ORDRE MAH/334/2010, d'1 de juny, per la qual es regulen els fitxers que contenen dades de caràcter personal gestionats per l'Agència Catalana de l'Aigua.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament de Medi Ambient i Habitatge
Rango de LeyOrdre

ORDRE

MAH/334/2010, d'1 de juny, per la qual es regulen els fitxers que contenen dades de caràcter personal gestionats per l'Agència Catalana de l'Aigua.

La Llei orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal, estableix l'obligació que la creació, la modificació o la supressió dels fitxers de les administracions públiques es faci mitjançant disposició de caràcter general publicada en el corresponent diari oficial.

En compliment d'aquesta obligació, el conseller de Medi Ambient i Habitatge va dictar l'Ordre MAH/272/2006, de 18 de maig, per la qual es regulen els fitxers automatitzats que contenen dades de caràcter personal gestionats pel Departament de Medi Ambient i Habitatge i les entitats adscrites. Aquesta Ordre substituïa l'anterior regulació continguda en el Decret 342/1994, de 29 de novembre.

En l'apartat 2.A de l'annex 1 d'aquesta Ordre es detallen els fitxers automatitzats que contenen dades de caràcter personal gestionats per l'Agència Catalana de l'Aigua i en l'apartat A de l'annex 3 es descriuen les característiques dels esmentats fitxers de conformitat amb l'establert en l'article 20.2 de la Llei orgànica 15/1999, de 13 de desembre.

D'ençà de la publicació de l'Ordre MAH/272/2006, de 18 de maig, per la qual es regulen els fitxers automatitzats que contenen dades de caràcter personal gestionats pel Departament de Medi Ambient i Habitatge i les entitats adscrites, s'han realitzat alguns canvis pel que fa al contingut i les característiques d'alguns dels fitxers automatitzats que contenen dades de caràcter personal gestionats per l'Agència Catalana de l'Aigua. En conseqüència, es considera necessari dictar una nova ordre per tal d'introduir els esmentats canvis i així donar compliment al mandat establert en l'article 20 de la Llei 15/1999, de 13 de desembre.

Així mateix, de conformitat amb l'establert a l'article 20.3 de la Llei orgànica 15/1999, de 13 de desembre, també cal especificar quin és la destinació dels fitxers que se suprimeixen en realitzar-se els esmentats canvis.

Atès que la disposició addicional 3 de la Llei 5/2002, de 29 d'abril, de l'Agència Catalana de Protecció de Dades, habilita els consellers de la Generalitat, dins l'àmbit de les competències respectives, per a la creació, la modificació i la supressió, mitjançant ordre, dels fitxers que siguin pertinents;

D'acord amb el dictamen de la Comissió Jurídica Assessora,

Ordeno:

Article 1

Fitxers que contenen dades de caràcter personal gestionats per l'Agència Catalana de l'Aigua

1.1 Aquesta Ordre té per objecte crear, modificar i suprimir els fitxers que contenen dades personal gestionats per l'Agència Catalana de l'Aigua i establir-ne la regulació.

1.2 Els fitxers que contenen dades de caràcter personal gestionats per l'Agència Catalana de l'Aigua són els que es troben descrits a l'annex i que es rdetallen a continuació:

  1. Recursos humans (RRHH).

  2. Tribut.

  3. Registre.

  4. Persones abonades especials.

  5. Control accessos.

  6. Assessoria.

  7. Inspecció.

  8. Medi.

  9. Tècnica.

  10. SAPF.

  11. Servei atenció usuari/ària.

  12. Ampliació tram.

  13. Cartografia.

  14. FAS.

  15. Preguntes parlamentàries.

  16. Gestió sanitària.

  17. Videovigilància.

  18. Abastament.

  19. Sanejament.

1.3 Aquests fitxers es regeixen per la Llei orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal, la Llei 5/2002, de 19 d'abril, de l'Agència Catalana de Protecció de Dades, i la resta de normativa aplicable en matèria de protecció de dades de caràcter personal.

Article 2

Contingut

En l'annex es regula per a cada fitxer el tractament automatitzat i se n'estableix la denominació; finalitat i usos previstos; persones i col·lectius afectats o obligats a subministrar les dades; procediment de recollida i procedència de les dades, estructura bàsica i tipus de dades de caràcter personal; sistema de tractament de dades emprat en la seva organització; cessions de dades i transferències a països tercers; òrgan administratiu responsable; unitat administrativa per exercir els drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició; i mesures de seguretat, amb indicació del nivell bàsic, mitjà o alt exigible.

Article 3

Confidencialitat, seguretat i integritat de les dades

Els titulars dels òrgans administratius responsables de cada fitxer automatitzat que conté dades de caràcter personal han d'adoptar les mesures tècniques, de gestió i organitzatives necessàries per tal de garantir la confidencialitat, la seguretat i la integritat de les dades, així com totes aquelles mesures necessàries per fer efectius els drets dels ciutadans i de les ciutadanes que els reconeixen els articles 31 i 156 de l'Estatut d'autonomia de Catalunya; la Llei orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal, i les normes reglamentàries vigents.

Article 4

Supressió de fitxers i destinació de les dades personals que contenen

4.1 Se suprimeixen el fitxer que té per nom genèric Extensions telefòniques i el fitxer que té per nom genèric ODPH.

4.2 Les dades de caràcter personal que conté el fitxer Extensions telefòniques passen a incorporar-se en el fitxer Recursos humans (RRHH).

4.3 Les dades de caràcter personal que conté el fitxer ODPH passen a incorporar-a en els fitxers Medi, Abastament i Sanejament.

Disposició derogatòria

Es deroguen els següents preceptes:

  1. La lletra A de l'apartat 2 de l'annex 1 de l'Ordre MAH/272/2006, de 18 de maig, per la qual es regulen els fitxers automatitzats que contenen dades de caràcter personal gestionats pel Departament de Medi Ambient i Habitatge i les entitats adscrites.

  2. La lletra A de l'annex 3 de l'Ordre MAH/272/2006, de 18 de maig, per la qual es regulen els fitxers automatitzats que contenen dades de caràcter personal gestionats pel Departament de Medi Ambient i Habitatge i les entitats adscrites.

Barcelona, 1 de juny de 2010

Francesc Baltasar i Albesa

Conseller de Medi Ambient i Habitatge

Annex

Descripció dels fitxers automatitzats que contenen dades de caràcter personal gestionats per l'Agència Catalana de l'Aigua

  1. Nom genèric del fitxer: Recursos humans (RRHH)

    Finalitat i usos previstos: gestió de nòmina i recursos humans del personal de l'Agència. Gestió dels processos de Recursos humans. Gestió del treball i benestar Social. Gestió del control horari. Elaboració d'informes i font de dades per a tractaments temporals. Gestió de les extensions telefòniques, de les adreces electròniques i de la ubicació física del personal.

    Persones i col·lectius afectats: personal de l'Agència Catalana de l'Aigua.

    Procedència i procediment de recollida de dades: el propi personal de l'Agència Catalana de l'Aigua mitjançant enquestes, entrevistes, formularis i transmissió electrònica de dades.

    Estructura bàsica del fitxer i tipus de dades de caràcter personal: antecedents disciplinaris. Dades especialment protegides: afiliació sindical. Altres dades especialment protegides: dades de salut (documents acreditatius de baixes, altes i confirmacions de baixa per incapacitat temporal, de maternitat, del percentatge de discapacitat i justificants de visita mèdica). Dades penals: infraccions administratives.

    Dades de caràcter identificatiu: DNI/NIF, nom, cognoms, adreça postal i/o electrònica, telèfon, imatge, núm. de la Seguretat Social o mutualitat. Dades de característiques personals: estat civil; dades familiars; data i lloc de naixement; edat; sexe; nacionalitat, altres dades protegides (resultats de tests psicològics i entrevistes). Dades acadèmiques: formació i titulacions, historial acadèmic, experiència professional. Dades d'ocupació laboral: cos i escala, categoria i grau, llocs de treball. Dades financeres: ingressos i rendes; crèdits, préstecs i avals, dades bancàries, assegurances, dades de nòmina, impostos i deduccions.

    Sistema de tractament automatitzat, no automatitzat o mixt: automatitzat.

    Cessions de dades: Departaments de la Generalitat, Agència Tributària (Llei 35/2006, de 28 de novembre, de l'impost de la renda de les persones físiques, i Llei 58/2003, de 17 de desembre, general tributària), Tresoreria Seguretat Social (Reial decret legislatiu 1/1994, de 20 de juny, pel qual s'aprova el Text refós de la Llei general de la Seguretat Social). Així mateix, es preveuen cessions de dades a institucions i organismes de caràcter oficial i administracions públiques per fer tractaments estadístics desglossats per sexe (article 11 Llei orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal).

    Transferència de dades a tercers països: no hi ha transferència de dades de caràcter personal.

    Òrgan administratiu responsable: Divisió de Recursos Humans i Organització de l'Agència Catalana de l'Aigua.

    Unitats administratives per exercitar els drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició: Divisió de Recursos Humans i Organització de l'Agència Catalana de l'Aigua, c. Provença, núm. 204-208, 08036 Barcelona, adreça electrònica: aca@gencat.cat.

    Mesures de seguretat: nivell alt.

  2. Nom genèric del fitxer: Tribut

    Finalitat i usos previstos: gestió tributària i de recaptació. Gestió de facturació. Gestió de la facturació a les persones físiques i jurídiques que disposen de fonts pròpies de subministrament d'aigua. Control, seguiment i actualització de la relació d'establiments industrials. Gestió individualitzada del tribut basada en la declaració de la persona abonada de l'ús i contaminació de l'aigua abocada. Gestió sancionadora.

    Persones i col·lectius afectats: persones abonades i persones de contacte a les entitats subministradores.

    Procedència i procediment de recollida de dades: les pròpies persones interessades mitjançant formularis i transmissió electrònica de dades/Internet.

    Estructura bàsica del fitxer i tipus de dades de caràcter personal: dades relatives a la comissió d'infraccions penals: infraccions administratives. Dades de caràcter identificatiu: DNI o NIF; nom i...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR