ORDRE de 5 de juny de 1990, per la qual es garanteix el servei essencial de neteja als centres d'ensenyament i dependències municipals de l'Ajuntament de Reus que presta l'empresa Serveis Marín, SA.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament de la Presidencia
Rango de LeyOrdre

El servei de neteja als centres d'ensenyament i dependències municipals no pot veure's greument afectat per l'exercici del legítim dret de vaga dels treballadors de l'empresa Serveis Marín, SA, ja que això comportaria un risc per a la salut de la comunitat escolar, dret que és el primer entre els fonamentals de la persona i, per tant, prioritari respecte al dret de vaga.

Atès que si no s'efectua el servei de neteja tant de cuines i menjadors com de les instal·lacions higiènico-sanitàries (lavabos, wàters i dutxes) dels centres d'ensenyaments, i de les dependències municipals de l'Ajuntament de Reus, quedaria greument frustrat un dels drets fonamentals que la Constitució proclama, concretament el dret a la salut, ja que la manca de neteja dels serveis esmentats comporta una acumulació de residus putrescibles que, a part de produir males olors, són el suport per a massives multiplicacions microbianes que, en atraure la presència d'insectes, fa que es multipliqui el risc per a la salut, en especial de la comunitat escolar, en ser els insectes vectors de transmissió de malalties.

El procés de degradació i putrefacció dels residus depèn fonamentalment de tres factors: La presència de microorganismes. Naturalesa i composició dels residus. Els factors ambientals que bàsicament són dos, la temperatura i l'aireació.

Tots aquests factors concorren en el present supòsit, especialment la temperatura, atès l'estació climatològica en què som.

És clara, doncs, la necessitat de prendre les mesures imprescindibles per tal d'assegurar el funcionament dels serveis esmentats, mesures capaces de conjuminar aquests interessos generals amb els drets individuals dels treballadors en vaga.

Davant el fet que les parts en conflicte no han arribat a un acord sobre els serveis mínims a cobrir, i amb la finalitat que les mesures esmentades siguin les més adequades per conjuminar l'interès públic amb els drets dels treballadors en vaga, han estat escoltades les parts i s'ha sol·licitat informe tècnic, a l'Institut Català de la Salut, informe que s'ha incorporat a l'expedient.

Atès el que disposen l'article 10.2 del Reial Decret-llei 17/1977, de 4 de març, l'article 11.2 de l'Estatut d'autonomia de Catalunya, les sentències del Tribunal Constitucional de 8 d'abril, 17 de juliol i de 5 de novembre de 1981, i de 24 d'abril i de 4 de maig de 1986, i el Decret 197/1985, de 15 de juliol, del Govern de la Generalitat...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR