DECRET 9/2003, de 8 de gener, de reestructuració de la Direcció General de Tributs.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament D'Economia i Finances
Rango de LeyDecret

DECRET 9/2003, de 8 de gener, de reestructuració de la Direcció General de Tributs.

Des del Decret 76/1987, de 20 de febrer, la Direcció General de Tributs, com a centre directiu, no ha estat objecte d'una reestructuració de caràcter significatiu.

Efectivament, el Decret 137/1989, de 19 de maig, de reestructuració de la Secretaria General del Departament d'Economia i Finances, va incloure una disposició final que modificava el Decret 76/1987 esmentat en relació, exclusivament, amb la supressió d'un òrgan -l'Oficina Executiva de Col-laboració, Coordinació i Enllaç- i a la modificació del Servei de Coordinació amb la Hisenda Estatal. D'altra banda, el Decret 116/1993, de 23 de març, de reestructuració de les inspeccions tributària i financera de l'Administració de la Generalitat de Catalunya, es va limitar a adaptar l'estructura de la Direcció General de Tributs als requeriments derivats de la creació de l'escala d'inspectors tributaris.

Finalment, el Decret 97/2000, de 6 de març, de reordenació de les delegacions territorials de l'aleshores Departament d'Economia, Finances i Planificació, va adscriure a la Direcció General de Tributs les quatre delegacions territorials anteriors, transformant-les en delegacions de tributs.

L'augment quantitatiu i qualitatiu produït en la gestió dels tributs, tant en els propis com en els cedits, així com la necessitat de tenir una organització adaptada a les noves tecnologies de la informació, han posat de manifest la necessitat de modernitzar i renovar les estructures organitzatives existents fins ara. Conjuntament amb aquestes necessitats, s'ha fet palès també en el curs dels darrers anys, i d'una manera remarcable, la necessitat d'establir mecanismes de coordinació dels diferents agents administratius que intervenen en el procediment tributari.

Per tant, atès el que estableix la Llei 13/1989, de 14 de desembre, d'organització, procediment i règim jurídic de l'Administració de la Generalitat de Catalunya, a proposta del conseller d'Economia i Finances i d'acord amb el Govern,

Decreto:

Capítol I

Funcions, estructura i organització de la Direcció General de Tributs

Article 1

Funcions

Correspon a la Direcció General de Tributs la direcció i la coordinació de les funcions de gestió, inspecció, comprovació de valors i revisió en via administrativa en relació amb els tributs propis de la Generalitat de Catalunya i amb els tributs cedits, en els termes establerts en l'Estatut d'autonomia i les disposicions legals vigents.

Article 2

Estructura

De la Direcció General de Tributs en depenen els òrgans i les àrees funcionals següents:

  1. Subdirecció General de Gestió Tributària.

  2. Subdirecció General de Valoracions.

  3. Inspecció Tributària.

  4. Servei Informàtic Tributari.

  5. Inspecció dels Serveis Tributaris.

  6. Àrea de Règim Jurídic Tributari.

  7. Àrea d'Estudis i Relacions Institucionals.

Article 3

Funcions de la Subdirecció General de Gestió Tributària

A la Subdirecció General de Gestió Tributària li corresponen les funcions següents:

  1. Dirigir en l'àmbit funcional i coordinar les delegacions de la Direcció General de Tributs i les oficines liquidadores en matèria de gestió tributària.

  2. Impulsar l'elaboració de propostes d'instruccions i circulars per a la unificació de criteris en l'àmbit de la gestió tributària.

  3. Col-laborar amb la Inspecció Tributària en la fixació de criteris comuns d'actuació.

  4. Col-laborar amb la Subdirecció General de Valoracions i altres òrgans en matèries que afectin la gestió dels tributs.

  5. Elaborar i analitzar els sistemes d'informació i estadística relatius al seguiment diari i regular dels resultats de la gestió i de la liquidació de drets.

  6. Estudiar, dissenyar i programar els sistemes i els procediments de gestió tributària, amb proposta de normes reguladores.

  7. Proposar a l'Àrea d'Estudis i Relacions Institucionals la creació de sistemes de divulgació tributària i d'informació i assistència als contribuents.

  8. Elaborar els plans d'actuació en l'àmbit de la gestió tributària.

  9. Coordinar les tasques inherents a la col-laboració en l'àmbit de la gestió tributària amb altres òrgans i ens de la Generalitat de Catalunya, així com amb altres administracions tributàries i, en particular, amb altres comunitats autònomes.

  10. Qualsevol altra que li encomani el director o directora general de Tributs, en l'àmbit de les seves competències.

Article 4

Funcions de la Subdirecció General de Valoracions

A la Subdirecció General de Valoracions li corresponen les funcions següents:

  1. Elaborar les instruccions de comprovació del valor dels béns immobles i drets sobre aquests.

  2. Assessorar les oficines gestores en l'aplicació de les instruccions de comprovació del valor dels béns immobles i la supervisió d'aquesta tasca.

  3. Establir els criteris de valoració de béns immobles i dels drets que recaiguin sobre aquests.

  4. Coordinar i supervisar les actuacions de valoració de les delegacions de la Direcció General de Tributs.

  5. Realitzar les actuacions de valoració que, per la seva especial complexitat o per les circumstàncies concurrents, siguin pertinents.

  6. Dirigir, impulsar i coordinar els estudis tècnics en matèria de valoració.

  7. Col-laborar amb la Inspecció Tributària en...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR