ORDRE TRI/487/2006, de 18 d'octubre, per garantir la informació i la protecció dels drets dels consumidors i usuaris en el procés d'implantació de la televisió digital terrestre (TDT).

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartamento de Agricultura, Ganadería y Pesca
Rango de LeyOrdre

ORDRE

TRI/487/2006, de 18 d'octubre, per garantir la informació i la protecció dels drets dels consumidors i usuaris en el procés d'implantació de la televisió digital terrestre (TDT).

El Decret 290/1995, de 28 de setembre, pel qual es regulen determinades activitats de prestació de serveis a domicili, recull les obligacions de caràcter informatiu i documental dels prestadors de serveis que es porten a terme en el domicili del consumidor.

Amb el transcurs del temps han aparegut nous serveis que es presten al domicili de la persona consumidora que no s'ajusten plenament als requisits i obligacions establerts a la norma del 1995. La implantació de la televisió digital terrestre constitueix un exemple.

Atès que aquesta nova tecnologia substituirà la televisió analògica abans d'abril de 2010, i que la seva recepció, a més de l'existència de cobertura en el territori geogràfic requereix, d'una banda, l'adequació del sistema col·lectiu de recepció de televisió i, d'altra banda, l'adquisició d'un receptor TDT, o d'un televisor preparat per rebre aquesta tecnologia es convenient per a la defensa dels drets de les persones consumidores i usuàries dictar una norma que complementi el Decret 290/1995.

D'altra banda, l'article 8 de la Llei 3/1993, de 5 de març, de l'estatut del consumidor, disposa que la promoció de béns, productes i serveis destinats a les persones consumidores i usuàries ha de ser concebuda i duta a terme de manera que no pugui enganyar o induir a engany sobre les seves característiques o condicions. Es considera que, en l'actual moment de transició de sistemes la persona que adquireix un televisor nou ha de ser informat de si aquest aparell li servirà per rebre la TDT o haurà d'adquirir també un receptor independent.

En conseqüència es pretén regular d'una banda, la prestació del servei d'adequació, i d'altra banda, la informació a donar a les persones consumidores i usuàries quan se'ls hi ofereixen receptors TDT o televisors nous.

Per tant, de conformitat amb les atribucions que em confereix la disposició final quarta de la Llei 3/1993, de 5 de març, de l'estatut del consumidor, a proposta del director de l'Agència Catalana del Consum, fent ús de les facultats que tinc conferides, vist el dictamen de la Comissió Jurídica Assessora,

Ordeno:

Article 1

Objecte

Aquesta Ordre desenvolupa els drets de les persones consumidores i usuàries davant el...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR