DECRET 15/1990, de 9 de gener, sobre les comissions del Patrimoni Cultural del Departament de Cultura.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament de Cultura
Rango de LeyDecret

NOTA. En aquest text s'han introduït les modificacions que estableix el Decret 138/1994.

Les actuals composicions i funcions de les comissions del Consell del Patrimoni Cultural van ser establertes pel Decret 55/1987, de 20 de febrer; el seu remodelatge, mitjançant aquest Decret, pretén, d'una banda, simplificar l'estructura dels òrgans que coadjuven junt amb el Departament de Cultura en l'execució de les funcions de protecció del patrimoni històrico-artístic i, de l'altra, avançar en la desconcentració de l'execució d'aquestes funcions i ampliar les atribucions de les comissions territorials.

A proposta del conseller de Cultura i d'acord amb el Consell Executiu,

Decreto:

Article 1

Comissions territorials: definició i composició 1.1 Les comissions territorials del Patrimoni Cultural són òrgans col·legiats adscrits al Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, la competència dels quals s'estén sobre la demarcació dels serveis territorials corresponents del Departament de Cultura. 1.2 Les comissions territorials tenen la seva seu a cadascun dels serveis territorials del Departament de Cultura i tenen la composició següent:

  1. President, que és el director general del Patrimoni Cultural

  2. Vice-president primer, que és el subdirector general del Patrimoni Artístic.

  3. Vice-president segon, que és el coordinador territorial del Departament de Cultura.

  4. Vocals, que són: Un representant del Servei del Patrimoni Arquitectònic. Un representant del Servei d'Arqueologia. Dos representants del Departament de Política Territorial i Obres Públiques, un de proposat per la Direcció General d'Urbanisme i un per la Direcció General d'Arquitectura i Habitatge. Un representant del Departament de Governació. Un representant del Departament de Comerç, Consum i Turisme. Tres membres, de lliure designació per part del director general del Patrimoni Cultural d'entre persones de reconeguts mèrits en el camp del patrimoni cultural i que siguin prou representatives de les seves diverses branques: arquitectura, història de l'art i arqueologia.

  5. El secretari d'actes, amb veu i sense vot, nomenat pel president. 1.3 Els vice-presidents, per ordre de numeració, substitueixen el president en cas d'absència.

Article 2

Comissions territorials: funcions Les comissions territorials del Patrimoni Cultural tenen les funcions següents:

  1. Aprovar els projectes...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR