DECRET 3/1997, de 7 de gener, pel qual s'aprova el Reglament de funcionament del Consell Audiovisual de Catalunya. (Correcció d'errada en el DOGC núm. 2313, pàg. 580, de 21.1.1997).

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament de la Presidencia
Rango de LeyDecret

NOTA. En aquest text s'han introduït les correccions d'errada publicades en el DOGC.

La Llei 8/1996, de 5 de juliol, de regulació de la programació audiovisual distribuïda per cable, creà el Consell Audiovisual de Catalunya i va determinar la seva composició i funcions com a òrgan assessor i consultiu del Govern de la Generalitat de Catalunya en qüestions audiovisuals, de radiodifusió i de televisió. En aquest sentit, resultava palesa la necessitat de disposar d'unes normes que determinessin l'organització interna i el funcionament d'aquest Consell.

Per això, en ús de la facultat conferida per la disposició final de la Llei 8/1996, de 5 de juliol, a proposta del conseller de la Presidència, d'acord amb el dictamen de la Comissió Jurídica Assessora i de conformitat amb el Govern,

Decreto:

Article únic

S'aprova el Reglament d'organització i funcionament del Consell Audiovisual de Catalunya, el qual es publica com a annex d'aquest Decret.

Disposició addicional

El Consell Audiovisual de Catalunya es constituirà en el termini màxim de dos mesos a comptar des de la publicació d'aquest Decret.

Disposicions finals

Primera S'autoritza el conseller del Departament de la Presidència per a l'execució i l'aplicació d'aquest Decret.

Segona Aquest Decret entrarà en vigor l'endemà de la seva publicació al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya.

Barcelona, 7 de gener de 1997

Jordi Pujol President de la Generalitat de Catalunya

Xavier Trias i Vidal de Llobatera Conseller de la Presidència

REGLAMENT d'organització i funcionament del Consell Audiovisual de Catalunya

Article 1

Objecte El Consell Audiovisual de Catalunya s'organitza i exerceix les seves funcions en la forma prevista en les normes d'aquest Reglament.

Article 2

Règim jurídic El Consell Audiovisual de Catalunya es regeix per la Llei 8/1996, de 5 de juliol, de regulació de la programació audiovisual distribuïda per cable, pels preceptes relatius als òrgans consultius de la Generalitat i per la normativa vigent sobre els òrgans col·legiats de l'Administració.

Article 3

Adscripció Aquest òrgan s'adscriu al Departament de la Presidència, si bé en l'exercici de les seves atribucions actua amb autonomia orgànica i funcional i gaudeix d'independència respecte dels òrgans legislatius.

Article 4

Funcions 4.1 D'acord amb el que disposa l'article 12 de la Llei 8/1996, de 5 de juliol, de regulació de la programació audiovisual distribuïda per cable, són funcions del Consell Audiovisual de Catalunya l'assessorament al Govern de la Generalitat en matèria de radiodifusió i d'audiovisual, la vigilància i el control dels continguts dels mitjans audiovisuals, la comunicació amb la societat i el suport del procés de normalització lingüística. 4.2 En l'àmbit de les funcions d'assessorament i consultives, el Consell Audiovisual de Catalunya haurà de:

  1. Assessorar al Govern de la Generalitat en matèries relacionades amb la legislació i la regulació del sistema audiovisual i de radiodifusió. Aquest assessorament adoptarà la forma d'informe. Els informes podran emetre's d'ofici o a instància del Govern. Quan l'informe s'hagi d'incorporar a la tramitació d'una norma, s'haurà d'emetre en el termini previst en el paràgraf següent.

  2. Informar, amb caràcter preceptiu no vinculant, sobre projectes de llei relacionats amb la matèria de radiodifusió i televisió. A aquest efecte, el...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR