ORDRE ECF/432/2002, de 28 de novembre, per la qual es modifiquen els convenis de col-laboració per a la constitució de fons d'inversió sota la denominació Fonstresor Catalunya previstos a l'Ordre de 25 de novembre de 1998, per tal d'incloure en la cartera d'aquests fons els valors, avalats per la Generalitat de Catalunya, emesos per fons de...

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament D'Economia i Finances
Rango de LeyOrdre

ORDRE ECF/432/2002, de 28 de novembre, per la qual es modifiquen els convenis de col-laboració per a la constitució de fons d'inversió sota la denominació Fonstresor Catalunya previstos a l'Ordre de 25 de novembre de 1998, per tal d'incloure en la cartera d'aquests fons els valors, avalats per la Generalitat de Catalunya, emesos per fons de titulització.

L'Ordre de 25 de novembre de 1998 (DOGC núm. 2782, de 9.12.1998) va donar publicitat als convenis de col·laboració per a la constitució de fons d'inversió sota la denominació Fonstresor Catalunya, com a instruments d'inversió col·lectiva especialitzats en el deute públic de la Generalitat de Catalunya, i s'establien els requisits i les condicions a complir per les entitats participants.

En l'esmentada Ordre s'establien dos tipus de Fonstresor Catalunya: els FIM de renda fixa i els FIM de renda fixa mixt. En la primera modalitat, amb excepció dels actius destinats a la cobertura del coeficient de liquiditat, els recursos del fons s'han d'invertir íntegrament en deute públic, en qualsevol de les seves modalitats, assolint en tot moment un percentatge no inferior al 95% de la mitjana mensual dels saldos diaris del seu actiu total. En la segona modalitat, aquest percentatge passa a ser del 85%, i permet que el 15% restant es pugui invertir en valors de renda variable.

Al final de l'esmentada Ordre figuraven com a annexos els dos convenis de col·laboració, un per a cada modalitat de fons, que les entitats interessades havien de subscriure per dur a terme la comercialització dels corresponents fons.

En aquests moments, i d'acord amb l'article 34.11 de la Llei 20/2001, de 28 de desembre, de pressupostos de la Generalitat de Catalunya per al 2002, està previst avalar unes emissions de bons de fons de titulització que derivarien dels crèdits atorgats per determinades entitats financeres a petites i mitjanes empreses i corporacions locals catalanes.

En aquesta línia s'ha considerat oportú permetre que els Fonstresor Catalunya puguin incloure en la seva cartera d'actius els bons emesos per fons de titulització que gaudeixin de l'aval atorgat per la Generalitat, amb la doble finalitat d'augmentar l'atractiu d'aquests valors en el moment de la seva col·locació i d'obrir el ventall d'actius que són susceptibles d'incorporar-se en la cartera dels fons d'inversió Fonstresor Catalunya.

Així, es fa necessari procedir a una modificació dels convenis de col·laboració amb les societats gestores d'institucions d'inversió col·lectiva interessades que permeti incrementar els actius que es consideren aptes per integrar la cartera dels Fonstresor Catalunya.

Per tot l'exposat,

Ordeno:

Article 1

Les entitats gestores d'institucions d'inversió col·lectiva que vulguin constituir els fons d'inversió denominats Fonstresor Catalunya previstos en l'Ordre de 25 de novembre de 1998, hauran de signar els convenis de col·laboració previstos en els annexos 1 i 2 de la present Ordre.

Article 2

Es faculta les entitats gestores que van signar, en el seu moment, els convenis de col·laboració previstos en l'Ordre de 25 de novembre de 1998 per modificar les carteres de Fonstresor Catalunya en els termes previstos en els annexos de la present Ordre.

Aquestes entitats gestores signants que es vulguin acollir a aquesta possibilitat hauran de comunicar-ho prèviament al Departament d'Economia i Finances. Aquesta comunicació comportarà l'acceptació de la modificació dels convenis subscrits en el seu moment en els nous termes donats per la present Ordre.

Barcelona, 28 de novembre de 2002

Francesc Homs i Ferret

Conseller d'Economia i Finances

Annex 1

Conveni de col·laboració sobre fons d'inversió mobiliària (FIM renda fixa) especialitzats en deute públic de la Generalitat de Catalunya

Atès que la Generalitat de Catalunya, com a emissor institucional, té en el mercat domèstic diversos programes d'emissions, tant a llarg termini com a curt termini que, amb la resta d'emissions singulars que en cada moment puguin ser vigents, configuren un conjunt de valors que, sense perjudici de la seva fungibilitat, és suficientment atractiu per permetre constituir fons d'inversió que tinguin la meitat del seu patrimoni, com a mínim, invertit en aquesta classe de valors;

Per tot el que s'ha exposat, i tota vegada que resulta convenient denominar aquests fons amb un nom i marca comuna que els identifiqui sota la nomenclatura de Fonstresor Catalunya amb la finalitat de donar una imatge en el mercat que els identifiqui, i per això, cal establir la cessió d'ús de la marca i la col·laboració entre la Generalitat i les societats gestores d'institucions d'inversió col·lectiva que utilitzin dita denominació en els fons d'inversió especialitzats en valors de la Generalitat, en les condicions i els termes que la legislació permet,

Reunits

D'una part l'Honorable (nom), conseller d'Economia i Finances, en nom de la Generalitat de Catalunya, i d'altra (nom), en nom i representació de (entitat), Societat Gestora d'Institucions d'Inversió Col·lectiva (d'ara en endavant la Societat Gestora) segons poder exhibit;

Reconeixent-se ambdues parts capacitat per a l'atorgament del present Conveni...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR