ORDRE GAP/34/2004, de 2 de març, per la qual es convoca la concessió d'ajuts del fons d'acció social per al personal funcionari i interí d'administració i tècnic al servei de l'Administració de la Generalitat per a l'any 2003 i se n'aproven les bases.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament de Governacio i Administracions Publiques
Rango de LeyOrdre

ORDRE

GAP/34/2004, de 2 de marÁ, per la qual es convoca la concessiÛ d'ajuts del fons d'acciÛ social per al personal funcionari i interÌ d'administraciÛ i tËcnic al servei de l'AdministraciÛ de la Generalitat per a l'any 2003 i se n'aproven les bases.

AtËs l'Acord de la Mesa Sectorial de NegociaciÛ del personal d'administraciÛ i tËcnic de 16 de febrer de 2004, pel qual s'aproven les bases reguladores del fons d'acciÛ social per a l'any 2003;

AtËs el punt 14.1 de l'Acord general sobre condicions de treball del personal de l'‡mbit d'aplicaciÛ de la Mesa de NegociaciÛ de l'AdministraciÛ de la Generalitat de Catalunya de 12 de juliol de 2000, que estableix la dotaciÛ econÚmica del fons d'acciÛ social per a l'any 2003;

En ˙s de les competËncies que m'atribueix la normativa vigent,

Ordeno:

.1††Aprovar les bases i convocar els ajuts del fons d'acciÛ social per al personal funcionari i interÌ d'administraciÛ i tËcnic al servei de l'AdministraciÛ de la Generalitat de Catalunya per al'any 2003. Els ajuts han de ser sol∑licitats amb subjecciÛ a les bases que figuren a l'annex d'aquesta Ordre.

.2††El termini de presentaciÛ de sol∑licituds Ès d'un mes comptat a partir de la data de publicaciÛ d'aquesta Ordre al DOGC.

Barcelona, 2 de marÁ de 2004

Joan Carretero i Grau

Conseller de GovernaciÛ

i Administracions P˙bliques

Annex

Bases generals

.1††Objecte

La regulaciÛ del contingut, el procediment de gestiÛ i la resoluciÛ d'ajuts del fons d'acciÛ social per al personal d'administraciÛ i tËcnic de l'AdministraciÛ de la Generalitat de Catalunya corresponents a despeses o fets ocorreguts l'any 2003.

.2††Modalitats

a)†Ajut per a fills amb disminucions, fÌsiques, psÌquiques i/o sensorials.

b)†Ajut per a llar d'infants.

c)†Ajut escolar.

d)†Ajut per a estudis universitaris.

e)†Ajut odontolÚgic.

f)†Ajut per defunciÛ.

g)†Ajut per sepeli.

h)†Ajut per a l'accÈs a la universitat dels majors de 25 anys.

i)†Ajut per naixement, adopciÛ i/o acolliment d'un fill o filla.

j)†Premi per jubilaciÛ.

k)†Ajut per prÚtesis oculars i auditives.

l)†Ajut psiqui‡tric i psicolÚgic.

m)†Ajut per ascendents dependents.

n)†Ajut per malaltia celÌaca.

.3††Contingut

3.1††Aquests ajuts tindran car‡cter de prestaciÛ econÚmica, amb la finalitat de compensar una part de les despeses que la persona sol∑licitant hagi sufragat per cadascuna de les modalitats objecte de la convocatÚria.

3.2††En els casos en quË l'import sufragat sigui inferior a la quantia corresponent per ajut, s'atorgar‡ l'import acreditat.

.4††ComissiÛ Sectorial d'AcciÛ Social

4.1††La ComissiÛ Sectorial d'AcciÛ Social, dependent de la Mesa Sectorial de NegociaciÛ pel personal d'administraciÛ i tËcnic tÈ car‡cter paritari i hi estan representats l'AdministraciÛ de la Generalitat de Catalunya i les organitzacions sindicals presents en la Mesa Sectorial: CCOO, CATAC-IAC, CSI-CSIF, UGT i CEMSATSE.

4.2††La ComissiÛ Sectorial d'AcciÛ Social del personal d'administraciÛ i tËcnic procedir‡ a estudiar i valorar les sol∑licituds a l'efecte d'elaborar la proposta de concessiÛ corresponent davant el director o directora general de Relacions en l'¿mbit de la FunciÛ P˙blica.

4.3††La ComissiÛ far‡ la proposta de concessiÛ amb subjecciÛ a les normes establertes en aquestes bases i als principis d'equitat i objectivitat. Els seus membres es comprometen a guardar la necess‡ria confidencialitat en relaciÛ amb les informacions i dades de tipus personal que coneguin per mitj‡ dels expedients tramitats.

.5††Contingut econÚmic

5.1††Les quanties destinades a les diferents modalitats d'ajuts sÛn les determinades en les bases especÌfiques. En cas de no tenir suficients recursos econÚmics per atendre les peticions en la seva totalitat, la ComissiÛ establir‡ el procediment que consideri oport˙ per tal que tots els participants puguin percebre almenys una part de la modalitat d'ajut sol∑licitada.

En el cas que es produeixi un romanent, la ComissiÛ sectorial d'acciÛ social podr‡ acordar la redistribuciÛ d'aquesta quantia.

5.2††Es percebr‡ l'ajut proporcionalment al temps de serveis prestats durant l'any 2003, a excepciÛ de l'ajut per defunciÛ i el premi per jubilaciÛ, aixÌ com, dels ajuts que puguin sol∑licitar amb motiu de la defunciÛ del funcionari/‡ria o interÌ/ina, els beneficiaris que s'estableixen a la base general 6.1.b) i els altres ajuts a quË el personal jubilat durant l'any 2003 tingui dret segons les bases especÌfiques de la present convocatÚria.

.6††Participants i beneficiaris

6.1††Poden prendre part en aquesta convocatÚria:

a)†El personal d'administraciÛ i tËcnic de la Generalitat de Catalunya, funcionaris i interins, previst als articles 11 i 13 del Decret legislatiu 1/1997, de 31 d'octubre, pel qual s'aprova la refosa en un Text ˙nic dels preceptes de determinats textos legals vigents a Catalunya en matËria de funciÛ p˙blica, que hagin prestat els seus serveis a l'AdministraciÛ de la Generalitat de Catalunya durant l'any 2003.

b)†En el cas de defunciÛ de la persona funcion‡ria o interina, els familiars i assimilats del personal inclÚs en l'apartat anterior, sempre que en el moment de la seva mort complÌs els requisits que estableix la base general 7.1 i els corresponents de l'ajut demanat. La persona benefici‡ria s'establir‡ tenint en compte l'ordre excloent que es determina a continuaciÛ:

Primer: el cÚnjuge vidu o vÌdua o parella de fet supervivent, o representant legal dels orfes menors de 18 anys i, en els casos de separaciÛ legal, divorci o declaraciÛ de nul∑litat del matrimoni, el cÚnjuge separat o l'excÚnjuge, si no ha contret posteriors n˙pcies i si, per sentËncia judicial ferma, tÈ atribuÔda la tutela dels fills menors o incapacitats, o s'ha condemnat el causant al pagament de pensiÛ aliment‡ria.

Segon: fills o filles del funcionari o interÌ.

Tercer: altres parents i assimilats que convisquin amb el causant i a c‡rrec seu.

En cas de manca de beneficiaris convivents amb el causant, s'entendr‡ que viuen a c‡rrec seu els que percebin ingressos inferiors al doble del salari mÌnim interprofessional.

En cas de concurrËncia de beneficiaris del mateix grau de parentiu, es distribuir‡ l'ajut en parts iguals; si concorren parents de grau diferent, es preferir‡ el mÈs prÚxim al mÈs remot.

6.2††Queden expressament exclosos d'aquesta ResoluciÛ el personal laboral, el personal funcionari docent, el personal estatutari d'institucions sanit‡ries, el personal eventual, els mossos d'esquadra i els aspirants a mossos d'esquadra, el personal de les universitats i el personal de l'AdministraciÛ de JustÌcia (cossos d'agents, auxiliars i oficials).

.7††Requisits generals

7.1††Per tenir dret als ajuts esmentats s'han de complir els requisits generals seg¸ents:

a)†Haver estat en situaciÛ de servei actiu, segons el que estableix l'article 85 del Decret legislatiu, 1/1997, de 31 d'octubre, durant l'any 2003.

TambÈ tenen dret als ajuts objecte de la convocatÚria els funcionaris o interins que es trobin en situaciÛ d'incapacitat temporal i en excedËncia volunt‡ria per tenir cura de familiar (per tenir cura d'un fill o filla i per tenir cura d'un familiar incapacitat fins al segon grau). El temps que es romangui en aquesta situaciÛ es considerar‡ temps de serveis prestats als efectes del que disposa la base 5.2 d'aquesta convocatÚria.

b)†No haver percebut cap prestaciÛ que sigui incompatible amb les diferents modalitats d'ajut, segons estableix la base general 15.

c)†Altres requisits que puguin ser determinats en les bases especÌfiques de cada modalitat d'ajut.

7.2††En el cas que hi hagi mÈs d'un membre de la unitat familiar treballant al servei de la Generalitat de Catalunya, nomÈs un d'ells podr‡ demanar l'ajut per a un mateix supÚsit de fet i causant.

No obstant aixÚ, en els procediments de concessiÛ d'ajuts en els quals el pare i la mare del causant treballin al servei de la Generalitat de Catalunya i que sense formar part de la mateixa unitat familiar ambdÛs demanin l'ajut per a una mateixa modalitat i causant .fill o filla., tindr‡ dret a l'ajut aquell que acrediti, mitjanÁant la documentaciÛ oportuna, la guarda i custÚdia quan el fill sigui menor d'edat o la convivËncia en el cas que aquest sigui major de 18 anys.

7.3††Constitueix la unitat familiar, als efectes d'aquestes bases, el funcionari o interÌ, el seu cÚnjuge o parella de fet i els fills, filles o altres familiars que conviuen a la mateixa llar i que depenen legalment i econÚmicament de la persona funcion‡ria i/o interina. A aquestefecte, si escau, es requerir‡ l'aportaciÛ del certificat de convivËncia.

7.4††Es presentar‡ una sol∑licitud diferent per cada ajut i causant, i no se'n podr‡ sol∑licitar mÈs d'un pel mateix supÚsit de fet i causant.

7.5††El personal funcionari que tingui la condiciÛ de mutualista, sotmËs al rËgim de MUFACE, queda exclÚs de l'‡mbit d'aplicaciÛ de les modalitats d'ajuts seg¸ents:

Ajut per defunciÛ.

Premi per jubilaciÛ, excepte aquells que s'hagi jubilat volunt‡riament.

Pel que fa a l'ajut odontolÚgic, l'ajut per...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR