DECRET 31/1987, de 29 de gener, de reestructuració de la Direcció General de Relacions Laborals, del Departament de Treball.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament de Treball, Indústria, Comerç i Turisme
Rango de LeyDecret

El Decret 274/1980, de 28 de novembre (DOGC de 17 de desembre de 1980), a la vista de les transferències efectuades, reestructurà el Departament de Treball i, d'entre els seus òrgans, la Direcció General de Relacions Laborals, que quedà organitzada en dos serveis (Relacions Laborals i Servei General de l'Institut de Mediació, Arbitratge i Conciliació).

Posteriorment, en incrementar-se les transferències referents a aquesta matèria pel Decret núm. 473, de 14 de desembre de 1981 (DOGC de 13 de gener de 1982), es va crear el Servei de Seguretat i Higiene en el Treball dintre la Direcció General de Relacions Laborals i, en virtut de l'article 5 del Decret 562/1983, de 27 de desembre (DOGC de 25 de gener de 1984), el Servei General de l'Institut de Mediació, Arbitratge i Conciliació es va passar a denominar Servei de Mediació, Arbitratge i Conciliació.

Això no obstant i atenent el desenvolupament material del Departament de Treball, es fa imprescindible, al mateix temps que una unificació de la regulació orgànica de la Direcció General de Relacions Laborals, l'adequació dels seus òrgans a les noves necessitats, i per això és imprescindible efectuar una nova reestructuració de l'esmentat centre directiu que, guiada per criteris d'economia i d'eficàcia, d'acord amb els llocs de treball previstos en la plantilla i segons les previsions pressupostàries, faci més operatives les unitats que el componen.

Atesos els articles 80 i 81 de la Llei 3/1982, de 23 de març, de Règim Interior de la Generalitat de Catalunya, i a proposta del Conseller de Treball d'acord amb el Consell Executiu,

Decreto:

Article 1

La Direcció General de Relacions Laborals del Departament de Treball s'estructurarà en els Serveis següents: Servei de Relacions Laborals. Servei d'Higiene i Seguretat en el Treball. Servei de Mediació, Arbitratge i Conciliació.

Article 2

Correspon al Servei de Relacions Laborals el coneixement, la tramitació i la coordinació dels expedients relatius a les matèries laborals següents: relacions col·lectives, recursos, sancions i ordenació laboral. Igualment té encomanats els assumptes generals i la resta de funcions de la Direcció General de Relacions Laborals no atribuïdes específicament als altres Serveis, i les relacions amb els Tribunals en assumptes propis d'aquesta Direcció General.

Article 3

Per tal de complir amb les seves funcions, el Servei de Relacions Laborals...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR