DECRET 76/1996, de 5 de març, pel qual es regula el sistema general de gestió de la documentació administrativa i l'organització dels arxius de la Generalitat de Catalunya.

SecciónConcursos i Anuncis
EmisorDepartament de Cultura
Rango de LeyDecret

La Llei 6/1985, de 26 d'abril, d'arxius, estableix que els conjunts de documents produïts per l'activitat política i administrativa de la Generalitat i dels organismes que en depenen són arxius públics i que s'han de conservar ordenats i a disposició dels estudiosos. Alhora, d'acord amb l'article 19 de la Llei 9/1993, de 30 de setembre, del patrimoni cultural català, els esmentats documents formen part del patrimoni documental de Catalunya.

El Decret 340/1989, de 19 de desembre, sobre l'organització i gestió dels arxius de la Generalitat de Catalunya, va establir les bases organitzatives necessàries per garantir l'efectivitat de les prescripcions contingudes a la Llei d'arxius. Amb l'objectiu d'avançar en el desplegament d'aquesta Llei i de garantir l'adequat tractament dels documents que formen part del patrimoni documental de Catalunya, el present Decret estableix el sistema general de gestió de la documentació de l'Administració de la Generalitat i dels ens que en depenen i regula l'organització dels arxius públics.

D'acord amb el dictamen de la Comissió Jurídica Assessora, a proposta del conseller de Cultura i d'acord amb el Govern,

Decreto:

Capítol 1 Disposicions generals

Article 1

Objecte L'objecte d'aquest Decret és regular el sistema general de gestió de la documentació administrativa de la Generalitat de Catalunya i determinar els criteris bàsics d'organització dels arxius que integren aquesta documentació en les seves diferents fases.

Article 2

Ambit d'aplicació 2.1 Aquest Decret s'aplica a tots els documents, en qualsevol suport físic, produïts o rebuts per:

  1. L'Administració de la Generalitat de Catalunya i les seves entitats autònomes.

  2. Les empreses de la Generalitat previstes a l'article 1.b) de la Llei 4/1985, de 29 de març, de l'Estatut de l'empresa pública catalana.

  3. Els consorcis amb participació majoritària de la Generalitat. 2.2 També es pot aplicar a la documentació d'aquells consorcis que, tot i que la participació de la Generalitat no hi sigui majoritària, acordin de gestionar la seva documentació pel sistema regulat en aquest Decret.

Capítol 2 Sistema general de gestió de la documentació administrativa de la Generalitat de Catalunya

Article 3

Concepte i elements del sistema 3.1 El sistema general de gestió de la documentació administrativa de la Generalitat de Catalunya és el conjunt d'operacions i tècniques, integrades en la gestió administrativa general, que, basades en l'anàlisi de la producció, tramitació i valor de la documentació, s'adrecen a la planificació, el control, l'ús, la conservació i la transferència o eliminació de la documentació amb l'objectiu de racionalitzar-ne i unificar-ne el tractament i aconseguir-ne una gestió eficaç i rendible. 3.2 Són elements bàsics del sistema general els quadres de classificació, els inventaris, les taules d'avaluació i les taules de transferències. 3.3 L'aplicació del sistema general es recolza en un programa informàtic administrat pel Departament de Cultura.

Article 4

Funcions del Departament de Cultura 4.1 Correspon al Departament de Cultura establir les directrius bàsiques del sistema general de gestió de la documentació administrativa i coordinar-ne i supervisar-ne l'aplicació. Amb aquest objecte porta a terme les funcions següents:

  1. Establir la normativa tècnica del sistema general.

  2. Valorar els resultats de l'aplicació del sistema general, elaborar estudis de rendiment i proposar les mesures correctores oportunes.

  3. Establir els quadres de classificació comuns i aprovar els específics de cada departament o ens.

  4. Determinar les condicions de conservació i descripció dels diversos suports documentals.

  5. Fixar la terminologia a emprar en la descripció arxivística.

  6. Establir els criteris generals a seguir per fer efectiva la consulta pública de la documentació.

  7. Coordinar i impulsar la formació del personal responsable d'aplicar el sistema general. 4.2 Correspon també al Departament de Cultura aprovar els dipòsits de documentació en els arxius històrics i determinar les condicions generals d'accés, consulta i préstec de la documentació dipositada en aquests arxius.

Article 5

Funcions dels...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR