ORDRE TRE/51/2002, de 26 de febrer, per la qual es garanteix el servei essencial de captació i distribució d'aigua que efectua l'empresa SOGESUR al municipi de Sant Vicenç del Horts.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament de Treball
Rango de LeyOrdre

ORDRE

TRE/51/2002, de 26 de febrer, per la qual es garanteix el servei essencial de captació i distribució d'aigua que efectua l'empresa SOGESUR al municipi de Sant Vicenç del Horts.

Vista la convocatòria de vaga dels treballadors de l'empresa SOGESUR en el centre de treball de Sant Vicenç dels Horts el dies 28 de febrer, i 7, 14, 21 i 28 de març de 2002.

El servei de captació i distribució d'aigua a la població de Sant Vicenç del Horts cal considerar-lo com un servei essencial per a la comunitat que no pot veure's greument afectat per l'exercici del legítim dret de vaga dels treballadors de l'empresa SOGESUR, encarregada del servei, perquè aquest és de caràcter essencial per als interessos generals de la comunitat.

Atès que és necessari compatibilitzar el legítim dret de vaga amb el manteniment dels serveis essencials per tal de garantir els drets constitucionals, tal com assenyalen els articles 28 i 37 de la Constitució espanyola.

Atès que la vaga es portarà a terme els dies 28 de febrer, i 7, 14, 21 i 28 de març de 2002, afecta a tot el personal de l'esmentada empresa, i que s'ha de garantir el servei de captació i distribució d'aigua amb les degudes condicions de qualitat i de seguretat a una població d'aproximadament 25.000 habitants, per la qual cosa és procedent que l'autoritat governativa dicti els mínims necessaris per tal de mantenir els serveis essencials i que aquests siguin adequats i proporcionals sense menysprear el legítim dret de vaga.

Davant el fet que les parts en conflicte han arribat a un acord sobre els serveis mínims a cobrir, tal com consta en l'Acta de 25 de febrer de 2002. La facultat de dictar les ordres de serveis mínims i, per tant, de restringir el dret de vaga és una facultat d'autoritat que sols pot dictar l'autoritat governativa competent, però, en aquest cas, valorant la proposta positiva de les parts de l'acord, l'acull en considerar-la suficientment per regular els serveis mínims en la situació de vaga actual.

S'ha demanat informe a l'Agència Catalana de l'Aigua del Departament de Medi Ambient i a l'Ajuntament de Sant Vicenç del Horts.

Atès el que disposen els articles 28.2 de la Constitució espanyola, 11.2 de l'Estatut d'autonomia de Catalunya, 10.2 del Reial decret llei 17/1977, de 4 de març, i el Decret 120/1995, de 24 de març, de la Generalitat de Catalunya, i les sentències del Tribunal Constitucional 11, 26 i 33/1981; sentències de 24 d'abril i 5 de...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR