DECRET 255/1987, de 4 d'agost, pel qual s'autoritza el Departament de Sanitat i Seguretat Social a fixar el preu màxim dels productes sanguinis i es dicten normes per a la seva aplicació a totes les operacions d'intercanvi i subministrament dels esmentats productes.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament de Salut
Rango de LeyDecret

La Llei 30/1979, de 27 d'octubre, sobre extracció i transplantament d'òrgans, fixà el principi general segons el qual tota donació ha de constituir un acte voluntari de caràcter altruista i desinteressat, principi que pel que fa en concret a la sang fou recollit en el Reial Decret 1945/85, de 9 d'octubre, que regula l'hemodonació i els Bancs de Sang, així com en l'Ordre del Departament de Sanitat i Seguretat Social de 29 de setembre de 1986, de desplegament del Programa de Donació i Transfusió Sanguínia (DOGC núm. 751, de 10 d'octubre).

A fi i efecte de garantir que en l'àmbit territorial de Catalunya la donació de sang sigui sempre un acte voluntari i gratuït, de tal manera que no comporti mai una retribució econòmica per al donant ni exigeixi al pacient receptor cap contraprestació per la sang donada, escau ara d'autoritzar el Departament de Sanitat i Seguretat Social per establir un preu màxim per als productes sanguinis que reculli únicament les despeses d'extracció, processament i conservació de la sang, i de dictar normes per a fer efectiva l'aplicació d'aquest preu a totes les operacions d'intercanvi i subministrament d'aquests productes.

En virtut del que precedeix, i atès el que disposa la Llei 3/1982, de 25 de març, de la Generalitat de Catalunya, a proposta del Conseller de Sanitat i Seguretat Social,

Decreto:

Article 1

Els productes sanguinis relacionats en l'article 6 de l'Ordre de 29 de setembre de 1986, en qualsevol operació d'intercanvi i subministrament en què siguin emprats, estaran sotmesos a un preu màxim que serà fixat anualment pel Departament de Sanitat i Seguretat Social, mitjançant Ordre, a proposta del Comitè Directiu del Pla de Programes Sectorials d'Assistència Sanitària.

Article 2

Aquest preu màxim es fixarà de tal manera que faci front únicament a les despeses d'extracció, processament i conservació dels productes a què fa referència l'article anterior.

Article 3

Els Bancs de Sang facturaran les despeses d'extracció, processament i conservació de la sang i els seus components fins i tot als centres hospitalaris als quals estan adscrits.

Article 4

4.1 A fi i efecte de poder comprovar el compliment del que estableix aquesta disposició i la normativa complementària, els Bancs de Sang portaran una comptabilitat separada i que comprengui tots els seus ingressos i despeses. 4.2 Els ingressos derivats de totes les activitats...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR