RESOLUCIÓ CLT/199/2011, de 18 de gener, per la qual es dóna publicitat a l'Acord del Consell d'Administració de l'Institut Català de les Indústries Culturals de 22 de desembre de 2010, pel qual s'aproven les bases que han de regir la concessió de subvencions per a la promoció del sector del teatre i del circ de caràcter professional a Catalunya.

SecciónDisposicions Generals
EmisorConsell Nacional de la Cultura i de les Arts
Rango de LeyResolució

RESOLUCIÓ

CLT/199/2011, de 18 de gener, per la qual es dóna publicitat a l'Acord del Consell d'Administració de l'Institut Català de les Indústries Culturals de 22 de desembre de 2010, pel qual s'aproven les bases que han de regir la concessió de subvencions per a la promoció del sector del teatre i del circ de caràcter professional a Catalunya.

Atès l'Acord del Consell d'Administració de l'Institut Català de les Indústries Culturals adoptat en la sessió de 22 de desembre de 2010, que va aprovar les bases que han de regir la concessió de subvencions per a la promoció del sector del teatre i del circ de caràcter professional a Catalunya,

Resolc:

—1 Que es publiqui íntegrament al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya l'Acord del Consell d'Administració de l'Institut Català de les Indústries Culturals de 22 de desembre de 2010, pel qual s'aproven les bases que han de regir la concessió de subvencions per a la promoció del sector del teatre i del circ de caràcter professional a Catalunya.

—2 Contra aquest Acord, que no exhaureix la via administrativa, es pot interposar recurs d'alçada davant la persona titular del Departament de Cultura en el termini d'un mes a comptar de la publicació al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya .

Barcelona, 18 de gener de 2011

Xavier Solà i Cabanas

President del Consell d'Administració

Acord

de 22 de desembre de 2010, del Consell d'Administració de l'Institut Català de les Indústries Culturals, pel qual s'aproven les bases que han de regir la concessió de subvencions per a la promoció del sector del teatre i del circ de caràcter professional a Catalunya.

Vistos els articles 87 i següents del Text refós de la Llei de finances públiques de Catalunya, aprovat mitjançant el Decret legislatiu 3/2002, de 24 de desembre, i els preceptes de caràcter bàsic de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions;

D'acord amb l'article 7.2.i) dels Estatuts de l'Institut Català de les Indústries Culturals, aprovats pel Decret 100/2001, de 3 d'abril, el Consell d'Administració acorda:

—1 Aprovar les bases que han de regir la concessió de subvencions per a la promoció del sector del teatre i del circ de caràcter professional a Catalunya, que consten en l'annex d'aquest Acord.

—2 Derogar les bases publicades mitjançant les resolucions següents:

  1. Resolució CMC/302/2008, de 29 de gener, per la qual es dóna publicitat a l'Acord del Consell d'Administració de l'Institut Català de les Indústries Culturals, pel qual s'aproven les bases que han de regir la concessió de subvencions per a la promoció del sector del teatre i del circ de caràcter professional a Catalunya (DOGC núm. 5068, de 12.2.2008).

  2. Resolució CMC/240/2009, de 2 de febrer, per la qual es dóna publicitat a l'Acord del Consell d'Administració de l'Institut Català de les Indústries Culturals de 17 de desembre de 2008, pel qual es modifiquen les bases que han de regir la concessió de subvencions per a la promoció del sector del teatre i del circ de caràcter professional a Catalunya (DOGC núm. 5318, de 13.2.2009).

    Annex

    Bases

    —1 Objecte i incompatibilitats

    1.1 L'objecte d'aquesta línia de subvencions és donar suport a iniciatives que contribueixin a la promoció del sector del teatre i del circ de caràcter professional a Catalunya, en les modalitats següents:

  3. Subvencions per a l'organització d'activitats en els sectors professionals del teatre i del circ. Dins d'aquesta modalitat s'inclouen els projectes que promoguin el consum cultural i la fidelització de públic de les arts escèniques i del circ.

    Queden excloses les propostes per a l'organització de cursos, concursos, les produccions d'arts escèniques, les programacions estables de sales de teatre (tant adreçades a públic familiar com d'adults) i les campanyes escolars.

  4. Subvencions per a l'adaptació a d'altres llengües d'espectacles estrenats en català.

    Aquesta modalitat de subvencions està destinada a afavorir la difusió i explotació fora del territori de parla catalana d'espectacles teatrals o de circ produïts originalment en català.

    1.2 Les actuacions s'han de portar a terme entre el primer dia hàbil del mes de setembre de l'any anterior al de la concessió de la subvenció i l'últim dia hàbil del mes d'agost de l'any de concessió de la subvenció.

    1.3 Aquestes subvencions són incompatibles amb altres ajuts per al mateix projecte de l'Institut Català de les Indústries Culturals, del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya i organismes dependents. També les produccions o coproduccions que obtinguin una subvenció de l'Institut Català de les Indústries Culturals, en virtut de la línia de subvencions mitjançant convenis triennals de col·laboració amb companyies i empreses de producció teatral i de circ i empreses gestores de sales de teatre amb producció pròpia, queden excloses de les subvencions previstes a la modalitat establerta a l'apartat 1.1.b).

    1.4 Aquestes subvencions són compatibles amb altres subvencions per igual concepte de la resta de la Generalitat de Catalunya i organismes dependents, així com d'altres administracions públiques i entitats públiques o privades, sense perjudici de l'establert a la base 15, i amb altres ingressos o recursos per a la mateixa finalitat.

    —2 Destinataris/àries

    2.1 Per a la modalitat d'organització d'activitats en els sectors professionals del teatre i del circ, poden optar a les subvencions:

  5. Les empreses privades de teatre o circ domiciliades a Catalunya o d'un estat membre de la Unió Europea o associat a l'Espai Econòmic Europeu amb establiment operatiu a Catalunya.

  6. Les entitats privades sense ànim de lucre domiciliades a Catalunya.

    2.2 Per a la modalitat d'adaptació a altres llengües d'espectacles estrenats en català, poden optar a les subvencions les empreses privades de teatre o circ que siguin companyies o empreses de producció, domiciliades a Catalunya o d'un estat membre de la Unió Europea o associat a l'Espai Econòmic Europeu amb establiment operatiu a Catalunya.

    2.3 Queden excloses les societats i entitats que el seu personal directiu percep remuneracions manifestament desproporcionades, segons el criteri motivat de l'òrgan concedent. S'entén per directiu o directiva la persona que duu a terme funcions executives i d'administració. S'entén que les retribucions són proporcionades quan es troben dins les mitjanes salarials del sector econòmic corresponent, tenint en compte les circumstàncies de la societat o entitat i de la persona perceptora de la remuneració.

    —3 Requisits i despesa subvencionable

    3.1 Per a la modalitat d'organització d'activitats en els sectors professionals del teatre i del circ, cal tenir una trajectòria mínima d'un any en la realització d'activitats adreçades als sectors professionals del teatre o del circ.

    3.2 Per a la modalitat d'adaptació a altres llengües d'espectacles estrenats en català, s'han de complir els requisits següents:

  7. Haver estrenat o haver tingut en explotació l'espectacle en català durant els dos anys anteriors al de la concessió de l'ajut o, el mateix any de la concessió sempre que sigui abans que finalitzi el període de presentació de sol·licituds.

  8. L'adaptació s'ha de realitzar durant el període establert a la base 1.2 i estrenar-se fora del territori de parla catalana, com a màxim el 31 d'agost de l'any següent al de la concessió de la subvenció.

  9. Preveure la realització d'un mínim de 10 representacions, de l'adaptació presentada, en un termini de 12 mesos des de la data de l'estrena o bé acreditar la presentació de l'espectacle en algun certamen que tingui les característiques de fira o de mercat en l'àmbit de les arts escèniques.

    3.3 En la modalitat d'adaptació a altres llengües d'espectacles estrenats en català, les despeses subvencionables són les següents:

  10. Retribucions dels i de les intèrprets i de la direcció artística durant el període d'assaig per a l'adaptació de l'obra per un termini màxim de quatre setmanes.

  11. Despeses de traducció de l'obra, si s'escau.

    —4 Quantia

    Les subvencions es concedeixen en funció de les disponibilitats pressupostàries i tenint en compte el pressupost o cost del projecte, la puntuació obtinguda d'acord amb els criteris de valoració establerts a la base 8, així com altres ajuts rebuts per al mateix projecte, si és el cas.

    —5 Documentació

    5.1 Les sol·licituds han d'anar acompanyades de la documentació següent:

    1. Documentació general:

    2. a) Documentació general comuna a totes les persones destinatàries:

  12. Còpia compulsada del document d'identitat personal, en cas de persones físiques, o del document d'identificació fiscal, en la...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR