DECRET 176/2001, de 26 de juny, pel qual es fixen els preus de la prestació de serveis acadèmics a les universitats públiques per al curs 2001-02.

SecciónDisposicions Generals
EmisorInstitut Per a la Promoció i Formació Cooperatives
Rango de LeyDecret

DECRET

176/2001, de 26 de juny, pel qual es fixen els preus de la prestació de serveis acadèmics a les universitats públiques per al curs 2001-02.

L'article 54 de la Llei 11/1983, de 25 d'agost, de reforma universitària, estableix que les taxes acadèmiques dels estudis que condueixen a l'obtenció d'un títol universitari oficial, les fixarà la comunitat autònoma dins els límits que estableix el Consell d'Universitats.

La Llei 15/1997, de 24 de desembre, de taxes i preus públics de la Generalitat de Catalunya, atorga la consideració de preus públics als referits a l'ensenyament universitari, els quals han de ser aprovats mitjançant decret del Govern de la Generalitat.

Per tant, cal fixar el preu del crèdit de tots els estudis universitaris oficials que s'imparteixen en les universitats públiques de Catalunya, així com dels altres serveis acadèmics, atenent el que estableix l'Acord del Consell d'Universitats de 29 de maig de 2001 sobre el límit de preus per a estudis conduents a títols universitaris oficials per al curs 2001-02. Així mateix, pel que fa als centres docents adscrits, el decret determina el percentatge sobre els preus públics dels ensenyaments que s'ha d'abonar en concepte de tutela acadèmica, sens perjudici de les compensacions que per altres conceptes s'hagin acordat, en el marc del conveni d'adscripció, entre el centre docent i la universitat a la qual estan adscrits, d'acord amb el que preveu l'article 3.2 del Decret 390/1996, de 2 de desembre, de regulació del règim d'adscripció a universitats públiques de centres docents d'ensenyament superior.

Aquest Decret fixa també els preus de la prestació de serveis acadèmics universitaris dels estudis universitaris oficials que ofereix la Universitat Oberta de Catalunya realitzats al seu campus principal i vinculats al Contracte Programa signat amb el Departament d'Universitats, Recerca i Societat de la Informació, la qual ha d'aplicar els preus fixats pel Govern segons preveu la Llei 3/1995, de 6 d'abril de creació de la Universitat Oberta de Catalunya, sens perjudici que en el seu àmbit, atesa la seva formulació jurídica, i les seves particularitats metodològiques, aquesta fixi la contraprestació pels materials didàctics i serveis específics d'acord, a més, amb la seva normativa acadèmica. Per a la determinació dels preus de la prestació de serveis acadèmics universitaris, atès l'aspecte diferencial d'aquella universitat en relació al conjunt d'universitats presencials catalanes, es tenen en compte l'aplicació de la tecnologia multimèdia i interactiva que ofereix l'esmentada universitat.

La mesura prevista a l'article 5 d'aquest Decret, que ja es ve aplicant des del curs 1996-97, pretén garantir que els recursos públics, sempre limitats, vagin destinats tal i com succeeix amb les beques, a donar les màximes oportunitats d'estudi, i per tant, a subvencionar en major mesura el preu als estudiants que cursen per primera vegada una carrera en una universitat pública, i, en sentit contrari, fer contribuir en major mesura al finançament del cost de l'ensenyament als estudiants que ja gaudeixen d'un títol universitari oficial finançat bàsicament amb fons públics, sens perjudici de les exempcions que el mateix precepte contempla. No obstant, cal remarcar que tot i amb el recàrrec, el preu de l'estudi segueix sent majoritàriament finançat amb càrrec als pressupostos públics.

Atès que encara alguns estudis oficials no han estat reformats i, en conseqüència, segueixen estructurats en cursos anuals i assignatures, aquest Decret també fixa el preu d'aquests estudis per curs complet i per assignatures soltes.

És per això que, a proposta conjunta dels consellers del Departament d'Universitats, Recerca i Societat de la Informació, i d'Economia i Finances, i d'acord amb el Govern,

Decreto:

Capítol 1

Estudis adaptats a la reforma conduents a l'obtenció de títols universitaris oficials

Article 1

1.1 Els preus a satisfer en el curs 2001-02 per la prestació dels ensenyaments organitzats en crèdits conduents a l'obtenció de títols oficials de les universitats públiques de Catalunya són els que es detallen als apartats 1, 2, i 10 de l'annex d'aquest Decret, atenent el seu grau d'experimentalitat.

1.2 Els preus que cal satisfer en el curs 2001-02 per la prestació dels ensenyaments no conduents a l'obtenció d'un títol oficial, per a la inscripció d'estudiants que cursin determinades matèries amb autorització de la universitat, o per la contraprestació pels materials didàctics específics i serveis específics en els sistemes metodològics que impliquen semipresencialitat en els estudis seran fixats pel consell social de cada universitat, d'acord amb l'article 9, lletra g) de la Llei 15/1998, de 28 de desembre, dels consells socials de les universitats públiques de Catalunya. En el cas de la Universitat Oberta de Catalunya, per l'òrgan que tingui atribuïda aquesta funció, que fixarà igualment els preus a satisfer per a la obtenció de títols oficials en els campus externs al seu àmbit principal i que per tant no estan vinculats al Contracte Programa signat entre el Departament d'Universitats, Recerca i Societat de la Informació i la Universitat Oberta de Catalunya.

1.3 Els centres universitaris dependents del Departament d'Universitats, Recerca i Societat de la Informació adscrits a alguna universitat pública i l'Institut Nacional d'Educació Física de Catalunya (INEFC) aplicaran els imports que estableix aquest Decret en concepte de preu per la prestació de serveis acadèmics universitaris.

Article 2

2.1 Les universitats podran establir el nombre mínim i màxim de crèdits...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR