ORDRE MAB/161/2002, de 8 de maig, per la qual s'aproven les bases reguladores dels ajuts per al foment de la contractació d'assegurances forestals i es convoquen els corresponents a l'any 2002.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament de Governació
Rango de LeyOrdre

ORDRE

MAB/161/2002, de 8 de maig, per la qual s'aproven les bases reguladores dels ajuts per al foment de la contractació d'assegurances forestals i es convoquen els corresponents a l'any 2002.

Els boscos catalans sovint presenten a l'estiu un elevat índex de risc d'incendi forestal determinat per diferents factors, entre els quals destaca la intensitat i durada del dèficit hídric en l'època estival. Aquest factor, derivat de les condicions meteorològiques, no es pot modificar, i per aquest motiu cal promoure l'autoprotecció de les masses forestals davant els incendis fomentant les cobertures econòmiques.

Els boscos aporten intrínsecament i com a part fonamental del paisatge, beneficis al conjunt de la societat a través de la seva multifuncionalitat, entre els quals destaquen, a més dels derivats de la producció, els socials, els d'esbarjo i els científics.

D'altra banda, els plans tècnics de gestió i millora forestal (PTGMF) representen els instruments bàsics de planificació dels terrenys forestals en què s'inclouen totes les actuacions a desenvolupar i a més es garanteix la integració de les diferents funcions pròpies dels boscos, en conseqüència, suposen una mesura per a la prevenció d'incendis forestals.

Aquestes actuacions es fan a partir del compromís que assumeix la propietat, i atès que la contractació de les assegurances forestals representa un cost elevat si es compara amb la baixa taxa interna de rendiment econòmic dels boscos, cal incentivar la seva contractació mitjançant l'establiment d'ajuts que disminueixin els costos globals que suporten els propietaris forestals.

D'acord amb les funcions que du a terme el Centre de la Propietat Forestal, atès el que disposen el capítol 9 del Decret legislatiu 9/1994 de 13 de juliol, pel qual s'aprova el Text refós de la Llei de finances públiques de Catalunya, la Llei 20/2001, de 28 de desembre, de pressupostos de la Generalitat de Catalunya per l'any 2002, i fent ús de les atribucions que em confereix la Llei 13/1989, de 14 desembre, d'organització, procediment i règim jurídic de l'Administració de la Generalitat de Catalunya,

Ordeno:

Article 1

Aprovar les bases reguladores dels ajuts destinats a fomentar la contractació d'assegurances forestals i obrir la convocatòria per a l'any 2002

Article 2

Els ajuts establerts en aquesta Ordre es financen amb càrrec a les partides 22.657.047 i 22.657.048 del pressupost del Centre de la Propietat Forestal per a l'any 2002, amb uns imports màxims a distribuir per a aquest concepte de 18.030,36 euros i 12.020,24 euros, respectivament.

Article 3

El termini per concórrer a aquesta convocatòria acaba el 15 de juliol de 2002.

Article 4

Les sol·licituds es tramitaran, resoldran i notificaran d'acord amb el que preveu la base 5.

Article 5

Aquesta convocatòria es regeix per les bases que es...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR