DECRET 258/1996, de 5 de juliol, pel qual es fixen els preus de la prestació de serveis acadèmics universitaris per al curs 1996-97.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament de la Presidencia
Rango de LeyDecret

L'article 54 de la Llei 11/1983, de 25 d'agost, de reforma universitària, estableix que les taxes acadèmiques dels estudis que condueixen a l'obtenció d'un títol universitari oficial, les fixarà la comunitat autònoma dins els límits que estableix el Consell d'Universitats.

La Llei 33/1991, de 24 de desembre, de taxes i preus públics de la Generalitat de Catalunya, atorga la consideració de preus públics a les taxes que preveu l'article 54 de la Llei de reforma universitària. D'altra banda, l'article 24 de la Llei 33/1991 estableix que la determinació i modificació d'aquests preus correspon al Govern per Decret.

La majoria dels ensenyaments universitaris oficials s'estructuren en assignatures mesurades pel sistema de crèdits d'acord amb el que estableix el Reial decret 1497/1987, de 27 de novembre, modificat pel Reial decret 1267/1994, de 10 de juny. Per tant, cal fixar el preu del crèdit de tots els estudis universitaris oficials que s'imparteixen en les universitats públiques de Catalunya, atenent el que estableix l'Acord del Consell d'Universitats de 17 i 18 de juny de 1996 sobre el límit de preus públics per estudis conduents a títols universitaris oficials per al curs 1996-97.

Un cop la majoria dels estudis han estat reformats, és el moment oportú per redistribuir els diferents estudis oficials en 4 grups determinats atenent el seu grau d'experimentalitat, en lloc dels dos grups vigents fins al curs passat, per tal d'ajustar millor els preus per la prestació dels serveis acadèmics al cost de cada estudi, i fixar el preu del crèdit pels estudis de cada un dels grups.

Aquest Decret fixa també els preus dels estudis que ofereix la Universitat Oberta de Catalunya, la qual malgrat tenir una formulació jurídica de dret privat, ha d'aplicar els preus fixats pel Govern segons preveu la Llei 3/1995, de 6 d'abril. Per a la determinació d'aquests preus, atès l'aspecte diferencial d'aquesta universitat en relació amb el conjunt d'universitats presencials catalanes, es tenen en compte els seus models pedagògics innovadors en l'aplicació de la tecnologia multimèdia i interactiva que ofereix aquesta universitat.

Persisteixen encara alguns estudis oficials no reformats, estructurats en cursos anuals i assignatures. Per a aquests pocs casos, cal també fixar el preu del curs i de l'assignatura solta.

A proposta conjunta dels consellers de la Presidència i d'Economia i Finances, i d'acord amb el Govern,

Decreto:

Capítol 1 Estudis adaptats a la reforma conduents a l'obtenció de títols universitaris oficials

Article 1

1.1 Els preus a satisfer en el curs 1996-97 per la prestació dels ensenyaments reformats organitzats en crèdits conduents a l'obtenció de títols oficials de les universitats públiques de Catalunya són els que es detallen a les bases 1, 2 i 9 de l'annex, atenent el seu grau d'experimentalitat. 1.2 Els preus a satisfer en el curs 1996-97 per la prestació dels ensenyaments no conduents a l'obtenció d'un títol oficial seran fixats pel Consell Social de cada universitat o l'òrgan equivalent que ostenti aquesta funció. 1.3 Els centres universitaris depenents del Departament de la Presidència de la Generalitat de Catalunya adscrits a alguna universitat pública i l'Institut Nacional d'Educació Física de Catalunya (INEFC) aplicaran en concepte de preu per la prestació de serveis acadèmics universitaris, els imports que estableix aquest Decret.

Article 2

2.1 Les universitats establiran el nombre mínim i màxim de crèdits en què l'estudiant es podrà matricular per cada trimestre, semestre o per curs acadèmic. 2.2 Les universitats podran facilitar el pagament fraccionat de l'import de la matrícula. El no-pagament d'aquesta o d'algun d'aquests terminis comportarà l'anul·lació de la matrícula, sense dret a cap reintegrament.

Article 3

L'import mínim a abonar en concepte de matrícula en una universitat pública de Catalunya no podrà ser inferior a 10.400 ptes. per cada període semestral de matrícula. En el cas d'universitats amb un sol...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR