DECRET 277/2003, de 4 de novembre, de funcionament i competència del Registre administratiu d'empreses d'inserció de Catalunya.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament de la Presidencia
Rango de LeyDecret

DECRET 277/2003, de 4 de novembre, de funcionament i competËncia del Registre administratiu d'empreses d'inserciÛ de Catalunya.

La Llei 27/2002, de 20 de desembre, sobre mesures legislatives per regular les empreses d'inserciÛ sociolaboral (DOGC n˙m. 3793, de 3.1.2003) ha permËs que aquestes empreses disposin, per primer cop en el nostre ordenament jurÌdic, d'un marc legal que possibiliti el seu desenvolupament i total consolidaciÛ. La seva disposiciÛ final estableix que el Govern ha d'aprovar en el termini de sis mesos, a comptar des de la data de publicaciÛ de la mateixa Llei, el Reglament de funcionament i competËncia del Registre administratiu d'empreses d'inserciÛ de Catalunya. En compliment d'aquest mandat i en desplegament del CapÌtol II de la Llei 27/2002, de 20 de desembre, que porta per tÌtol "Registre administratiu d'empreses d'inserciÛ de Catalunya", es dicta aquesta disposiciÛ que desplega, de forma concreta i detallada, el capÌtol II esmentat.

D'altra banda, la disposiciÛ addicional primera d'aquest Decret reconeix, amb una temporalitat d'un any, la possibilitat de gaudir de les mateixes ajudes o programes de foment que es puguin destinar a les empreses d'inserciÛ, a les fundacions i associacions que portin a terme qualsevol activitat econÚmica de producciÛ de bÈns o de prestaciÛ de serveis, l'objecte social de les quals tingui com a finalitat primordial la integraciÛ sociolaboral de persones en situaciÛ o greu risc d'exclusiÛ social, i compleixin la resta de requisits que estableix l'article 4 de la Llei 27/2002 per ser qualificades com a empreses d'inserciÛ, llevat d'aquell referent a la seva forma jurÌdica. TambÈ preveu l'aplicaciÛ de cl‡usules de preferËncia en l'adjudicaciÛ dels contractes administratius convocats per l'AdministraciÛ de la Generalitat i els ens que en depenguin a favor d'aquestes entitats, en els termes que preveu l'apartat 2 de la DisposiciÛ addicional vuitena del Text refÛs de la Llei de contractes de les administracions p˙bliques.

Vist el que estableix l'article 61 de la Llei 13/1989, de 14 de desembre, d'organitzaciÛ, procediment i rËgim jurÌdic de l'AdministraciÛ de la Generalitat de Catalunya, amb el dictamen del Consell de Treball, EconÚmic i Social de Catalunya, d'acord amb el dictamen de la ComissiÛ JurÌdica Assessora, a proposta del conseller de Treball, Ind˙stria, ComerÁ i Turisme i d'acord amb el Govern,

Decreto:

Article ˙nic

S'aprova el Reglament de funcionament i competËncia del Registre administratiu d'empreses d'inserciÛ de Catalunya, el qual figura com a annex d'aquest Decret.

Disposicions addicionals

Primera

Les fundacions i associacions que, en el moment de l'entrada en vigor d'aquest Decret, portin a terme qualsevol activitat econÚmica de producciÛ de bÈns o de prestaciÛ de serveis, l'objecte social de les quals tingui com a finalitat primordial la integraciÛ sociolaboral de persones en situaciÛ o greu risc d'exclusiÛ social, i compleixin la resta de requisits que estableix l'article 4 de la Llei 27/2002, de 20 de desembre, sobre mesures legislatives per a regular les empreses d'inserciÛ sociolaboral, podran accedir, durant l'any posterior a l'entrada en vigor d'aquest Decret, a les mesures de foment i programes subvencionables destinats a les empreses qualificades com a empreses d'inserciÛ, sens perjudici que, en complir tots els requisits exigits per la legislaciÛ vigent, puguin, en qualsevol moment, ser qualificades i inscrites al Registre administratiu d'empreses d'inserciÛ.

En tot cas, les fundacions i associacions esmentades en el par‡graf anterior poden tenir preferËncia en l'adjudicaciÛ dels contractes administratius convocats per l'AdministraciÛ de la Generalitat i els ens que en depenguin, en els termes que estableix l'apartat 2 de la disposiciÛ addicional vuitena del Reial decret legislatiu 2/2000, del 16 de juny, pel qual s'aprova el Text refÛs de la Llei de contractes de les administracions p˙bliques.

Segona

El Govern de la Generalitat garantir‡, en el termini mÈs breu possible de temps, la incorporaciÛ de les noves tËcniques electrÚniques, telem‡tiques i inform‡tiques en el funcionament del Registre administratiu d'empreses d'inserciÛ de Catalunya.

DisposiciÛ transitÚria

Mentre no es desplegui tota l'estructura del Servei d'OcupaciÛ de Catalunya, el Registre Administratiu d'Empreses d'InserciÛ de Catalunya resta adscrit a la SecciÛ Operativa de la Renda MÌnima d'InserciÛ de la SubdirecciÛ General d'Economia Social i Cooperatives de la DirecciÛ General d'Economia Social, Cooperatives i Autoempresa, i correspon a la persona titular d'aquesta direcciÛ general, la resoluciÛ de qualificaciÛ i inscripciÛ de l'entitat i de la resta d'actes subjectes a inscripciÛ al Registre esmentat.

DisposiciÛ final

Aquest Decret entrar‡ en vigor l'endem‡ de la seva publicaciÛ al DOGC.

Barcelona, 4 de novembre de 2003

Jordi Pujol

President de la Generalitat de Catalunya

Antoni Fern‡ndez TeixidÛ

Conseller de Treball, Ind˙stria,

ComerÁ i Turisme

Annex

Reglament de funcionament i competËncia del Registre administratiu d'empreses d'inserciÛ de Catalunya

CapÌtol 1

Del Registre administratiu d'empreses d'inserciÛ de Catalunya

Article 1

OrganitzaciÛ

El Registre administratiu d'empreses d'inserciÛ de Catalunya funciona de manera unificada, adscrit a la unitat administrativa que tingui assignades les funcions relatives a l'execuciÛ de les accions per a la inserciÛ laboral de les persones acollides a la renda mÌnima d'inserciÛ i d'altres col∑lectius en situaciÛ o greu risc d'exclusiÛ social.

Article 2

Funcions

2.1††El Registre administratiu d'empreses d'inserciÛ de Catalunya Ès p˙blic i exercir‡, com a funciÛ principal, la qualificaciÛ, inscripciÛ i certificaciÛ d'actes, quan aixÌ ho requereixi la legislaciÛ, referent a aquelles societats mercantils, laborals o cooperatives que siguin qualificades com a empreses d'inserciÛ.

2.2††Les certificacions del contingut dels llibres d'inscripciÛ nomÈs podran basar-se en q¸estions relacionades amb la qualificaciÛ com a empresa d'inserciÛ.

Article 3

Efectes de la inscripciÛ registral

3.1††La inscripciÛ registral no tÈ efectes constitutius, i no confereix mÈs drets que la const‡ncia dels actes i dades dels quals porta causa. La inscripciÛ registral produeix efectes de publicitat de les dades consignades.

3.2††La qualificaciÛ i la inscripciÛ de l'empresa d'inserciÛ Ès condiciÛ prËvia per poder accedir a les mesures de foment que preveu l'article 14 de la Llei 27/2002, de 20 de desembre.

Article 4

Llibres del Registre

En el Registre administratiu d'empreses d'inserciÛ de Catalunya, es dur‡ un llibre d'inscripciÛ d'empreses d'inserciÛ i un llibre de dades d'activitat social i econÚmica de les empreses d'inserciÛ, i quants llibres i quaderns auxiliars es considerin convenients per a l'adequada gestiÛ del...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR