DECRET 25/1987, de 29 de gener, sobre la creació de la Comissió Interdepartamental de Promoció de la Dona.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament de la Presidencia
Rango de LeyDecret

La millora de la representació i la participació de la dona en els àmbits social, cultural, econòmic i polític, així com la promoció de la igualtat de dret i de fet i la no discriminació entre homes i dones, són qüestions que el Govern de la Generalitat considera que cal impulsar de forma prioritària. Es per això que, tenint present la naturalesa interdepartamental de les diverses accions adreçades a la promoció de la dona, es fa necessari crear un òrgan col·legiat que dugui a terme una actuació coordinada per tal de millorar l'eficàcia dels serveis i evitar duplicitats derivades de les activitats aïllades dels diferents Departaments de la Generalitat. En conseqüència, i d'acord amb el Consell Executiu,

Decreto:

Article 1

Es crea la Comissió Interdepartamental de Promoció de la Dona amb l'objectiu de promoure la igualtat de drets i la no discriminació entre els homes i les dones, i la participació equitativa de la dona en la vida social, cultural, econòmica i política.

Article 2

Corresponen a la Comissió Interdepartamental de Promo ció de la Dona les funcions següents:

  1. Coordinar les diverses accions i els projectes dels diferents Departaments de la Generalitat en l'exercici de les competències establertes en l'article 9.27 de l'Estatut d'Autonomia de Catalunya.

  2. Proposar al Consell Executiu les mesures normatives necessàries per tal de fonamentar la igualtat d'oportunitats i la no discriminació de la dona.

  3. Elaborar informes i formular recomanacions als Departaments de la Generalitat sobre matèries relatives a la promoció de la dona, i instar l'adopció de mesures concretes.

  4. Recopilar informació i documentació sobre la situació actual de la dona a Catalunya.

  5. Fomentar la prestació de serveis públics en favor de la dona i, especialment, d'aquelles que estan en situació d'especial necessitat.

  6. Potenciar accions per a la promoció professional i laboral de la dona i per a la seva participació en la vida pública.

  7. Vetllar pel compliment de la legislació aprovada així com dels tractats i els convenis internacionals i de les decisions adoptades per l'Organització de les Nacions Unides, per les Institucions Comunitàries Europees i per les del Consell d'Europa, en tot el que afecti la promoció de la dona.

Article 3

La Comissió Interdepartamental de Promoció de la Dona està integrada per: El President de la Generalitat, que podrà delegar la Presidència de la Comissió...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR