediment de recollida de les dades:

Quan hi ha convocatòria pública, la mateixa persona interessada presenta una sol·licitud. Quan finalitza un procés selectiu, les persones aspirants que no obtenen destinació passen a formar-ne part.

Estructura bàsica del fitxer i tipus de dades de caràcter personal:

Dades identificatives (DNI/NIF, nom i cognoms, adreça postal i electrònica, telèfon i signatura), dades de característiques personals (lloc i data de naixement i sexe) i dades acadèmiques i professionals (formació i titulacions, experiència professional i preferències de llocs a ocupar).

Cessions de dades:

No hi ha cessions de dades.

Transferències internacionals:

No es preveuen transferències de dades a tercers països.

Òrgan administratiu responsable:

Secretaria General.

Unitats administratives per exercir els drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició:

Secretaria General.

Pau Claris, 81.

08010 Barcelona.

Nivell de seguretat:

Mitjà.

Nom del fitxer: Contractació administrativa.

Finalitat i usos previstos:

La finalitat del fitxer és gestionar el procediment administratiu propi de la contractació de béns i serveis per al Departament de Justícia.

Els usos previstos són la tramitació de procediments de licitació i d'adjudicació de contractes administratius, en la vessant jurídica, procedimental, d'informació i de comunicació amb els licitadors. També es fan servir les dades per elaborar estadística interna.

Persones i col·lectius afectats o obligats a subministrar les dades:

Licitadors i adjudicataris.

Procediment de recollida de les dades:

Mitjançant les sol·licituds de licitació i la informació aportada en la proposta.

Estructura bàsica del fitxer i tipus de dades de caràcter personal:

Dades identificatives (DNI/NIF, nom i cognoms, adreça postal i electrònica, telèfon i signatura) i d'activitat professional o comercial dels licitadors i adjudicataris necessàries per al desenvolupament del procediment de contractació (empresa, activitats i serveis).

Cessions de dades:

No hi ha cessions de dades.

Transferències internacionals:

No es preveuen transferències de dades a tercers països.

Òrgan administratiu responsable:

Secretaria General.

Unitats administratives per exercir els drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició:

Secretaria General.

Pau Claris, 81.

08010 Barcelona.

Nivell de seguretat:

Bàsic.

Nom del fitxer: Directori únic de contactes.

Finalitat i...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR