DECRET 54/1989, de 10 de març, de creació de la Gerència de Seguretat Viària, adscrita al Departament de Governació.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament de Governació i Relacions Institucionals
Rango de LeyDecret

La circulació de vehicles de motor per les vies públiques constitueix un factor molt important en la convivència entre les persones, com a conductors i com a vianants.

L'increment dels accidents de trànsit en els darrers anys a Catalunya, amb les seves conseqüències de morts, ferits i danys materials, és un fet social que el Govern de la Generalitat considera amb preocupació, per la qual cosa considera prioritari endegar, dins el seu àmbit d'atribucions, un conjunt de mesures encaminades a pal·liar i prevenir aquesta greu problemàtica.

En aquest context, es considera necessària una actitud decidida en matèria de seguretat vial per tal d'assolir una millor ordenació interna, una coordinació més operativa de les tasques i un major impuls d'aquelles iniciatives que permeten unificar esforços per tal de millorar i optimitzar l'ampli ventall d'actuacions que incideixin en la disminució dels accidents de trànsit i els seus efectes.

Consegüentment, tenint en compte que part de les referides actuacions estan encomanades als diferents departaments de la Generalitat, resulta convenient la creació d'un òrgan dependent del Departament de Governació al qual s'atribueixen les funcions de coordinació i, alhora, les relatives a la comunicació amb les unitats centrals o perifèriques del Govern de l'Estat amb l'objecte d'aconseguir una dinàmica d'actuació conjunta en relació amb la seguretat vial.

En conseqüència, a proposta del Conseller de Governació, i d'acord amb el Consell Executiu,

Decreto:

Article 1

Es crea, adscrita al Departament de Governació, la Gerència de Seguretat Vial, amb nivell orgànic de Direcció General, la qual tindrà com a objectiu prioritari dur a terme totes aquelles actuacions que incideixen en el descens de les xifres d'accidents i víctimes a les vies públiques catalanes.

Article 2

Correspon a la Gerència de Seguretat Vial: Assessorar els òrgans polítics de la Generalitat sobre les mesures que, d'acord amb l'ordenació vigent, es poden establir i executar per disminuir els accidents de trànsit a Catalunya, i impulsar les actuacions que siguin necessàries per millorar la seguretat vial. Coordinar i canalitzar totes les gestions i tasques departamentals que directament o indirectament incideixin en els objectius assenyalats anteriorment, i també dur a terme...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR