ORDRE AAR/240/2010, de 12 d'abril , per la qual s'aproven les bases reguladores dels ajuts per al foment d'actuacions de desenvolupament del medi rural i pesquer, i es convoquen els corresponents a l'any 2010.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament D'Agricultura, Alimentacio i Accio Rural
Rango de LeyOrdre

ORDRE

AAR/240/2010, de 12 d'abril , per la qual s'aproven les bases reguladores dels ajuts per al foment d'actuacions de desenvolupament del medi rural i pesquer, i es convoquen els corresponents a l'any 2010.

El Departament d'Agricultura, Alimentació i Acció Rura té com a objectiu, entre d'altres, fomentar la realització d'actuacions que tinguin com a finalitat promoure les activitats que facilitin la projecció, difusió i promoció del món rural i pesquer.

Per tal d'aconseguir aquest objectiu, es considera convenient establir una línia d'ajuts per donar suport a aquest tipus d'actuacions.

Així mateix, d'acord amb el que disposen el Decret 56/2009, de 7 d'abril, per a l'impuls i el desenvolupament dels mitjans electrònics de l'Administració de la Generalitat de Catalunya, la Llei 59/2003, de 19 de desembre, de normes reguladores de signatura electrònica, la Llei 11/2007, de 22 de juny, d'accés electrònic dels ciutadans als serveis públics, i amb l'objectiu recollit en aquesta normativa de facilitar l'accés de la ciutadania als serveis públics, es preveu que tots els beneficiaris puguin iniciar el seu tràmit utilitzant la via telemàtica.

D'altra banda, d'acord amb l'article 11.3 del Decret 56/2009, l'Ordre regula la realització de tot el tràmit de forma telemàtica en cas que els beneficiaris siguin entitats locals, mitjançant la utilització del portal EaCat, extranet de les administracions públiques catalanes.

D'acord amb l'article 92 del Decret legislatiu 3/2002, de 24 de desembre, pel qual s'aprova el Text refós de la Llei de finances públiques de Catalunya, a proposta de la Direcció de Serveis, i en ús de les atribucions que m'han estat conferides,

Ordeno:

Article 1

Aprovar les bases reguladores dels ajuts destinats al foment d'actuacions de projecció, difusió i promoció del sector agrari i de l'alimentari i, en general, de desenvolupament del medi rural i pesquer, les quals es publiquen a l'annex 1, així com el procediment de tramitació electrònica de les sol·licituds via Oficina Virtual de Tràmits, que figura a l'annex 2 d'aquesta Ordre.

Article 2

2.1 Convocar per a 2010 els ajuts destinats al foment d'actuacions de desenvolupament del medi rural i pesquer, d'acord amb les bases reguladores aprovades a l'article 1 precedent.

2.2 El termini de presentació de sol·licituds serà d'un mes a comptar des de l'endemà de la publicació de l'Ordre al DOGC.

2.3 Els ajuts d'aquesta Ordre aniran a càrrec de les partides pressupostàries dels pressupostos del Departament, per a l'any 2010, AG01 D/460000100/6120 per un import de 230.000,00 euros i AG01D/470000100/6120 per un import de 150.000,00 euros, AG01 D/482000100/6120 per un import de 890.000,00 euros, i AG01 D/480000100/6120 per un import de 10.000,00 euros, amb una quantia total de 1.280.000,00 euros.

2.4 L'òrgan instructor dels expedients d'ajut és el Servei d'Ajuts i Organisme Pagador.

2.5 L'òrgan competent per emetre la resolució sobre les sol·licituds és el conseller o la consellera d'Agricultura, Alimentació i Acció Rural. A aquests efectes es nomena una Comissió de valoració que serà l'òrgan col·legiat encarregat de valorar les sol·licituds d'ajuts, formada pel director o la directora de Serveis, el director o la directora de Desenvolupament Rural, i el director o la directora de Pesca i Acció Marítima.

2.6 El termini màxim per emetre la resolució i notificar-la per escrit a la persona sol·licitant serà de tres mesos a comptar des de la data en què finalitza el termini de presentació de sol·licituds. En cas de manca de resolució expressa la sol·licitud es considera desestimada per silenci administratiu.

2.7 Contra la resolució del conseller o de la consellera d'Agricultura, Alimentació i Acció Rural, que exhaureix la via administrativa, es podrà interposar recurs contenciós administratiu en el termini de dos mesos a partir de la notificació de la resolució.

En cas de silenci administratiu es podrà interposar recurs contenciós administratiu en el termini de sis mesos comptat a partir de la data en què s'exhaureixi el termini per resoldre i notificar que estableix l'apartat anterior.

Així mateix, els interessats podran interposar qualsevol altre recurs que es consideri adient.

2.8 Els ajuts concedits es faran públics al web http://www.gencat.cat/dar/ajuts/, fent ús dels mitjans electrònics establerts. Els ajuts que superin els 3.000,00 euros es publicaran, a més, al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (DOGC).

Disposició final

Aquesta Ordre entrarà en vigor l'endemà de la seva publicació al DOGC.

Barcelona, 12 d'abril de 2010

Joaquim Llena i Cortina

Conseller d'Agricultura, Alimentació i Acció Rural

Annex 1

Bases reguladores

-1 Objecte dels ajuts

1.1 L'objecte dels ajuts que estableix aquesta Ordre és el foment d'actuacions de projecció, difusió i promoció del sector agrari, de l'alimentari i, en general, del desenvolupament del medi rural i pesquer, per entitats locals, entitats sense ànim de lucre i, pel que fa a la publicació de llibres, per editorials.

-2 Actuacions subvencionables

2.1 Seran subvencionables les actuacions següents:

  1. La realització d'activitats de promoció i difusió en el sector agrari, ramader, pesquer i alimentari.

  2. La realització de fires de caràcter eminentment agrari, ramader, agroalimentari i pesquer.

  3. L'edició de publicacions que suposin actuacions d'informació, projecció, difusió i promoció del medi rural i pesquer.

    2.2 Queden excloses de l'ajut les actuacions següents:

  4. Les actuacions que comportin inversions.

  5. Les actuacions que es facin amb la col·laboració del Departament dins del marc del Pla anual de transferència tecnològica, el Programa de formació agrària i el Programa d'assessorament del Departament.

    -3 Persones beneficiàries

    3.1 Poden ser beneficiàries d'aquests ajuts les entitats locals, les entitats sense ànim de lucre i, pel que fa a les publicacions, les editorials que realitzin actuacions de projecció, difusió i promoció del medi rural i pesquer. Excepcionalment poden ser beneficiàries les persones que amb iniciatives de caràcter privat realitzin actuacions subvencionables, en les quals s'evidenciï que suposen un benefici col·lectiu, tant a nivell social com sectorial.

    3.2 Per adquirir la condició de persona beneficiària, la persona sol·licitant no ha d'estar inclosa en cap dels supòsits que preveu l'article 13 de la Llei 38/2003, de 17 de novembre.

    -4 Tipus i quantia dels ajuts

    4.1 Aquests ajuts tenen caràcter de subvenció directament aplicable a les despeses ocasionades per les actuacions relacionades a l'apartat 2.1 d'aquestes bases reguladores i consistiran en:

  6. Ajuts per a la realització de tasques de promoció, publicacions, difusió i projecció exterior de productes del territori, amb els imports següents:

    Jornades divulgatives, o seminaris i publicacions: l'import màxim per persona beneficiària serà de 12.000,00 euros.

    Campanyes de difusió i/o de promoció: l'import màxim per persona beneficiària d'aquest tipus d'ajut serà de 30.000,00 euros.

    Congressos: fins a l'import...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR