ORDRE EMO/109/2013, de 16 de maig, per la qual es regulen els fitxers que contenen dades de caràcter personal gestionats per la Secretaria d'Ocupació i Relacions Laborals del Departament d'Empresa i Ocupació.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDEPARTAMENT D'EMPRESA I OCUPACIÓ
Rango de LeyOrdre

La Llei orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal (LOPD), disposa que la creació, modificació o supressió de fitxers de les administracions públiques només es pot fer mitjançant una disposició general publicada al diari oficial que correspongui. El desplegament reglamentari d'aquesta Llei ve donat pel Reial decret 1720/2007, de 21 de desembre, pel qual s’aprova el Reglament de desplegament de la Llei orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal.

La Llei 32/2010, d'1 d'octubre, de l'Autoritat Catalana de Protecció de Dades, habilita els consellers de la Generalitat, dins l'àmbit de les competències respectives, per a la creació, la modificació i la supressió, mitjançant una ordre, dels fitxers pertinents.

El Reial decret 206/2010, de 26 de febrer, va aprovar l'Acord de la Comissió Mixta sobre el traspàs de funcions i serveis a la Generalitat de Catalunya en matèria de funció pública inspectora de la Inspecció de Treball i Seguretat Social. Aquest traspàs, d’acord amb l’apartat I) de l’Acord, va ser efectiu a partir del dia 1 de març de 2010.

Mitjançant el Decret 25/2010, de 2 de març, es configura la Direcció General de la Inspecció de Treball, dins del que llavors era el Departament de Treball, com el nou marc institucional en el qual s’inserien els serveis i els recursos de la Inspecció de Treball traspassats.

L’actual estructura de la Direcció General de la Inspecció de Treball de Catalunya es troba regulada als articles 103 a 115 del Decret 352/2011, de 7 de juny, de reestructuració del Departament d’Empresa i Ocupació.

Mitjançant Ordre TRE/587/2010, de 13 de desembre, es regulen els fitxers que contenen dades de caràcter personal gestionats pel Departament de Treball (avui Departament d’Empresa i Ocupació), tot aprovant una refosa de la normativa vigent al respecte, alhora que crea nous fitxers derivats de noves actuacions. Aquesta Ordre no regula els fitxers que puguin correspondre a les dades gestionades per la Inspecció de Treball de Catalunya, integrada ara al si de la Generalitat de Catalunya. Cal doncs omplir aquest buit normatiu, procedint, tant als efectes de la recollida de dades personals relatives a l’activitat inspectora i al personal de la Inspecció de Treball de Catalunya, com als efectes de la cessió o comunicació de dades a aquesta Inspecció per part d’altres administracions o autoritats públiques, a la creació de fitxers de dades de caràcter personal en l'àmbit de la Inspecció de Treball de Catalunya, d’acord amb la normativa reguladora dels esmentats fitxers, prevista a la Llei 15/1999, de 13 de desembre i al Reial Decret 1720/2007, de 21 de desembre, de manera que les persones afectades i interessades puguin disposar d'una informació transparent i de fàcil enteniment, per tal de garantir-los l'exercici dels seus drets legítims pel que fa a l'accés, rectificació, cancel·lació o oposició a les dades objecte de tractament.

També es modifiquen els fitxers per tal d’adequar-los a les cessions que se’n fa a altres Administracions.

Vist l'informe de l'Autoritat Catalana de Protecció de Dades;

D'acord amb el dictamen de la Comissió Jurídica Assessora, i de conformitat amb les atribucions que m'han estat conferides per la disposició final 3 de la Llei 32/2010, d'1 d'octubre, de l'Autoritat Catalana de Protecció de Dades,

Ordeno:

Article 1

Objecte

Aquesta Ordre té per objecte la creació de fitxers que contenen dades de caràcter personal en l'àmbit de la Inspecció de Treball de Catalunya i que es descriuen a l’Annex 1 d’aquesta Ordre.

D’altra banda, també constitueix objecte de la present Ordre, la modificació d’alguns dels fitxers creats i regulats a l’Ordre TRE/587/2010, de 13 de desembre, per la que es regulen els fitxers que contenen dades de caràcter personal gestionats pel Departament de Treball (actualment Departament d’ Empresa i Ocupació).

Els fitxers esmentats estan subjectes a tots els efectes que preveuen la Llei orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal, el Reial decret 1720/2007, de 21 de desembre, que la desplega, i altra normativa aplicable.

Article 2

Creació de fitxers

Es creen els fitxers de dades de caràcter personal de la Direcció General de la Inspecció de Treball que es recullen a l’Annex 1 d’aquesta Ordre i que són els següents:

  1. Gestió de consultes, queixes, suggeriments i denúncies a la Inspecció de Treball de Catalunya.

  2. Gestió de l’activitat inspectora de la Inspecció de Treball de Catalunya.

  3. Dades del personal i de rendiment de la Inspecció de Treball de Catalunya.

Article 3

Estructura dels fitxers

D'acord amb l'article 20.2 de la Llei orgànica 15/1999, i l'article 54 del Reial decret 1720/2007, que la desplega, per a cada fitxer descrit a l'Annex 1 de l'Ordre se'n regula el tractament i se n'estableix la denominació, la finalitat i els usos previstos, les persones o els col·lectius sobre els quals es pretengui obtenir dades de caràcter personal o que resultin obligats a subministrar-les, la procedència de les dades personals, els procediments de recollida de dades, l'estructura bàsica del fitxer i la descripció del tipus de dades de caràcter personal que s'hi contenen, el sistema de tractament utilitzat, les cessions de dades de caràcter personal i, si s'escau, les transferències de dades que es prevegin, l'òrgan administratiu responsable, els serveis o les unitats administratives en les quals es poden exercir, si s'escau, els drets d'accés, de rectificació, de cancel·lació i d'oposició, així com les mesures de seguretat amb indicació del nivell exigible.

Article 4

Mesures de gestió i organització

La persona titular de l’òrgan responsable de cada fitxer que conté dades de caràcter personal ha d'adoptar, sota la supervisió directiva de la Secretaria General del Departament d’Empresa i Ocupació, les mesures tècniques, de gestió i organitzatives necessàries per tal de garantir la confidencialitat, seguretat i integritat de les dades, així com totes les mesures necessàries destinades a fer efectius els drets dels ciutadans i ciutadanes reconeguts en la Llei orgànica 15/1999, de 13 de desembre, el Reial decret 1720/2007, que la desplega, i altra normativa aplicable.

Article 5

Modificació de fitxers

Es modifiquen una part dels fitxers de dades de caràcter personal creats a l’Ordre TRE/587/2010, de 13 de desembre, per la qual es regulen els fitxers que contenen dades de caràcter personal gestionats pel Departament de Treball.

Els fitxers que es modifiquen són els següents:

  1. Autoritzacions inicials de treball a persones estrangeres. Apartat modificat : cessions de dades de caràcter personal.

  2. Treball de menors. Apartat modificat : cessions de dades de caràcter personal.

  3. Desplaçaments transnacionals de persones treballadores. Apartat modificat: cessions de dades de caràcter personal.

  4. Expedients de regulació d’ocupació. Apartat modificat: cessions de dades de caràcter personal.

  5. Registre d’empreses de treball temporal. Apartat modificat: cessions de dades de caràcter personal.

  6. Procediments sancionadors en matèries laborals i de prevenció de riscos laborals. Apartat modificat: cessions de dades de caràcter personal.

  7. Registre d’accidents de treball. Apartat modificat: cessions de dades de caràcter personal.

  8. Registre de delegats i delegades de prevenció. Apartat modificat: cessions de dades de caràcter personal.

  9. Registre d’Empreses Acreditades de Catalunya (REA). Apartat modificat : cessions de dades de caràcter personal.

  10. Acreditacions de Servei de Prevenció Aliè i Autoritzacions d’Auditoria. Apartat modificat: cessions de dades de caràcter personal.

  11. Gestió d’activitats dels centres de treball. Apartat modificat: cessions de dades de caràcter personal.

  12. Reconeixements i informes mèdics. Apartats modificats: cessions de dades de caràcter personal.

  13. Subvencions de la Direcció General d’Economia Social i Cooperativa i Treball Autònom. Apartats modificats: cessions de dades de caràcter personal.

    Disposició final

    Aquesta Ordre entrarà en vigor l'endemà de la seva publicació al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya.

    Barcelona, 16 de maig de 2013

    Felip Puig i Godes

    Conseller d’Empresa i Ocupació

    Annex 1

    Creació de fitxers que contenen dades de caràcter personal en l'àmbit de la Inspecció de Treball de Catalunya.

  14. Gestió de consultes, queixes, suggeriments i denúncies a la Inspecció de Treball de Catalunya.

    Nom del fitxer: Gestió de consultes, queixes, suggeriments i denúncies a la Inspecció de Treball de Catalunya.

    Finalitat: tractament de les consultes, queixes, suggeriments i denúncies que reben les delegacions territorials de la Inspecció de Treball de Catalunya en les diferents àrees de la seva competència.

    Usos previstos: respondre a cada persona interessada la sol·licitud d’informació, suggeriment o queixa adreçada a al Inspecció de Treball de Catalunya. Extreure dades d’utilitat per a la incoació de les actuacions d’inspecció i el desenvolupament de l’exercici de la funció inspectora.

    Persones i col·lectius afectats: qualssevol persones físiques que adrecen les seves consultes, queixes, suggeriments i denúncies a la Inspecció de Treball de Catalunya.

    Procedència de les dades personals: les dades s’obtenen directament i de forma voluntària de les persones físiques que adrecen les seves consultes, queixes, suggeriments i denúncies a la Inspecció de Treball de Catalunya, així com d’aquelles altres persones que tinguin la consideració d’interessades o afectades.

    Procediment de recollida de dades: formularis, transmissió electrònica, documentació

    Estructura bàsica del fitxer i tipus de dades de caràcter personal:

    1. Dades identificatives: DNI/NIF/NIE, nom i cognoms, adreça postal i electrònica, telèfon.

    2. Dades de característiques personals: data de naixement, lloc de naixement, sexe, nacionalitat...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR