ORDRE ARP/117/2004, de 13 d'abril, per la qual s'aproven les bases reguladores dels ajuts per al foment de l'artesania alimentària a Catalunya i es convoquen els corresponents a l'any 2004.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament D'Agricultura, Ramaderia i Pesca
Rango de LeyOrdre

ORDRE ARP/117/2004, de 13 d'abril, per la qual s'aproven les bases reguladores dels ajuts per al foment de l'artesania alimentària a Catalunya i es convoquen els corresponents a l'any 2004.

Catalunya ha estat des de sempre un país que, en el camp alimentari, s'ha caracteritzat per l'elaboració d'uns productes realitzats de manera artesanal amb unes característiques individualitzades i molt arrelats en els hàbits de consum dels seus habitants.

D'acord amb el Decret 163/1986, de 26 de maig, que regula l'artesania alimentària a Catalunya (DOGC núm. 703, de 20.6.1986), es considera com a tal l'activitat d'elaboració i transformació de productes alimentaris, que compleixin els requisits assenyalats per la legislació en la matèria, els quals estan subjectes a unes condicions durant tot el procés productiu que garanteixen al consumidor un producte final individualitzat, de bona qualitat i amb característiques diferencials, que es poden obtenir a partir de petites produccions controlades per la intervenció personal de l'artesà.

L'artesania ocupa un punt important d'inflexió entre el consum del producte sense transformar i la indústria de l'alimentació.

Les entitats associatives d'artesans sense ànim de lucre, proporcionen als seus associats assessorament i informació sobre l'adaptació a les noves tecnologies, i al mateix temps uneixen esforços per assolir objectius comuns que beneficiïn el conjunt d'artesans associats i augmentin el coneixement de la producció artesanal alimentària entre els consumidors.

El Pla de desenvolupament rural (PDR) preveu entre les mesures incloses al programa específic de Catalunya el foment de l'artesania alimentària.

Valorada la conveniència de fomentar les actuacions destinades a la seva promoció, d'acord amb el Decret legislatiu 3/2002, de 24 desembre, pel qual s'aprova el Text refós de la Llei de finances públiques de Catalunya, i en ús de les atribucions que m'han estat conferides,

Ordeno:

Article 1

Aprovar les bases reguladores dels ajuts per al foment de l'artesania alimentària a Catalunya, les quals es publiquen a l'annex d'aquesta Ordre.

Article 2

2.1 Convocar els ajuts destinats a fomentar l'artesania alimentària de Catalunya corresponents a l'any 2004 per a lesactuacions realitzades des de l'1 de desembre de 2003, d'acord amb les bases reguladores que s'aproven a l'article 1 d'aquesta Ordre.

2.2 El termini de presentació de sol·licituds serà d'un mes a partir de l'endemà de la publicació d'aquesta Ordreal DOGC.

2.3 El termini màxim per emetre la resolució i notificar-la per escrit al sol·licitant serà de sis mesos comptat a partir de la data de finalització del termini de presentació de sol·licituds.

2.4 Els ajuts que estableix aquesta Ordre, que tenen el caràcter de cofinançats d'acord amb el que preveu el Pla de desenvolupament rural, aniran a càrrec de la partida pressupostària 2004 1702 D/780170100/7142...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR