ORDRE de 7 de febrer de 2001, per la qual, en el marc del Pla gencat form@tic, s'aproven les bases que han de regir els programes de màster d'aprofundiment i capacitació en tecnologies de la informació i de la comunicació i els ajuts per al finançament de les despeses derivades de l'elaboració del seu material didàctic i de suport, i es procedeix a la seva convocatòria.

SecciónDisposicions Generals
Rango de LeyOrdre

de 7 de febrer de 2001, per la qual, en el marc del Pla gencat form@tic, s’aproven les bases que han de regir els programes de màster d’aprofundiment i capacitació en tecnologies de la informació i de la comunicació i els ajuts per al finançament de les despeses derivades de l’elaboració del seu material didàctic i de suport, i es procedeix a la seva convocatòria.

La creixent demanda del mercat laboral de tècnics especialistes en les noves tecnologies de la informació i de la comunicació (TIC) i la necessitat d’incorporar aquestes noves tecnologies a tots els àmbits professionals per aconseguir el desenvolupament correcte d’aquestes professions en el nou context tecnològic, ha impulsat a la Generalitat de Catalunya a definir un programa d’actuacions diverses que s’integren en el Pla gencat form@tic.

En la seva fase de formació universitària, el Departament d’Universitats, Recerca i Societat de la Informació, en col·laboració amb les universitats catalanes i el sector empresarial, ha establert el "Pla per al desenvolupament de la formació universitària en l’àmbit de la informàtica i les telecomunicacions 2000-2003" amb la finalitat d’impulsar noves actuacions i, també, reorientar i aprofundir les actuacions ja en curs per augmentar el nombre de professionals en aquests sectors tecnològics.

Dins d’aquest marc, aquest Departament ha elaborat aquesta convocatòria per contribuir a impulsar l’oferta de programes de màster exigents i rigorosos, destinats a capacitar en noves tecnologies titulats universitaris de tot tipus. Alguns d’aquests programes s’adreçaran a titulats que ja disposen de coneixements que els poden servir de base, si bé requereixen especialització o actualització. Altres programes s’adreçaran a titulats la preparació prèvia dels quals els pot facilitar l’adquisició d’aquests nous coneixements d’una forma adient per a l’aplicació en el seu àmbit professional.

Tenint en compte aquesta situació, el Departament d’Universitats, Recerca i Societat de la Informació col·laborarà en el finançament de les despeses derivades de l’elaboració del material didàctic i de suport dels programes de màster, per a titulats universitaris que compleixin els requisits establerts en les bases d’aquesta convocatòria i establirà un procediment per a l’acreditació dels programes acollits a la convocatòria en els termes establerts en aquesta.

Per enguany, i atès el caràcter pilot de la primera anualitat d’aquesta convocatòria, se seleccionarà un nombre limitat de projectes formatius. En properes edicions d’aquesta convocatòria, aquest nombre serà ampliat.

Atès el que disposa el capítol IX del text refós de la Llei de finances públiques de Catalunya,

Ordeno:

Article 1

En el marc del Pla gencat form@tic, es regulen els programes de màster d’aprofundiment i capacitació en tecnologies de la informació i de la comunicació.

S’aproven les bases i s’obre convocatòria d’ajuts per al finançament de les despeses derivades de l’elaboració del material didàctic i de suport dels programes de màster d’aprofundiment i capacitació en tecnologies de la informació i de la comunicació.

Article 2

L’import global destinat a aquesta convocatòria és de 30.000.000 de pessetes (180.303,63 euros), dels quals 27.000.000 de pessetes (162.263,27 euros) seran a càrrec de les aplicacions pressupostàries 26.03.443.01, 26.03.471.01 i 26.03.480.01 del pressupost de la Generalitat de Catalunya per al 2001, i els 3.000.000 de pessetes (18.030,36 euros) restants aniran a càrrec de les aplicacions pressupostàries equivalents del pressupost per al 2002, d’acord amb l’Acord de Govern de 6 de febrer de 2001.

Disposició final

Contra aquesta Ordre, que exhaureix la via administrativa, els interessats poden interposar, en el termini d’un mes a comptar de l’endemà de la seva publicació al DOGC, recurs potestatiu de reposició davant el conseller d’Universitats, Recerca i Societat de la Informació, d’acord amb el que preveuen els articles 116 i 117 de la Llei 30/1992, de 26 de novembre, de règim jurídic de les administracions públiques i del procediment administratiu comú, modificada per la Llei 4/1999, de 14 de gener, o directament recurs contenciós administratiu davant la Sala Contenciosa Administrativa del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, en el termini de dos mesos a comptar de l’endemà de la seva publicació al DOGC, de conformitat amb l’article 46, en relació amb l’article 10, de la Llei 29/1998, de 13 de juliol, reguladora de la jurisdicció contenciosa administrativa.

Barcelona, 7 de febrer de 2001

Andreu Mas-Colell

Conseller d’Universitats, Recerca

i Societat de la Informació

Annex

Bases reguladores

—1 Objecte

L’objecte d’aquesta convocatòria és la concessió d’ajuts per al finançament de les despeses derivades de l’elaboració del material didàctic i de suport dels programes de màster d’aprofundiment i capacitació en tecnologies de la informació i de la comunicació, i l’establiment del procediment d’acreditació d’aquests.

Amb això es pretén contribuir a impulsar els programes formatius de màster que tenen com a objectiu subministrar els coneixements i les capacitats adients que permetin, de forma genèrica, a la majoria de titulats universitaris, conèixer i utilitzar els...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR