DECRET 123/1989, de 8 de maig, d'aprovació de l'establiment de la prestació dels serveis funeraris en règim de monopoli al municipi de Palamós (Baix Empordà).

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament de Governació i Relacions Institucionals
Rango de LeyDecret

L'Ajuntament de Palamós, en sessió de 13 de setembre de 1988, va acordar, per unanimitat dels membres assistents, iniciar l'expedient per a l'adjudicació efectiva, en règim de monopoli, dels serveis funeraris, en tenir aquests consideració d'essencials i ser objecte de reserva legal a favor dels ajuntaments per l'article 86.3 de la Llei 7/1985, de bases de règim local, de 2 d'abril; i va acordar designar la comissió encarregada de l'estudi de la memòria i de l'adjudicació dels serveis esmentats.

L'Ajuntament en Ple, en data 5 d'octubre de 1988, va aprovar inicialment la memòria respecte als aspectes socials, tècnics i econòmics i que es publiqués aquest acord, la qual cosa es va fer al Butlletí Oficial de la província de Girona de 18 d'octubre de 1988 i al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya de 26 d'octubre de 1988.

En sessió plenària d'11 d'octubre de 1988, es va acordar aprovar el plec de condicions econòmico-administratives que hauran de regir la concessió per concurs dels serveis funeraris en el terme municipal de Palamós; i, en sessió de 14 de març de 1989, es va aprovar definitivament, per unanimitat de tots els membres presents, la memòria esmentada i l'expedient sobre l'exercici dels serveis funeraris reservats als ens locals segons l'article 86.3 de l'esmentada Llei 7/1985, de 2 d'abril.

Els articles 227 de la Llei 8/1987, de 15 d'abril, municipal i de règim local de Catalunya, i 86.1 de la Llei 7/1985, de 2 d'abril, disposen que els ens locals podran exercir activitats econòmiques d'acord amb l'article 128.2 de la Constitució.

L'article 86.3 de l'esmentada Llei 7/1985, de 2 d'abril, declara la reserva de l'exercici dels serveis funeraris a favor de les entitats locals, els quals podran prestar-se en règim de monopoli, d'acord amb el que preveu l'article 229.1 de l'esmentada Llei 8/1987.

Per tant, a proposta del Conseller de Governació i d'acord amb el Consell Executiu, Decreto:

Article únic

S'aprova l'establiment al municipi de Palamós (Baix Empordà) de la prestació dels serveis funeraris en règim de monopoli, adoptant la concessió administrativa com a modalitat gestora del servei, modalitat que es tramitarà d'acord amb el que estableixen els articles 241 i 242 de la Llei 8/1987, de 15 d'abril, municipal i de règim local de Catalunya, i les normes de contractació vigents. Disposició final

Aquest Decret entrarà en vigor l'endemà de la seva publicació al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR