DECRET 6/2010, de 26 de gener, de reestructuració d'òrgans territorials de l'Administració de la Generalitat a Girona.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament de la Vicepresidencia
Rango de LeyDecret

DECRET

6/2010, de 26 de gener, de reestructuració d'òrgans territorials de l'Administració de la Generalitat a Girona.

La publicació del Decret 223/2004, de 9 de març, de reestructuració d'òrgans territorials de l'Administració de la Generalitat, posava de manifest la voluntat del Govern d'optimitzar al màxim l'estructura territorial de l'Administració de la Generalitat, de manera que es poguessin superar els límits departamentals, ja sigui a l'hora de donar suport material a les unitats administratives que actuen sobre el mateix territori o ja sigui facilitant l'exercici i l'abast de les funcions de coordinació o direcció per part de la representació territorial dels departaments.

Amb aquesta voluntat, el Govern va impulsar la construcció d'un nou edifici corporatiu a Girona que permetés acollir la major part de les unitats administratives amb presència al territori i que es convertís en l'espai de referència per al ciutadà en la seva relació amb l'Administració.

Amb la creació del Programa per a la posada en funcionament de l'edifici de l'Administració de la Generalitat a Girona (Acord GOV/154/2008, de 26 d'agost), es va dotar al projecte d'una direcció que havia de garantir l'adequada posada en funcionament de la instal·lació i proposar-ne l'organització interna.

Efectivament, la posada en funcionament del nou edifici ofereix la possibilitat d'abordar un model funcional i organitzatiu que superi els límits departamentals i que atengui a una visió corporativa i transversal en la prestació dels serveis públics, tant en la seva vessant interna com en la de la relació amb la ciutadania. La ubicació dels serveis territorials de l'Administració de la Generalitat a Girona en un únic espai comporta, d'una banda, el plantejament d'una gestió comuna de l'edifici i, per altra banda, la necessitat d'optimitzar actuacions i serveis fins ara desenvolupats per cada un dels diferents serveis territorials, amb la creació d'una Gerència que garanteixi la màxima eficàcia i eficiència en la gestió dels serveis comuns i en l'aprofitament de les economies d'escala. Esdevé també el context idoni per implantar un nou model de relació amb la ciutadania, amb l'oferta d'un servei integral que concentri tota l'atenció presencial fins ara dispersa des del punt de vista geogràfic i competencial.

La implantació d'aquest model en el nou edifici de Girona esdevé la primera experiència de posada en funcionament d'un equipament corporatiu en l'àmbit de l'Administració de la Generalitat de Catalunya. Des d'aquesta perspectiva, amb aquest Decret es planteja la creació d'un nou model estructural dissenyat en el marc de les polítiques de contenció de la despesa, però amb capacitat suficient per afrontar amb garanties l'impuls inicial d'aquesta nova realitat.

Aquest impuls inicial requerirà, per tant, un acurat seguiment de l'evolució del nou model, amb l'objectiu de poder realitzar les adequacions i correccions organitzatives possibles que puguin ser necessàries per a la consecució d'un servei públic de qualitat i de continuar fomentant la gestió comuna dels processos de l'administració territorial de Girona, sota criteris d'eficiència.

De conformitat amb el que s'ha exposat, atès el que estableix la Llei 13/2008, de la Presidència de la Generalitat i del Govern i la Llei 13/1989, de 14 de desembre, d'organització, procediment i règim jurídic de l'Administració de la Generalitat, a proposta dels titulars dels departaments de la Presidència, de la Vicepresidència, de Governació i Administracions Públiques i d'Economia i Finances, i d'acord amb el Govern,

Decreto:

Article 1

Gerència de Serveis Comuns de la Delegació Territorial del Govern a Girona

1.1. Es crea la Gerència de Serveis Comuns de la Delegació Territorial del Govern a Girona, sota la dependència de la persona titular d'aquesta i amb rang orgànic de subdirecció general.

1.2. Corresponen a aquesta Gerència de Serveis Comuns les funcions següents:

  1. Dirigir l'organització i el funcionament administratiu dels serveis comuns dels òrgans i organismes de l'Administració de la Generalitat a Girona ubicats a les seus corporatives, en coordinació amb els òrgans competents.

  2. Dirigir i coordinar la gestió documental dels serveis comuns dels òrgans i organismes de l'Administració de la Generalitat a Girona ubicats a les seus corporatives.

  3. Dirigir els recursos logístics d'ús comú als òrgans i organismes de l'Administració de la Generalitat a Girona ubicats a la seus corporatives.

  4. Formular la proposta de pressupost vinculada als serveis comuns que...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR